23 Септември, 2020 11:16 1 567 3

Великобритания ще разшири подкрепата си за атомната индустрия

  • хитачи-
  • атомна енергетика-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • аец

„Хитачи“ официално обяви, че се отказва от строителството на две нови атомни централи

Великобритания ще разшири подкрепата си за атомната индустрия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще проведе „атомна среща“ с министъра на финансите Риши Сунак и министъра на бизнеса, енергетиката и промишлената стратегия Алок Шарма, за да обсъдят новите субсидии от държавата, след колапса на проектите за изграждане на две нови АЕЦ на Острова.

Японската „Хитачи“ официално обяви, че се отказва от строителството на две нови атомни централи – на остров Ангълси в Северен Уелс и Олдбъри. Двата проекта бяха част от шестте, които трябваше да заменят остаряващите мощности, предаде The Times.

Министрите се надяват да намерят нов партньор за АЕЦ „Уилфа“ на остров Ангълси, защото площадката се счита за изключително перспективна и местното население подкрепя проекта. Според представител на правителството, властите са отворени за преговори за нови атомни проекти с всички жизненоспособни компании и инвеститори, които са готови да строят във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На снимката

    3 0 Отговор
    Прекрасен Борис Джонсън!
  • 2 31едса

    2 0 Отговор
    Русия ще им ги направи :D
  • 3 Методи

    2 0 Отговор
    Чекам соростиите да ревнат за ВЕИ-тата...и
Новини по държави: