22 Септември, 2020 12:10 1 745 14

Китай ще продължи да бъде активен участник в глобалното управление

  • китай-
  • си дзинпин-
  • пекин-
  • икономика

Си призова ООН да постави на приоритетно място борбата с нетрадиционните предизвикателства към сигурността, включително свързани с общественото здраве, както и повече усилия за гарантиране правата на хората на живот и развитие

Китай ще продължи да бъде активен участник в глобалното управление - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вчера в Ню Йорк се проведе юбилейна сесия на Общото събрание на ООН, посветена на 75-та годишнина от създаването на световната организация, по време на която китайския председател Си Дзинпин отправи видео послание, в което посочи, че Пекин ще продължи да подкрепя твърдо многостранния подход в международните отношения и ще участва активно в реформирането на глобалното управление, съобщава Радио Китай.

Коментирайки перспективите за развитието на ООН след пандемията от COVID-19, китайският лидер отправи няколко предложения.

Всички страни, независимо малки или големи, трябва да градят отношенията си на базата на взаимното уважение и справедливостта, да споделят резултатите от развитието и да защитават заедно глобалната сигурност.

Независимо от различията си, държавите трябва да бъдат както инициатори, така и да се придържат към международните норми, да не ги нарушават в свой собствен интерес и не вредят на правата и интересите на другите държави, свързани с върховенството на правото.

В речта си Си Дзинпин изтъкна също важността от реално сътрудничество. Той изрази надежда страните членки на ООН да работят заедно за създаването на международно семейство, основано на координация, диалог и взаимна изгода.

В заключение китайският председател призова ООН да постави на приоритетно място борбата с нетрадиционните предизвикателства към сигурността, включително свързани с общественото здраве, както и повече усилия за гарантиране правата на хората на живот и развитие.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    5 2 Отговор
    Европа стана твърде смешен и либерален континент след съюз с Америка в глобалните му политики станахме свидетели на изчезването на белите етноси в европа. А сега Китай с глобалните си интереси и в съюз с руснаците и индийците ще ни доведат до пълно смешване на расите и изтребването на бяла европа. Ориента на САЩ бяха латинска Америка а за Европа Ориента е Африка Арабия Турция и Близкия изток от европейските нации и могъщество няма да остане и следа ще заприличаме на Северна Корея и Папуа Нова Гвинея

    Коментиран от #8

  • 2 Българин

    9 6 Отговор
    И как ще продължи да бъде участник в глобалното управление като от никъде не ги искат. Останаха им само шепа платени тролове, които ги богохвалят.

    Коментиран от #3

  • 3 Казабланка

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    То па краварите сякаш някой ги иска .
  • 4 ...

    6 2 Отговор
    Активен участник са само в глобалното замърсяване и разболяване...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    1 0 Отговор
    Благ човек е Си. Позволи на китайците да имат повече деца, не че Китай има проблем, голяма страна. Втората най голяма в света. евреите и италианците имат много по голям проблем....ама не трябваше. И американски боза не трябваше да разрешава да се консумира.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 CHIVAS

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    Монголоидната раса имат бяла кожа бе даже последните оцелели бели ще бъдат именно хората от Монголоидната раса

    Коментиран от #9

  • 9 Зевс

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "CHIVAS":

    Монголоидната раса са бели само жените бе нали го видяхме синдзинпин колко е жълт спрямо тръмп а лошото е не само че са бели но грозни. Жените им бели а мъжете им жълти и се получава все едно бяла българка родила от някой от малцинствата хибриден народ като ориенталците от турция и латинска америка

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 CHIVAS

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Зевс":

    абе жените Азиатки са си хубави бе жена ми е Виетнамка и е 1000000000 пъти по бяла от тъй наречените бели Българки.... на Балканите по приличаме на Араби(тоест Ориенталци) отколкото на Бели Европейци..... ма нищо де
  • 11 CHIVAS

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Зевс":

    аз съм от Тракийски произход и по принцип съм доста светъл жена ми и тя е светла(Виетнамка) ти ако на детето ни викаш хибрид си е твой проблем....... хибрид е когато се караштисат примерно Кафяви с Бели или Черни тогава си е хибридка... иначе Виетнамците като народ имат и доста кафеви но като цяло жените са си бели да а като цяло Виетнамците не са типична Монголоидна раса а имат доста Арийски гени от древните Кхмери(древните Кхмери идват от землището на древна Индия и древен Иран а те по онова време са изцяло Арийски)
  • 12 CHIVAS

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Зевс":

    жълти хора няма.... има Кафяви и Бели Монголоиди(прекосил съм Източна и Югоизточна Азия на длън и на шир и знам какво приказвам) Си Дзинпин е по скоро матов а не жълт(както забелязваш има си тен човека) лошо няма междудругото но като цяло в тази част на Азия много държат да са бели понеже тъмната кожа е символ на ниска социална прослойка и фермерство(има много догатки по темата)

    Коментиран от #13

  • 13 Зевс

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "CHIVAS":

    Не казвам че са жълти расата им е кръстена така но обичта ти към виетнамката няма лошо те са красиви жени но като цяло не дрънкай глупости не са толкова бели и са грозни с дръпнати очи

    Коментиран от #14

  • 14 CHIVAS

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Зевс":

    първо казваш че Виетнамките са красиви жени а после казваш че са грозни с дръпнати очи..... баце от колко часа си подхаванал ракията? а колкото за Виетнамките ем аз незнам жени дето да си поддържат кожата бяла повече от тях(може би само Корейките им правят конкуренция) вмомента съм в Сайгон(сегашен Хо Ши Мин Сити) на улица БУЙ ВИЕН така че наздраве на каквото и да си пийни там и не се занимавай с тъпни
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания