Last news in Fakti

23 Септември, 2020 11:44 2 524 10

Орбан обяви Тръмп за свой съюзник във войната с „лудите“ европейски либерали

  • унгария-
  • сащ-
  • виктор орбан-
  • доналд тръмп-
  • луди-
  • либерали-
  • ес-
  • европа

Политикът увери, че е на страната на настоящия американски президент

Орбан обяви Тръмп за свой съюзник във войната с „лудите“ европейски либерали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария подкрепя Доналд Тръмп като ключов съюзник в борбата за „нелиберална демокрация“ срещу „лудите либерали“ на Европейския съюз, които са за масовата имиграция. Това изявление направи министър-председателят Виктор Орбан. Това пише британското издание The Times, цитирано от агенция "Фокус".

Политикът увери, че е на страната на настоящия американски президент. По този начин той се надява да не допусне либерални САЩ, водени от демократичния кандидат Джо Байдън, да повлияят на ЕС. „Ние викаме за Доналд Тръмп да спечели още една победа, защото сме запознати с външната политика на американските демократични администрации, изградена върху моралния империализъм. Опитахме го, макар и под натиск. Не ни хареса и не искаме повече“, каза премиерът, който се превърна в трън в очите на много западноевропейски лидери, включително Еманюел Макрон.

В „типично войнствено“ есе Орбан поднови атаката си срещу ЕС, описвайки разликите между консервативните и либералните членове на блока. „Страните от Централна Европа избраха различно бъдеще, освободено от имиграция и миграция“, казва той. „Не е изненадващо, че основният фокус на политиката е върху подобряването на конкурентоспособността, дори ако Брюксел иска да се движи в точно обратната посока: към абсурдни климатични цели, социална Европа, обща данъчна система, мултикултурно общество“.

Орбан, който заема поста от 2010 г., отново обвини Европейския съюз, че действа от името на еврейския американски милиардер Джордж Сорос. Премиерът също така предположи, че изборите в Унгария през 2022 г. ще бъдат „решаваща битка“. Според изданието Унгария, заедно с Полша, Чехия и Словакия, успешно се противопоставя на такива инициативи на ЕС като задължителни квоти за заселване на мигранти, което доведе до „ново разделение на изток и запад на политическата карта на Европа“. Разделението, особено по отношение на независимостта на съдебната власт, повдига въпроси относно бъдещето на блока.

„Западът е загубил своята привлекателност в очите на Централна Европа и начинът, по който подреждаме живота си, не му е много по вкуса“, пише Орбан. „През следващите години трябва да запазим единството на Европа, като същевременно признаем, че съществуващата историческа тенденция няма никакъв шанс за промяна. Те не могат да ни наложат волята си и ние не можем да ги отклоним от техния настоящ интелектуален и политически път“. Статията на Орбан излезе на фона на ново предложение на ЕС за разпределение на „миграционната тежест“. Според унгарския лидер това е „борба на живот и смърт“, защото „лудите либерали не виждат причина да се страхуват дори от имиграционен потоп“.

„Казват ни, че тероризмът, престъпността, антисемитизмът и появата на паралелни общества са само временни отклонения или може би родилните мъки на нов, блестящ свят, който предстои да се появи. Консервативният християндемократически лагер отхвърля подобен непредсказуем експеримент върху общества и хора, защото вярва, че рисковете от хронично междукултурно напрежение и насилие са неприемливо високи“, добави Орбан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    42 2 Отговор
    България и българите също пoдкрeпя Дoнaлд Тръмп кaтo ключoв cъюзник в бoрбaтa зa „нeлибeрaлнa дeмoкрaция“ cрeщу „лудитe либeрaли“ нa Eврoпeйcкия cъюз, кoитo ca зa мacoвaтa имигрaция
  • 2 Бай Дончо

    2 15 Отговор
    Какво разделение на изток и запад, ние искаме мигранти и то повече, само да дават заеми, че финиширахме.
  • 3 Баш Бащицата

    37 3 Отговор
    На Орбан всичките нормални и интелигентни хора са му съюзници като гледат какво се случва по върховете на ЕС.
  • 4 Вълко Червенков

    6 20 Отговор
    Чичо Дончо ще спечели отново.Ватенките също ще гласуват за него.Но Орбан трябва да преосмисли отношенията си с Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина.Тя е нанесла огромни вреди на Унгария.
  • 5 MGewehr

    9 15 Отговор
    Орбан отхвърля запдният либерализъм нооо, западнолибералните инвестици в никакъв случай!
  • 6 Gehirnwäsche

    29 2 Отговор
    Браво. Изключително точно изказване. Експирименти с цели държави, общества и култури се изпълняват от напълно луди.
  • 7 Долапшкафов

    19 2 Отговор
    нашата външна министърка как не е изквичала по повод думите на Орбан

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Нона

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Долапшкафов":

    Все още не са ѝ заповядали,затова не квичи!
  • 10 зара

    3 0 Отговор
    орбан е умен мъжага
Новини по държави: