Last news in Fakti

22 Септември, 2020 17:31 3 584 19

Руските спецслужби арестуваха водача на секта Висарион за психотормоз

  • русия-
  • секта-
  • висарион-
  • сергей тороп

Брадатият мистик с дълга коса привлече хиляди поклонници, някои от които вярват, че той е превъплъщение на Исус Христос

Руските специални служби арестуваха известния водач на секта Висарион и други лидери на "Църквата на последния завет" в Сибир по обвинение, че са застрашили здравето на свои поклонници, които са изнудвали за пари, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Сектата е основана през 1991 г. от Висарион, бивш полицай с истинско име Сергей Тороп, в Кургански окръг на Красноярска област.

Брадатият мистик с дълга коса привлече хиляди поклонници, някои от които вярват, че той е превъплъщение на Исус Христос.

В операцията по задържането на Висарион и лидерите на групи Вадим Редкин и Владимир Ведерников са участвали руската полиция и Федералната служба за сигурност.

Задържаните са обвинени, че са използвали сектата за оказване на психологически тормоз над поклонници с цел лично финансово облагодетелстване. Според властите този тормоз сериозно е навредил на здравето на жертвите.

Ако бъдат намерени за виновни по обвиненията, тримата може да бъдат осъдени на затвор до 12 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    41 4 Отговор
    Още преди 2020 години Господ Исус Христос е казал :Мнозина ще дойдат в Мое име и ще се представят за Мен но не вярвайте.

    Е този Висарион е лъжец и се прави на Бог.

    Коментиран от #5, #12

  • 2 Новите съседи

    6 0 Отговор
    Това не е ли Фермин Трохио?))
  • 3 Безразличен

    8 1 Отговор
    Добро утро 👏 някой започна да работи 👍 БРАВО 🙂
  • 4 во истината

    16 6 Отговор
    ей за това религиите не трябва да са толкова публични, докарват хората до там, да вярват във всякакви простотии, това са тези, на които религията е навредила, фантастиката от религиозните учения трябва да се премахне, нереалността трябва да се изтрие от човешкото съзнание защото е болест, не натрапвайте религията по медиите и сред обществото, оставете всеки сам да преценява, който иска религиозни празници и паради има си храмове за това, отивате там и си вършите работата без да го натрапвате на инакомислещите

    Коментиран от #18

  • 5 Не само

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Обективен":

    и всички, които си позволяват да говорят от името на ,,Бог,, без да са с пълномощия, също са лъжци
  • 6 А гуруто начело на федерацията

    7 12 Отговор
    Кога?
  • 7 Behemoth

    6 7 Отговор
    Религията е за глупаци ...хак да им е!

    Коментиран от #9

  • 8 стоян

    5 10 Отговор
    Че те в Русия си имат един бог наречен Путин -А този е съперник и конкурент

    Коментиран от #19

  • 9 Не говорим

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    за религия говорим за секта за мн.добре обучени хора . Явно не си имал допирни точки . Говорим за зомбирани психопати с пари и власт . Много млади хора си загубиха живота ,а виновни няма казва милицията . Сектата си плати и се скри 🤬🚷⛔

    Коментиран от #14

  • 10 Stéphanie 🎲

    2 6 Отговор
    Е пак избиха рибата там тотално 😁😳😂😱.Пича сигурно е гледал филма Messiah по Netflix .Путин да им резне интернета ,телевизия само руски филми за войната .
  • 11 Деист

    4 4 Отговор
    Всички религии от основавнето си се крепят на Секта. Тези секти отначало са скрити а след това когато съберат много последователи сами излизат наяве и обявяват че човекът който е водач на сектата е пророк. Така е било при появяването на Християнството и Исляма както и Юдаизма. Днес ако някой излезе с предложението че е Пророк и е изпратен от Бога за да освободи хората от техните грехове никой няма да му повярва. Но преди 5 хиляди години всеки 3-ти е бил пророк в краен случай само някои са успели а другите са били убити.
  • 12 Деист

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Обективен":

    Казал го е същото през времето на Исус всеки 3-ти е бил пророк хаха. И в краен случай Исус е спечелил като е убил своите противници.
  • 13 СЕКТАКОРОНАВИРУ

    4 1 Отговор
    СЕКТАТА КОРОНАВИРУС КОГА ЩЕ Я ЗАБРАНИТЕ!
  • 14 Behemoth

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Не говорим":

    Чи те сектите са единствени които следват Библията дословно ...църквите са пунта Мара ...
  • 15 Не религиозен

    1 0 Отговор
    За съжаление хората са склонни да се доверяват на "специални" личности и на разкази за свръхестествените им способности, защото не познават ОРИГИНАЛА - Божието Слово ( Библията). Или защото имат откъслечни и повърхностни представи и познания. Защото на базата на Божието Слово не са изградили лична връзка и взаимоотношения с Бог и разчитат на посредници. Защото не са осъзнали Мисията на Единородния Син на Бога - Исус Христос и защото не са отворили сърцата си за думите му - "Думите ми - Дух и Живот са". Семето, което ще даде плод и ще укрепи вярата им.

    Коментиран от #16

  • 16 Behemoth

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Не религиозен":

    Айде бе и тоя е бил същият сектант навремето и посредник с Бога ...какво е християнството ако не секта на юдаизма...

    Коментиран от #17

  • 17 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Behemoth":

    " Не отговаряй на безумния според безумието му, Да не би да станеш и ти подобен нему." ( Притчи Соломонови 26:4)
  • 18 Зомбиране

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "во истината":

    А пък у нас патриотите и Болен Лидеров искат да се въведе като задължителен предмет в училището в 21-ви век, отживелия времето си психологически тормоз на ВЕРОУЧЕНИЕТО със средновековното облъчване на българите още от най ранна ученическа възраст на християнската версия на ортодоксалния руски комунизъм...!!!
    Все си мислех и очаквах, че българите вече са стъпили и живеят в 21-ви век, но явно на някои още им се иска да се намират в 3-тия век и да си вярват и самозаблуждават с лъжливи измислици и разпространяването на библейски приказки и нереални чудеса...!!!
  • 19 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян":

    Майм.уно,един от лидерите на сектата е българин-Веселин Дуов......справка tv. France 24.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания