Last news in Fakti

19 Септември, 2020 14:47 2 594 19

Тръмп: Китай създава повече проблеми от Русия

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Американският президент недоволен от действията на страната

Тръмп: Китай създава повече проблеми от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай създава повече външнополитически проблеми за САЩ, отколкото руската държава. Това заяви американският държавен глава Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС.

Държавният глава припомни, че американската икономика е постигнала невиждани резултати. Китайски действия обаче са довели до ситуация, в която страната се е върнала назад.

Според него китайското правителство създава повече проблеми за неговата страна. По този показател страната изпреварва Русия.

Американската администрация води икономически спор с китайското правителство. Доналд Тръмп настоява за повече икономически преимущества за САЩ.

Предстоят преговори за втора част от търговското споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    15 2 Отговор
    Според мен Хамерите си търсят проблеми ;)
  • 2 Месершмит 109

    7 0 Отговор
    Не не господата от Ротшилд ядоха всичкия мармалад!

    Коментиран от #12

  • 3 Китай

    8 3 Отговор
    Като Ви спрат целия внос и ще виете години наред.
  • 4 МРГ

    9 23 Отговор
    Съвсем нормално.Китай е втората по сила икономика след САЩ и отделно вече са и втора военна сила след САЩ.Китай имат претенции с покритие.Русия е икономическо джудже и е просто един регионален агресор без каквото и да било покритие за амбициите които показва.Рруснаците като изядат два шамара от санкциите и си сядат обратно на задните част и само лаят.

    Коментиран от #6, #18

  • 5 да де

    13 4 Отговор
    Демек когато краварите имат икономически преимущества не е проблем, ако не е така вече е проблем.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хънтър

    4 10 Отговор
    Ех Тръмпьо и Русия създава достатъчно проблеми като поддържа фашистки и ко унистически режими навсякъде по света
  • 8 Американците

    5 9 Отговор
    пак грешат. Ушанките стават все по агресивни.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шалом

    3 1 Отговор
    Вие с Вовата сте от една каста, другарю Тръмп,тази на илюминатите от ЦИОН !
  • 11 Stéphanie 🎲

    5 9 Отговор
    ПРАВ Е ТРЪМП !!!!Вярно е Руснаците си гледат кочинката и шпионират факт,ако не ги закачаш ...си неутрален и те са пас.Скандалите с Навални и други колеги са може би нарочно -отчаяено се молят за демокрация и смяна на режима .По този начин да намерят подкрепа от Европа и Америка (със скандал).А Китай си е проблем факт -най големият проблем колко хора са безработни и колко магазина фалираха заради Китай в Европа и Америка ,и не само .Но като хора респект към Китай ,парите са си пари !

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Какво

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Stéphanie 🎲":

    ти е виновен Китай? Като не произвеждат нищо да фалират.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор
    За това иде реч ,виж как си даваш отговор а не мислиш .Света не само Европа се заля с китайски стоки,много фабрики се преместика в Китай от Европа и Америка ....В момента в Китай има много милионери ,благодарение на глупосттттта на уп*****ите които дадоха работа и пари на Китай.А ти сега както много други и ду**й супата и го гледай китаеца как идва на почивка специално в Париж и си купува скъпи дрехи,чанти... .Обикновен китаец не бизнесмен може да си го пзволи .....е бе ....ако ме разбираш за какво пиша де мсалта ми ....
  • 16 Шорош

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "руски соросоиден кравар":

    Не се нерви, и на тебе-шекел!
  • 17 КИТАЙ ЩЕ

    1 1 Отговор
    ПРОГРЕСИРА. ..УМНО ЗАМИСЛЕНО. ..КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ÷КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ С ПЛАНИРАНА СТРАТЕГИЯ ЗА МАЩАБНО КОНКУРЕНТНО ПРОИЗВОДСТВО СЪС ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРОГИ ЗАКОНИ. .
  • 18 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "МРГ":

    Приятелю грешиш,ба светкинни години са пред американските посерковци в военно отношение,и като техника и като дух
    Когато се изхвърляха пак като чикии на мокър пясък,виетнамците ги биха и се бяха уакали целите,тези бяха полудели,военните и теъгнаха по психолози и психиатрии
    Когато им удариха само с два самолета кулите,уреваха орталъка и пак шок,пак депресирани и какво ли не,пак психо терапевти,пак усрани от страх
    На тях им трябват само 10 ракети и са се насрали до ушите тъпите американци
  • 19 Рико

    0 0 Отговор
    РФ и в Третия свят не е. Страните от т.н.(вече го няма като показател за развитие) Трети свят се стремят да достигнат първите, руснаците към какво се стремят? Те са извън координатите на общоприетия свят.Изолираите ги и те сами ще си изчезнат. Китайските комунисти го "играят хитро"-хем така,хем онака. Ама то така не може. Балонът "китайска икономика" и "китайски път" така ще гръмне,та светът ще трябва 1 милиард да изхранва.Стоите далече от КНР,за да не ви завлекат със себе си.