Last news in Fakti

26 Септември, 2020 13:46 2 844 34

Русия твърди, че случаят с Навални е постановка

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • германия-
  • постановка

Действията на Германия бяха толкова добре отработени, че това започна да повдига много въпроси

Русия твърди, че случаят с Навални е постановка - 1
имка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията с влошеното здраве на Алексей Навални и последвалите версии за отравяне с нервно-паралитично вещество от групата „Новичок“ може да е била инсценировка. Това се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от EA Daily.

„Действията на Германия бяха толкова добре отработени, че това започна да повдига много въпроси дали имаме работа с нова постановка по темата с мистичното използване на химическо оръжие, но сега не в Сирия и Великобритания, а в Русия“, се казва в съобщението на Министерството на външните работи, предаде агенция "Фокус".

Министерството подчерта, че редица обстоятелства навеждат на подобни мисли. Сред тях департаментът посочва оперативната готовност за транспортиране на Навални за лечение в Германия, присъствието на представители на Бундесвера и специализирани превозни средства на военното ведомство по време на транспортирането му, както и участието на висшето военно-политическо ръководство. Според министерството Германия умишлено е политизирала инцидента, за да обвини Русия в нарушаване на Конвенцията за забрана на химическото оръжие.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    94 5 Отговор
    РАЗБИРА СЕ , ЧЕ Е ПОСТАНОВКА!
  • 2 Западно ШМЕНТА КАПЕЛА

    94 4 Отговор
    Ами то всички нормални хора са наясно, че е активно мероприятие заради СЕВЕРЕН ПОТОК!
  • 3 Среден Пол

    46 21 Отговор
    Важното е, че смешникът с токчетата вярва че САЩ и запада са му приятели.
  • 4 Монгола

    54 2 Отговор
    малка поправка, кравато - соросоидна постановка?
  • 5 Винокурова

    10 56 Отговор
    Навални си е национален герой. В тая огромна Русия години наред не слиза от телевизионния ефир и то като супер положителен герой. Организатор на протести (надали им плаща), кандитат за Президент искаше да стане. Много може да се пише...

    Коментиран от #25, #28

  • 6 Кой68

    56 4 Отговор
    Защо е така?Нали бе казано че този Навални е "отровен"със усъвършенстван "новичок"?Как тогава уживя и се въстанови по-бързо от първия "руски"случай!?Защо руснаците се съгласиха да го пуснат/отговор няма/?! Да не би запада да има от "новичок" и съответно начин да лекуват от него? Много АКО и ЗАЩО?
  • 7 Анализаторр

    19 9 Отговор
    Ама разбира се Навални е камикадзе, изчислил на острието на бръснача минималната летална доза и взел след това безопасното количество Новичок се е опитал да дискредитира Кремъл. А Германското правителство което като цяло има изгода от Северен поток 2 изведнъж е оказало пълен съпорт на Навални, само и само да забави газовите доставки. Доналд Тръмп е виновен!
  • 8 Callahan

    60 4 Отговор
    Истинското бойно вещество "Новичок" според създателите му е около 25000 пъти по-смъртоносно от цианида! А този вече е изписан от болница и то при положение, че е бил дълго време в изкуствена кома, която продължава толкова, колкото лекарите решат. И това при положение че пил "Новичок" от бутилка, която си останала в хотелската стая! Егати отравянето! Че и пилота върнал самолета, че и лекарите взели всички мерки, та даже никой нямал против да го транспортират в Германия! И всичко това след като службите го били "отровили"? Какъв идиот трябва да си за да вярваш на това?? Според мен дори и идиот не би повярвал, но ако си ПЛАТЕН идиот, тогава всичко е възможно!

    Коментиран от #12

  • 9 XYZ

    42 5 Отговор
    Че е инсценировка вече всички в българия го разбраха, интересно ми е да науча защо папагалите още го повтарят!?
  • 10 другарят

    34 3 Отговор
    Този има поглед на изпечен мошенник!
  • 11 Vov

    31 1 Отговор
    Това беше ясно още щом изпратиха самолет. Опитаха се да го отстранят същите, които го издигнаха и спонсорираха. Вече не им е нужен. Няма никаква подкрепа с Русия и е провал. Така блесна отново.
  • 12 оня

    9 22 Отговор

    До коментар #8 от "Callahan":

    нещо не си внимавал не е пил новичок а бутилката е била намазана външно с него ! с интерес следя клиповете му в ютуб канала за корупционните схеми на руските управници и чак се чудя как е доживял до този момент след толкова разкрития по високите етажи на властта :) трябва да го поканим в Бг да разследва нашите работници !

    Коментиран от #16, #18, #21

  • 13 Иван

    7 28 Отговор
    Като погледне човек коментарите ви , другари с другари такива, вижда, че глупостта е по-безкрайна и от Вселенета. Според вас излиза, че Навални много умело симулира тежко състояние, измамва пилотите, лекарите от Омск и допълнително се самоотравя в болницата "Шарите" само и само да навреди на "северния паток". Тази му гениална симулация потриса руските управляващи.

    Коментиран от #17, #23

  • 14 ужас

    19 3 Отговор
    Има ли някой, който да мисли обратното.
  • 15 Иван

    8 15 Отговор
    Др. Пригожин беше навремето обиден на Навални за това, че показа на вся Россия безкрайно неприличното му богатство. Пригожин издаде цялата акция, като изкупи т.нар.дългове на Навални, които му бяхя вменени от независимия руски съд, защото разкрил как и защо се отравят с храна децата в детски домове край Москва. Фирмата-отровител съди Фонда за борба с корупцията за пропуснати ползи за 88 млн.рубли. Пригожин изкупува "дълга" на Навални като запорира квартирата му, сметките му и тези на Фонда. В същото време Лавров го кани да се прибери в Русия.
  • 16 Винокурова

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "оня":

    Той е син на Георги Георгиев-Индианеца. Явно генът не е сменен.
  • 17 другарят

    31 3 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Няма доказателства за ОТРАВЯНЕ умнико, а не че е нямал здравословен проблем! Руските лекари обявиха на какво се дължи прилошаването му и дадоха диагноза, за която в западните и нашите медии изобщо не се пише..
  • 18 1234

    21 2 Отговор

    До коментар #12 от "оня":

    Нищо не може да разследва той самия. Той е говорител на западните служби. Той е пълен некадърник, но по добър не могат да намерят. Ако искаш да разбереш какво става в Русия ще гледаш Солавьов, Михеев, Куликов, Кедми.

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 19 Иван

    6 8 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    Выключи телевизор, включи мозг !
  • 20 оня

    3 12 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    хахаха салавьов дето плюе запада а е с две вили в Италия за по милион евро всяка и маи ах за 14 милиона рубли уж само водещ хаха гледаш само платените пропагандисти дето и тях ги има в клиповете му с всичките им схеми и милиони заграбени на гърба на народа . няма да е лошо да видиш и двете страни на медала а после и доказателствата от двете страни за това което твърдят и чак тогава говори кои казва истината ;)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 макито

    2 11 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    тоя солавьив съм го гледал и е абсолютен циркаджия
  • 23 гост

    0 10 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Ти остави другото , ами сега се очаква сигурно немците , след като са официално обвинени в постановка , да си посипят главите с пепел и да се молят сигурно на Путя да довърши потока , хаххах !! Що за олигофрен трябва да си , че да обиждаш тоя , от който зависят парите ти , в момент когато всичко виси на косъм !!
  • 24 бягай бе

    3 0 Отговор
    с нахуйника този нахалник.....
  • 25 poredniq

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Винокурова":

    нете слуша главата национален герои хахахах този работещ американски лайном.....т ... ама верно ли си толкова про....т

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Винокурова

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "poredniq":

    Ами ние в България имаме друг типаж национални герои. Сега разбрахте ли какво написах?
  • 28 Калбо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Винокурова":

    Америка го финансира и му плаща доста пари и плаща той за протестиращи както в България така и в Русия навсякъде плащат американците

    Коментиран от #29

  • 29 Винокурова

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Калбо":

    Съмнявам се да плаща, не е от тоя типаж да иска власт на всяка цена
  • 30 Генарал Радев

    1 3 Отговор
    Навални е готин, постановката е семпла, но на ''Русия'' и се спече задника красив...:):)Опа на Кремъл...
  • 31 АрхНикола Пеев

    1 3 Отговор
    Да,бе... постановка. Анексията на Крим, масовото убийство в Катинската гора също ли са постановки?
    Империя на злото-Русия
  • 32 Борис Мишин

    1 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Че е инсценировка вече всички в българия го разбраха, интересно ми е да науча защо папагалите още го повтарят!?
    XYZ Не всички българи мислят така, като вас! Само продажните, не информирани, късопаметни русофили мислят така. Пожелавам ви да поживеете само 3 месеца в "рая" Русия, не в Питер и Москва. Само на 100 км около тях и после ще си говорим. Щастлив съм, че не живея вече в милиционерската държава на Путин
  • 33 Гост 1

    1 0 Отговор
    Преселниците кравари искат да съсипят Русия и да са господари на света но май няма да се получи
  • 34 въпросче

    0 0 Отговор
    "приcъcтвиeтo нa прeдcтaвитeли нa Бундecвeрa и cпeциaлизирaни прeвoзни cрeдcтвa нa вoeннoтo вeдoмcтвo пo врeмe нa трaнcпoртирaнeтo му, кaктo и учacтиeтo нa виcшeтo вoeннo-пoлитичecкo ръкoвoдcтвo." А нов Адолф ще се пръкне ли отнякъде? И пак ще има ли нещо,катохайл?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания