Last news in Fakti

19 Септември, 2020 21:15 2 895 20

Северна Македония в ЕС е важно за България

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Очаква се добър диалог

Северна Македония в ЕС е важно за България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония в ЕС е от стратегическо значение за България. Това заяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Първият дипломат се надява различията да бъдат разрешени. Очакванията са за бързи резултати.

Предстои работа на общата група за историческото наследство. Османи призова за динамична комуникация.

Според него е важно работата да бъде динамизирана. Северна Македония очаква българска подкрепа при началото на преговорите с ЕС.

Правителството е оптимистично настроено за това. Премиерът Зоран Заев обяви, че очаква позитивен диалог.

Германия призова двустранните въпроси да бъдат решени между правителствата. Очаква се дата за европейските преговори, в които ще участва и България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    38 5 Отговор
    Компромиси са възможни, но не и на всяка цена няма как да ни крадат езика и историята.
  • 2 смешници

    28 1 Отговор
    Стойте си на село , а сте влезли , а сте отанали без патреоте ......
  • 3 ха ха

    25 1 Отговор
    важно... колко да е важно??
    Не и за нас.. Нека ги блокираме!!
  • 4 Дельо Хайдутин

    21 5 Отговор
    Пак ни прееб.ха!Гадни дойчовци.!Затова държат Бойко щото е подлога.
  • 5 Последния Софиянец

    23 6 Отговор
    Абе докога ще търпим тоя зависим човек Борисов.За да спаси тиквата си продаде всички национални интереси.Легна на Меркел, Мусаката, Путин, Ердоган, Доган,а сега и на македонците.Срам и позор!!

    Коментиран от #9, #12

  • 6 Перо

    19 4 Отговор
    Гърците поставиха много ясни и безкомпромисни условия за признаване на измислената държава и членството и в НАТО и ЕС. Макетата с промити мозъци и чугунени глави,решиха да се продадат на големите фактори,от ЕС и САЩ
    ,които да наложат приемането с македонистките условия,прескачайки интересите на Гърция и разчитайки тя да клекне,пред мнозинството.Резултата беше отказ от признаване,до узряване.Загубиха 30 г.и приеха условията. Сега разчитат на същата тактика и пак ги очакват нови 30 г.,защото тиквоча няма да го бъде. Тарикатлъците отново няма да минат с кражбата на история и език!
  • 7 3,14К

    20 2 Отговор
    Тези хора вече се гаврят с нас. Представяте ли си когато влязат какво чудо ще бъде. Ама ние сме си за ...не!

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "3,14К":

    Не ние,а управляващите дето преговарят.
  • 9 Горо

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Бойко Борисов сменя пелените на Зоран Заев, а той му се мазни и го величае, пък нашият селски цар обожава да го ласкаят. А щом господарите от Брюксел му кажат, той се откаже не само от Гоце Делчев, но и от майчиното си мляко!
  • 10 Ю Кортес

    12 0 Отговор
    Чак пък стратегически важни....тоя много на сериозно се взима.
    Бутафорна държава която си въобразява че е център на вселената.
  • 11 анонимен

    11 2 Отговор
    Македоня/северна/ е част от БЪЛГАРИЯ.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Недопустимо е да се представя македонският въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, зaщoтo изчeзнe ли бългaрoфoбиятa изчeзвa и държaвaтa кoятo e изгрaдeнa нa тaзи ocнoвa....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.
  • 13 HVDHHH

    4 0 Отговор
    Ако става кой е изпреварил можем да Кажем че Албания и Мюсулманите имат много стабилни позиции Македония. Идеята за Велика Албания не е умряла. Малко История започва в Куманово 2015 година. 40 албанци което се равняв на два звода презвземат града и важни учреждения. След престрелка с изпратените части 60 човека са убити и ранени. Стратегията на Превземане на градове и обявени за Албанска Територия Не работи. Заменят я с политика. Днес Това работи много успешно двете Албански партии в Македония са на власт. Тук можете да видите и списък с министерствата, който Албания котролира и директно чрез партията ДСИ.
    Али Ахмети обяви имената на министрите от ДСИ. Артан Груби ще бъде първи вицепремиер и министър за политическата система, Фатмир Бесими ще бъде министър на финансите, Буяр Османи ще бъде министър на външните работи, Крешник Бектеши ще ръководи министерството на икономиката, Насер Нуредини - на околната среда. Йетон Шакири е предложението на Демократичня съюз за интеграция за нов министър за информационното общество и администрацията на Македония.
  • 14 Гост

    4 1 Отговор
    Северно македонците още се надяват, че ще влязат в ЕС. Макрон открито каза, че на този етап ЕС няма повече да се разширява.

    Коментиран от #15

  • 15 БАБА ВАНГА

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    МАКАРОНА МОЖЕ ДА ЛАЕ КАКВОТО СИ ИСКА БАБА ВАНГА КАЗА ЧЕ БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ЩЕ СТАНАТ ПАК БЪЛГАРИЯ ТАКА ЧЕ ДИКТАТОРЧЕТО МАКАРОН ИСКА НЕ ИСКА МАКЕДОНИЯ ЩЕ Е В ЕВРОПА ПОД ИМЕТО БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #18

  • 16 Горд Македоноц

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: македонският външен министър Буяр Османи

    Бе, тоя от античните македонци ли е, или от по-новите?
  • 17 минчо

    2 0 Отговор
    Е ТИЯ ОТ ТИЯ МАКЕДОНЦИ МИ ПИСНА.
  • 18 Дар

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАБА ВАНГА":

    Ти май си свикнал да имитираш чужди животи ?!
    Вероятно заради такива като теб, аз съм зле !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: