Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 18:00 2 237 4

Уелс предложи на „Хитачи“ да купи площадката на АЕЦ „Уилфа“

  • хитачи-
  • уилфа-
  • аец-
  • великобритания-
  • атомна енергетика

Стойността на проекта се оценяваше на около 20 милиарда лири

Уелс предложи на „Хитачи“ да купи площадката на АЕЦ „Уилфа“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Администрацията на Уелс направи последен опит да спаси идеята за изграждане на АЕЦ „Уилфа Нюид“. Властите се обърнаха към японската компания „Хитачи“ с предложение да придобие проекта за атомна централа, заедно с целия персонал и да му осигури статус на наблюдател, докато не се намери нов разработчик, предаде The Times.

„Хитачи“ се отказа да строи АЕЦ „Уилфа“ през септември миналата година, като стойността на проекта се оценяваше на около 20 милиарда лири. Според заявление на междупартийната парламентарна група по атомна енергетика, проектът на Horizon - британската компания, собственост на „Хитачи“, която бе отговорна за проекта, има решаващо значение за атомната енергетика на Уелс. Членовете на групата смятат, че правителствената подкрепа е единственият възможен начин за реализирането на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сам Уитуики

    2 3 Отговор
    Уелс ще купува от Хитачи, сега Бойко Борисов ще се развихри с чекмеджето и ще предложи на Пекин България да купи цял Китай все пак от три мандата кражби е натрупал несметно богагство

    Коментиран от #4

  • 2 No Exit

    9 1 Отговор
    Интересна работа - Хитачи се махат, Хонда се махат, Шотландците се махат, Брекзита ги е хванал за топките, пандемията яко локдауни ... а £ си върви нагоре и хич не му дреме за вестникарския апокалипсис.
  • 3 Колбасо от Батановци

    5 2 Отговор
    Да предложат на РОСАТОМ, може и да вземат.
  • 4 Т444444

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сам Уитуики":

    Тъпо
Новини по държави: