21 Септември, 2020 13:55 3 574 10

В Скопие: Бетонираната ни идентичност се разпука пред българските апетити

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • скопие

България винаги е била голям поддържник на европейското придвижване на региона, включвайки и Северна Македония

В Скопие: Бетонираната ни идентичност се разпука пред българските апетити - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Бетонираната идентичност", за която говореше премиерът Зоран Заев след подписването на договорите с България и Гърция, се разпука пред исканията на, както той го нарича, неговия приятел Бойко Борисов, пише скопският вестник "Вечер".

Договорът с България, който беше за приятелство и трябваше да ни гарантира езика и да осигури идентичността, а преди всичко да реши проблемите, се оказа накрая, че създава нови проблеми, пише изданието.

"Вечер" раказва какво пише в меморандума, който България изпрати на ЕС, и заключава, че меморандумът разобличава лъжите на Зоран Заев , че езикът ни е признат от целия свят, а идентичността е бетонирана и осигурена.

От меморандума на България и заплахите за блокиране на пътя към ЕС виждаме, че идентичноста не само че не е осигурена, но ни е поставяно условие да приемем, че имаме измислена идентичност от Тито, с което автоматично се стига до анулиране на цялата македонска история преди 1944 г., включително и на илинденския период, пише вестникът.

Също така са разобличени лъжите за признатия език, той не само че не е признат, но Заев с договора е приел условието на България за т.нар. официален език, допълва "Вечер".

Кратко изтраяха лъжите на Заев, бетонът се разпука пред българските апетити, а неговата несериозна дипломация остави Македония без червени линии, с оспорвана идентичност, без език и без македонци извън границите на държавата, заключава скопският вестник.

Двустраннните проблеми не трябва да бъдат част от преговорната рамка за разширяване на Европейския съюз, смята германският посланик в Северна Македония Анке Холщайн, пише "Независен весник".

България винаги е била голям поддържник на европейското придвижване на региона, включвайки и Северна Македония. От съществен интерес за България е да не блокира процеса на разширяване на ЕС в този регион, заявила още германската посланичка в Скопие в интервю за Радио свободна Европа.

Вестник "Нова Македония" съобщава, че през последните 24 часа от Ковид-19 в Северна Македония са починали четири лица и са потвърдени 178 нови случаи от 1368 тествани. Починали са двама пациенти от Скопие на 61 и 59 години, пациент от Куманово на 69 години и пациентка от Щип на 70 години.

Общо от началото на епидемията в страната са починали 693 души. В момента броят на активните случаи в Северна Македония възлиза на 2179 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    48 3 Отговор
    ма.а ви смотана, не стига, че присвоихте език и история, ма на всичкото отгоре и нагли
  • 2 отпишете ги

    48 3 Отговор
    България да не подкрепя Македония (Южна, Северна, Източна, Западна, Прибалтийска, Между-океанска, Между-планетна, Вселенска и т.н.). Стига сме им се мазнили на тези! То бяха ,,Братски думи" , танкове им подарявахме (а те ги продадоха) и какви ли не още ,,подавани ръце", а от тях чуваме само остри думи и крити, закани и обиди към България! Оставете ги да се оправят, явно знаят как. Да не се гледа като приятелска държава (братска), а като на всяка друга. Българи са казали (не Македонци) - Щом не можеш да целуваш ръка, ще целуваш дуп€ ! То тва тяхното вече минава всякакви нагли граници.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ясна работа

    43 1 Отговор
    И друго ще ви се разпука!
    Щото ние имаме документи - а вие не!
  • 5 така така

    40 2 Отговор
    Да ги блокираме!!! Да се научат на уважение.
  • 6 someone

    34 2 Отговор
    На германската посланичка много поздрави, от съществен интерес е да настъпим фалшивите македонци и да си отстоим националния интерес.
  • 7 Йо Несбьо

    37 1 Отговор
    В случая не е важно какво смятат германците, а какво мислим ние, българите! И ако трябва да предизвикаме шоу и цирк в Европа, то нека ги предизвикаме! Резултатът си заслужава! Целите са в С. Македония да престанат да отричат българския характер на областта до 1944, да приемат факта, че им е натрапена "титовска идентичност" и всякаква заигравка с нашата история и герои да бъде преустановена. Естествено е германците да са против това, защото те нямат проблем с тези македонски аспирации, но ние сме пълноправен член на ЕС и е редно да им се озъбим. Защо не реагираха спрямо Гърция, която до безкрайност държеше македонците в поза партер?!
  • 8 Кво кво

    33 1 Отговор
    Какви ,,апетити,, има в това, да не желаеш, да ти крадат историята бе ? а бе, що не се организира някаква конференция на историци, да кажат ясно в крайна сметка чия е историята, да чуят тия веднъж за винаги, че никога не са съществували, като етнос и да се тури точката
  • 9 Иво

    19 1 Отговор
    Българите от Охридска област пак се опитват да плюят по кръвните си братя от европейска България.
  • 10 Перо

    7 0 Отговор
    Скопският вестник започва да открива топлата вода,по трудния начин,а Меркел и германската посланичка в Скопие да си гледат арабите и да не месят в българските работи,от които нищо не разбират
Новини по държави: