Last news in Fakti

23 Септември, 2020 19:05 3 060 8

Сърбия: Идва нова ера

  • сърбия-
  • ричард гренел-
  • александър вучич

Страната доволна от преговорите с Ричард Гренел

Сърбия: Идва нова ера - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова ера в отношенията. Така в Сърбия и Косово коментираха последните преговори, съобщи B92.

Американският пратеник Ричард Гренел посети и двете страни. Сръбският премиер Ана Бърнабич обяви, че очаква нова ера в икономическите отношения.

Американската Международна финансова корпорация за развитие вече обяви, че отваря офис в Сърбия. Сръбският президент Александър Вучич заяви, че където има американски инвестиции, там има и добри бъдещи изгледи.

Според него вече се отваря врата за ново американско приятелство. Държавният глава потвърди, че страната ще изпълни своите задължения по договореното в САЩ споразумение.

Гренел определи нощта на преговорите като изумителна. Американската администрация опитва да договори споразумение между двете балкански страни.

Така Сърбия и Косово ще могат да преговарят за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идва

    12 9 Отговор
    Нова ера, вие да станете лидер на балканите, след като влезете в ЕС и с право (не може да си затворяме очите за трансевропейските магистрали и инфраструктура и качествени) ще сте такива... А ние ще се оглеждаме като преп мушкато защото при нас сичко е грабеж кражба... Прехвалената държава Бг

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Хахаха

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Идва":

    Ганьо комплексиран, говори само за себе си. България не е толкова зле, колкото Сърбия. Баце ще си иде, защото има хора, които протестират. А ти си стой на село.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 3 Цъкащия

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Идва":

    Минус на моя пост, ставате смешни. Мини от драгоман до Белград, от там се върни до Ниш и хвани за Скопие... цъкате като коне с капаци.. А и сърбите са мъжкари и им ходи да са лидери, и най важното си държат на думата и народа!

    Коментиран от #7

  • 4 Питал ли съм

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Те бе, обиждате скрити зад мониторите, де б ой дее, не си.. Нямаш работа или си чешел езика... Върви се...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 CHIVAS

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Цъкащия":

    ама като стандарт на живот Гърция,Румъния и Хърватска са най добре.... Словения не я числя тя е по към Австрия и Италия
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Да разбира се ,Нова ера! Който плаща тоя поръчва музиката,той Вучич как и наш тиквун (в началото на своето управление) се бяха нагъзили на Путин,но Путин не разбра че без пари и мама на тате не дава (За разлика от Американците),та ще бъде както го иска Чичо Сам,а не както му се ще на големият кафяв мечок.
Новини по държави: