Last news in Fakti

26 Септември, 2020 17:16 46 340 124

Германска телевизия за протестите в България: „ЕС, сляп ли си?”

  • протести-
  • бойко борисов-
  • ард-
  • ес-
  • сляп-
  • оставка-
  • българия-
  • върховенство на закона

Вместо да пазят хората от престъпниците, прокуратурата и главният прокурор в България правят точно обратното

Германска телевизия за протестите в България: „ЕС, сляп ли си?” - 1
Снимка: БГНЕС

От юли гражданите на България протестират срещу министър-председателя Борисов и корумпирания елит. Фактът, че досега ЕС почти не е реагирал, е подложен на критика не само от хората на улицата, пише Сърджан Говедарица – кореспондент на германската телевизия АРД, предаде агенция БГНЕС.

Вече единадесета седмица продължават протестите срещу министър-председателя Бойко Борисов. Евродепутатът Даниел Фройнд също е тук и говори пред демонстрантите. Той е приет с голямо въодушевление. Фройнд е от партията на Зелените, член на бюджетната комисия на Европейския парламент и председател на парламентарната група на фракцията срещу корупцията. Той пристигна в България, за да добие представа какво се случва в страната с парите на ЕС.

Присъдата му е ясна: „Ако утре спрем еврофондовете за България, няма да отнемем хляба на бедните деца, а хайвера на корумпираните олигарси”, казва той. „И затова мисля, че това е правилният начин да се погрижим за осъществяване на реформите и промените тук”, смята евродепутатът.

Мрежа от политици и олигарси

Думите на Фройнд отразяват исканията на демонстрантите. Те призовават от седмици за оставка на правителството на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Обвиняват ги, че са създали система от мощни мрежи от политици и олигарси, които трупат обществени поръчки и пари и са покрити от съдебната власт.

ЕС осигурява тази властова база, като упражнява твърде малко контрол и в крайна сметка с плащанията си към страната подкрепя корумпираната система – това е упрекът. “Европа определено вижда, какво става тук”, казва протестиращ, който не си каза името. “Дали това е нарочно или не, не знам, но ЕС със сигурност е закъснял с реакциите си.”

Съдия Панов се опасява от ескалация

Лозан Панов е един от най-високопоставените съдии в България и един от малкото в страната, които се осмеляват да излязат на светло. И по време на интервюто председателят на Върховния касационен съд не си мълчи: “В България европейските фондове се вливат най-вече в ръцете на малка елитна група”, казва той.

По този начин помогнаха на държавата да поеме контрола над медиите и институциите. “Хората, които са в момента на власт, няма да спрат сами този процес на самостоятелен контрол върху държавата,” каза Панов. “Затова мисля, че ако няма реакция от страна на ЕС, ситуацията може да ескалира.”

Откакто се присъедини към ЕС преди 13 години България, както и Румъния, е поставена под наблюдение от страна на Комисията в Брюксел, която настоява за реформи заради големите недостатъци в областта на върховенството на закона. Така е поне на теория, защото на практика инструментът се оказва беззъб.

Шестмесечните доклади за напредъка от Брюксел имат малко общо с действителното състояние в България – това е обвинението, което отправя и съдия Панов, като дава за пример могъщия Главен прокурор Гешев: „Това е главен прокурор с неограничена власт. Той стои на върха на една пирамидална структура. Той определя кой да носи наказателна отговорност и кой не”, разказва той (Панов).

„С други думи, вместо да пази хората от престъпниците, прокуратурата и главният прокурор в България правят точно обратното. Те отварят чадър върху приятелите си и атакуват противниците – политически и икономически.”

„Криза на европейското върховенство на закона”

„ЕС, сляп ли си или си като него?”, пише на плакат, който протестиращите са вдигнали високо в центъра на София. На него се вижда министър-председателят Бойко Борисов в приятелски пози с федералния канцлер Ангела Меркел, президента на Франция Еманюел Макрон и други лидери на ЕС.

Фактът, че депутат от Брюксел присъства сега на протеста, е придружен с лаконичен коментар от участник в него: „По-добре късно, отколкото никога”. Евродепутатът Фройнд прави мрачно заключение, което излиза извън пределите на България: „Имаме криза с европейското върховенство на закона”, смята той. „ И трябва да отговорим решително.” В противен случай, от една страна, ЕС би загубил хората в България, ако имат впечатлението, че Европа финансира корумпирани структури. “Ние обаче ще изгубим и хората в останалата част на Европа, ако останат с впечатлението, че парите на ЕС се харчат без контрол.”


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 306 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    165 35 Отговор
    Бай Бой, сляп ли си???
  • 2 Европа

    322 56 Отговор
    Оставка на корумпираното правителство!

    Коментиран от #106, #119

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    298 36 Отговор
    От тези в Брюксел се е учил Бойко на кражби.Да не мислите че има акъл да измисли толкова сложни схеми.

    Коментиран от #30, #109

  • 5 КОТарАК

    237 45 Отговор
    ако протестите се бяха съсредоточили още в началото върху немското , френското и щатското посолство с подходящи лозунги и скандирания , отдавна да сме забравили за това правителство

    Коментиран от #8

  • 6 а стига бе

    82 222 Отговор
    Манипулации и лъжи, ама във всяка дума!
    Лозан Панов - ми че той нарушава закона непрекъснато - и го глобиха вече на няколко пъти!
    Да не говорим за дебелите му връзки с НПО та!

    Протести - в Европа има протести - това при нас и на протест не прелича - а на групова разходка!

    Коментиран от #42, #52, #66

  • 7 Среден Пол

    130 53 Отговор
    В западните миризливи кл озети няма и половин милиграм демокрация. Еврейска диктатура. Чакайте да ви спасяват от техните мутри.
  • 8 Последния Софиянец

    177 23 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Все на господарите ли да разчитаме?Не можем ли сами да свършим нещо?

    Коментиран от #11, #86

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КОТарАК

    121 29 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    не можем , сам виждаш какви наглеци са . едни обиколки след протеста около тия посолства обаче биха намерили много широк отзвук на запад и щеше да се получи

    Коментиран от #12

  • 12 Последния Софиянец

    109 30 Отговор

    До коментар #11 от "КОТарАК":

    Трябват ми 20 000 истински мъже и готово.

    Коментиран от #16, #17, #19, #59, #74

  • 13 БарсилонскиЗет

    73 21 Отговор
    Ев@л съм ги с 200, ще им подхвърля нЕкое чекмедже и ще станат и глухи даже.
  • 14 томка бикова

    49 76 Отговор
    Тази телевизия е платена от Божков.

    Коментиран от #32

  • 15 Рошко

    65 16 Отговор
    Като не можем да се оправим, ще ни оправят
  • 16 Бухахаххахаха

    31 40 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Ахахахаха жълта книжка трала ла ла
  • 17 На мен ми трябват 20 000 истински

    19 54 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Жени и готово.Бухахахаха ей много луди има у Бг

    Коментиран от #73

  • 18 Бесен Язовец

    74 14 Отговор
    Опаааа НПО,, Франц Зайдел "спонсорите на ГЕРБ кво ще кажат по въпроса?
  • 19 КОТарАК

    63 21 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    тоя заем дето го взехме последния е раздаден и окраден вече..нищо чудно след няколко месеца не 20 ами 200 хиляди да има.предстоят още много фалити..

    Коментиран от #24, #51

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сърджан какъв???

    21 13 Отговор
    Ахахахаха хахахаха жалки стеее
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами ето

    34 38 Отговор
    И ето кой плюе по България:

    Върховният касационен съд е бил напълно наясно какво се снима в Съдебната палата. Човек е съда е бил през цялото време на снимките, видял е и е одобрил всичко. Това заяви пред Нова тв продуцентът на заснетия в храма на Темида чалга-клип с разголени мадами, марихуана и въоръжени деца Пламен Митев.
    Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов, който е разрешил снимките, се опита да избяга от отговорност, прехвърляйки отговорността на ВСС, съдебна орхана, министерство на правосъдието.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бог няма да ти помогне

    22 22 Отговор

    До коментар #24 от "Последния Софиянец":

    Ти си антихрист.Само ти и Гошо Тъпото сте.Напред Лъвове!!!Хахахаха

    Коментиран от #28

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 20 Отговор
    ЕС пази БГ мафията мутрите БГ корупцията
  • 27 Ами ето

    28 31 Отговор
    И още за същият "борец" за законност:

    Категоричният отказ от близо пет години насам на председателят на ВКС да прави публично достояние имуществото си вече може би не изненадва никого, но пък прави ярко впечатление на рецидив. Припомняме, че заради неподадена от Панов деклрация пред Сметната палата за 2016 г., когато законът го задължаваше да се отчита и там, освен пред ИВСС, председателят на ВКС беше осъден на две инстанции да заплати глобата от 1000 лв. Този случай доведе до пълна данъчна ревизия на семейството му, която установи неплащането на 16 000 лв. данъци. По-късно, след разрастването на скандала, придобил популярност като “Апартаментгейт”, стана ясно, че Панов и съпругата му имат луксозен апартамент в скъпия софийски квартал "Изгрев", който е закупен на поне четири пъти по-ниска цена от пазарнатал

    Естественно се пропуска и връзката му с НПО от протеста!
    И не само!
  • 28 Последния Софиянец

    36 14 Отговор

    До коментар #25 от "Бог няма да ти помогне":

    А!Ти си попа с ланеца, златния часовник и лимузината.На 6ти септември пред хотел Санкт Петербург в Пловдив се бяха събрали хора да гледат поръчковото Ауди на владиката.Ама му го надраскахме с ключовете.ха ха ха
  • 29 Смешно

    27 20 Отговор
    Лозан Панов отива да се бори за закона:)))))

  • 30 Димитър

    37 16 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Борисов винаги е бил добрия ученик на Бкп=Дс =Бсп. Та нали той наследи социалистическата схема и методика на другарите. Всички олигарси до сега са продукт на руската партия Бсп, Дс и техните руски партньори. Точно руските служби въведоха чрез своите подчинени колеги от Бкп, Дс корупцията, такава каквато е днес. Русия първо ги корумпира, а след това ги държи в подчинение и зависимости.
  • 31 Шкафбанк

    12 7 Отговор
    Отворили сме клон в Германия, към който ретрансферираме редовно и проблеми за Вложителя не съществуват !
  • 32 гледай първо

    16 15 Отговор

    До коментар #14 от "томка бикова":

    да изрита Тиквата ....
  • 33 Заради европа и саш сме на тоа хал

    27 12 Отговор
    Европа и саш си избират корумпирани политици за да прокарват техните политики а народа да мре с него или без него все тая нищо не зависи от него не е фактор в нищо
  • 34 Ю Кортес

    29 10 Отговор
    Крайно време е за реформи в правосъдната система и началото трябва да бъде оставката на Лозан Панов.Има серия от скандални съдийски решения.Едно от тях предизвика възмущението и намесата на френския посланик.
  • 35 микимаус

    27 14 Отговор
    По платени лъжи няма ,дали някой му пука кво става тука ,пък и ония с юмрука е върха на простотията .
  • 36 българин

    24 24 Отговор
    Комунистите чкат от запад да ги сложат на стола ,колко сте жалки ,не се ли накрадихте 60 години .

    Коментиран от #41

  • 37 Кой68

    35 5 Отговор
    EU сляп и глух ли е за случващото се със работещите от Източна Европа във кланицити на Германия?Защо EU бе сляп 10г за "случващото" се в България при управл.на Б.Б и сега изведнъж се "загрижиха"?! Лицемерие и цинизъм от EU.....
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 кукуряк

    6 22 Отговор
    Благодарим Германия, знаем че не сме сами, а също така че и победата няма да ни се изплъзне, данке шойн Германия

    Коментиран от #40

  • 40 Вероятно

    23 14 Отговор

    До коментар #39 от "кукуряк":

    Ще ни се наложи, някой ден отново да благодарим на Русия. Но трябва зреене, фермрнтация и т.н.
  • 41 Крал Марс

    14 17 Отговор

    До коментар #36 от "българин":

    Какво значи "комунизъм" както го е описал Маркс в "Капитала"? Ти знаеш ли? Дивият капитализъм е умиращ строй. Неолиберализмът е последният пирон в ковчега му. Бъдещето на света е социализъм, където собствеността отново е частна, но на групи хора, осъществяващи бизнес и принадената стойност се разпределя много по-справедливо между тях.

    ПП
    Между 1944 и 1989 в България и бившия "соц.-лагер" нямаше социализъм, а държавен тоталитарен капитализъм.

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гост

    14 9 Отговор

    До коментар #41 от "Крал Марс":

    Братчед тотално си объркал хапчетата.

    Коментиран от #45

  • 44 СусБе

    35 12 Отговор
    Бля бля бля бля бля.... Боко продаде на безценица земи, суровини, злато, квалифицирана и неквалифицирана работна ръка, исторически ценности... Ако в това лично не са замесени Меркел и другите евро-фашисти то друго обяснение няма във това тъпо мълчание и боковото мракобесничество над българския народ!!!
  • 45 Крал Марс

    32 8 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Погледни какво се случва дори в САЩ и ще видиш първите наченки на началото на края. Погледни и страни като Канада, Дания, Швеция, Китай и прочие и пак си помисли кой е объркал хапчетата. Не вярвайте на дълбоко наслоени догми и не бъдете неуки!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    3 10 Отговор
    Днес едно на около над 40 годишно... Нямам думи. ПКП... Не е семеен, но първа категория и всеки момент може да го пенсионират.. Объркано. Съжалявам аз, съжалява и той, че попаднахме в тоя град. Моята е ясна, неговата.. Не мога, защото не бива.. А ПКП едни ги хвърля. Нищо против малцинствата, турци помаци и цигани, но българите сме малцина, а те са единни. Можело е нещо за българите, да ги задържат преди 10, 20, 30 г, но уви... Не вдичко е пари но... Много си крадива на бгп, не само съм красива, но и много работлива. Голямо самочувствие. Помагат си турци и помаци. Кво знаете вие. И тази цв караянчева и тя стори и има наглостъа да лъже. Кога се върне в кърджали или момчилград, тогава бихне й повярвали. Но си оплете кошницата. От глад в тия две стаи щеше да умре. Тази жена не е за депутат, нито за председател на нс, каза го един мохамеданин но много години бе с една българка, тя почина и вече е към мюсюлманите дпс. Сложна е кпй мисли с главата а има простовати българи им е ок. Но когато си отраднал в голям български град интелигвнжията всред, юристи и тук ти е тъпо. Не беше, но много роми и помаци сляьоха от балкана и цвк цц и бб всички днес са ок, на държавна, изкупиха на бг.. Живи и здрави ще видим накъде.. Жал ми е за момчето. Самотно, без родители, близки, и нашите, много са стсрите ергени, момпета християни.. Цв к лъжи ьмия, проста селянка. Нагла, като родителите си, баща й и той е алчен за пари и много мързеливи... Хората не лъжат, българите. Един по е

    Коментиран от #79, #116

  • 48 1356

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ю Кортес":

    А вие да гепите ?
    Ще дойде и вашето време
  • 49 Мари

    16 6 Отговор
    Меркелката къде се е покрила?
  • 50 ШВАБИЯ

    29 8 Отговор
    ТЕЛЕВИЗИЙКАТА ВИДЯЛА БЪЛГАРИЯ А НЕ ВИЖДА КАК НЕМСКАТА ПОЛИЦИЯ БИЕ ГЕРМАНЦИТЕ ПО ТЕХНИТЕ ПРОТЕСТИ.......ЕВРОПКАТА Е В КЮПА С БОЮ ТЕРОРИСТА ПАДНЕ ЛИ БОЮ ТРЯБВА БАЯ ЕВРОГЕЙСКИ ЧУТОРИ ДА ХВРЪКНАТ ЗАТОВА СИ ТРАЯТ.И СЕ ПЕРЯТ НА БЕЛАРУС!
  • 51 😂😂😂😂😂😂😂😂...

    13 13 Отговор

    До коментар #19 от "КОТарАК":

    Този последният заем..е раздаден и окраден ли? Пич, ти на какво си???, кога го получиха..окрадоха..изядоха? Ти в момента знаеш ли на коя планета от Слънчевата система се намираш???😂😂😂
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 3 Отговор

    До коментар #6 от "а стига бе":

    Жecтoкa хибриднa aтaкa ce вихри cрeщу Бългaрия!!!
    Нo кривo ca cи нaпрaвили cмeткaтa зaщoтo Бългaритe cмe нaй-cтaрият нaрoд в Eврoпa и cмe oцeляли хилядoлeтия зaщoтo cмe пo-мъдри oт мъдрaтa змия, пo-хитри oт хитрaтa лиcицa и cмeли кaтo лъвoвe!
  • 53 Психиатър

    26 7 Отговор
    От факти ''искат'' да ни кажат, че германците са изключително тъпи и подкрепят протестиращите, които са против Германия, против ЕС, за разпада на ЕС и за влизането на България в Руските федерации и излизането и от НАТО, или германците наистина са изключително тъп народ и не виждат какво искат българските протестиращи и подкрепят своите противници? А те протестиращите, наистина са против Германия и за разпада на ЕС!

    Коментиран от #58

  • 54 ЕС НЕ СПИ

    27 10 Отговор
    От вън нещата изглеждат по един начин, но когато живееш над 35 години в България осъзнаваш колко подли могат да бъдат комунистите! Затова без доказателства, а само по компромати ЕС не реагира, защото знаят че у мазето Курнелия затваря компоти с компромати после Радеф ги вари да ги стерилизира, а материала идва от Божков + поръчка и за Гешев. За да може и БКПейците да напълнят Шкафчета - докато сменяме правителства с цел следващите да напълнят шкафчетата си няма да стигнем далече.

    Коментиран от #87

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 На кратко

    7 4 Отговор
    Основната функция на сегашната власт е да взема от мнозинствотот, да бие данъкоплатците и дава на малцинството.Комунизъм, ама наобратното.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ддд

    11 15 Отговор

    До коментар #53 от "Психиатър":

    Протестиращите не са против ЕС. До българския трикольор е и знамето на ЕС. Документирано е с много снимки и водеа. А и е факт, че протестиращите се обръщат за съдействие към органите на ЕС. Не са тъпи европейските бюрократи, просто са лакоми, като Бочко. Удобен им е, затова се правят на луди.

    Коментиран от #108

  • 59 Бай Ху (By Who)

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Що бе, да немаш 20 000 литра ракия на склад
  • 60 Е дин

    20 9 Отговор
    ЕС не е сляп, там много добре знаят какво стои зад т. нар. протести. Освен това как ли се наричаше това да призоваваш външни сили да свалят законно избраното правителство.

    Коментиран от #91

  • 61 Васил

    13 15 Отговор
    Вече нашият диктатор се прослави нареди се до Лукашенко и Ким Чен Ум
  • 62 Дедо Jo

    12 15 Отговор
    Точно и доста изчерпателно!

    А управляващата клика вече ни води към това:

    “...ако няма реакция от страна на ЕС, ситуацията може да ескалира.”

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!
  • 63 мечо

    16 9 Отговор
    германсака телевизия да ми го яде мек серенясал такива платени теливизии си имаме и тука хаиде нияма нужда
  • 64 Анонимен

    15 12 Отговор
    Какво се бъркат там,където не им е работа?
    При 7 милиона население - 100000 протестиращи.
    И като че ли има някой достоен българин,който да поеме властта! Няма,нямааа,няма! Разлика няма да има - даже ще станат по-зле нещата! Поне да е по-малкото зло!

    Коментиран от #65, #67, #85

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Вярно

    20 11 Отговор

    До коментар #6 от "а стига бе":

    Една моя възрастна съседка каза същото още през юли, в началото на протестите: " не се прави така с такива, какво им танцуват под прозорците, влизат, гръмват ги и се прибират. Това, което правят сега е нищо." Гръмни един, другите сами ще се махнат.

    Коментиран от #96

  • 67 Мишо

    4 7 Отговор

    До коментар #64 от "Анонимен":

    Анонимке по про.... т си от твоя идол Борисов
  • 68 Също

    12 6 Отговор
    Гавра, насилие и прогонване на цял народ ! Какво се прави с такива идиоти/ли, каниш ги да ти говорят от телевизора ли, що за извращение. Дела трябват, не думи !
  • 69 Libre comments air

    14 9 Отговор
    Цензурата във факти е голяма и затова всяко коментиране срещу Бойко е обречено на неуспех...
  • 70 заката

    12 11 Отговор
    Ето как се купуват избори плащаш от еврофондовете на работодател и той строява работниците да гласуват за Боку.
  • 71 херодот

    18 3 Отговор
    НЕ НА НАМЕСАТА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!
  • 72 Бунтата

    14 11 Отговор
    Ако чакане Европа да ни оправи-няма да стане!!!
    Ми нали те ги сложиха,за да се краде повече!!!
    Не виждате ли,че Германия си бута старите магистрали и си прави нови.Колкото и да е богата и там крадат и то от нас!!!
    LIDL,METRO,KAUFLAND-това са вериги,които ни изнесоха еврофондове и помощи!!!!
    Затова оставка,затвор и напускане на EU

    Коментиран от #76

  • 73 Пенсионер 200

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "На мен ми трябват 20 000 истински":

    А на мен нищо не ми трябва. Той е пътник!
  • 74 Симо

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Ква мъже бе. От тези на улицата нито един не е ходил войник. Всички са изнежини хомосексуалисти с 32 пола и любов към ЛГТБ движенията и към дъртия 100 год. Сорос
  • 75 БабаВуна

    15 2 Отговор
    Хората на улицата не са достатъчно за да свалят правителството.
  • 76 Боже

    17 7 Отговор

    До коментар #72 от "Бунтата":

    Напусни Европа след като не искаш да си европейски гражданин. Може да отидеш в Сибир и да пиеш одеколон.
  • 77 Бай Ху (By Who)

    10 6 Отговор
    Каква германска телевизия бе, язе не го ли видим при дикофф се едно не е станало.
  • 78 Българин

    2 8 Отговор
    Вярно е написаното.
  • 79 Събуди се

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Анонимен":

    Бълнуваш ли или си под въздействието на дрога?Гаматика- никаква,словоред -неясен...
  • 80 Абе

    14 1 Отговор
    Кво се правите бе, и Европа и Америка ви знае всичките кви маймунки сте!
  • 81 Не е назрял

    1 3 Отговор
    Момента за ТЯХНАТА голяма и малка нужда,цокалото сме ние и територията ни
  • 82 Шаран БГ

    7 8 Отговор
    Ама някой пита ли ги тези от Брюксел за нещо ? Те са с приличните възнаграждения там, за да мълчат. Това , което кажат янките - това ще е - не се пънете, не се изхвърляйте, не се заблуждавайте !! Нашите политици са го разбрали и изпълняват заръките на Големия Брат по унищожението на народ и държава !? Как иначе да разбираме тяхните грабежи, привилегии, огромни заплати на фона на умиращите пенсионери от невъзможността да си купят лекарства, наглостта им при "усвояване" на европарите, арогантността , гордостта и алчността им, безгрижието им за демографската криза и "войната" по пътищата ???

    Коментиран от #90

  • 83 Илиев

    6 10 Отговор
    Редно ли България да се управлява от МУТРА от групировката СИК
    МНОГО ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ КРАДАТ.
  • 84 Нико

    15 2 Отговор
    ТАМ Е РАБОТАТА,ЧЕ ЕС ЗНАЯТ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ И ОТ КОГО СА ПЛАТЕНИ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ПРОТЕСТИ,ТОЛКОВА СТЕ ТЪПИ,ЧЕ СТЕ СИ ПОВЯРВАЛИ ,ЧЕ НЕЩО ЩЕ НАПРАВИТЕ,Е ТРИОТО ЩЕ СИ ПЛАТИ ХОНОРАРИТЕ В МИЛИОНИ,НО ВИЕ-А,ДА МИСЛИТЕ,ЧЕ ЩЕ ОТЪРВЕТЕ ЗАТВОРА,САМО ЧЕ ГЕШЕВ НЯМА ДА УПЛАШИТЕ,А ТОВА Е ЦЕЛТА-УЖ БОРИСОВ,А ВСЪЩНОСТ ГЕШЕВ,ААА,И ЕВРОПАТА Е НАЯСНО.КРАДЦИТЕ -В ПАНДИЗА,ДЕЗАЙ,ГЕШЕВ,ИМА ОЩЕ МНОГО,ПОДКАРАЙ И ТИЯ ОКОЛО КРУЩОВСКАТА ПРИВАТИЗАТОРКА НА ИМПЕКСИ ЗА МИЛИОНИ,ТЯ ПЪК Е ОТВРАТИТЕЛНА,СМЯТА ХОРАТА ЗА ЛУДИ!!!,ЧЕ ЩЕ И МИНАТ НОМЕРАТА,КОЛКО СЕ Е САМОЗАБРАВИЛА И САМОПОВЯРВАЛА
  • 85 stan4o

    6 4 Отговор

    До коментар #64 от "Анонимен":

    Българите ги пращат да робуват на запад, за да могат политиците да крадат необезпокоява ни. Брак по сметка.
  • 86 БРЦК

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Много вярно . Сами трябва да извоюваме свободата си . Чрез единство на народа и вяра в собствените сили
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ЧАУШЕСКО

    3 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вече единадесета седмица продължават протестите срещу министър-председателя КРАДЕЦ И ПРЕСТАПНА МУТРА Бойко Борисов.
  • 89 Ами

    8 2 Отговор
    Има да видим как се краде от тук нататък! Тая огладняла ..... "орел, рак и щука" където се бори за кокала! Но дали и ще може да кажем нещо, както сега свободно кой каквото си иска с цинични думи??? Съмнявам се! Нещата вървят към старото време преди 30 г. ! Е, каквото си направиш сам и Господ не може да ти направи! Така че дерзайте млади хора, времето е най- добрия учител!
  • 90 Остап Бендер

    7 3 Отговор

    До коментар #82 от "Шаран БГ":

    Явно не си щаран,но да не забравяме първоизточника.Американския агент(доказано) Луканов доведе американците Ран и Ът,да ни направят план за новото светло бъдеще-свеждането на България до 5,5 милионна третостепенна слугинажна територия.Е планът пчти се изпълни,остава още милион и половина българи да измрат или да емигрират.
  • 91 Остап Бендер

    2 5 Отговор

    До коментар #60 от "Е дин":

    ЕС ни е сляп,но се управлява от танте Меркел и Урсула,които се подмокрят,като ги прегърне Боко.Е,като се подмокрят и погледа им помътнява,как да видят каво става в България

    Коментиран от #93

  • 92 Jessy James

    10 4 Отговор
    Да, ама във Франция протестират вече година и половина, срещу корупцията, далаверите и секс скандалите на геронтофила Макрон, има ранени и осакатени и от протестиращите и от полицаите но никой не е тръгнал да се жалва като нашите протестиращи м¥хлювци. Но по итересното е че никъде в никоя западна държава или в Европарламента не се занимават с проблема на Франция, не ви ли намирисва че това срещу България е тенденциозна намеса във вътрешните работи на Суверенна Държава от страна на отделни люспи от Европарламента които са с ясно очертани леви убеждения.

    Коментиран от #113

  • 93 Ефенди Том Джоунс

    6 1 Отговор

    До коментар #91 от "Остап Бендер":

    Така е гн.Бендер, затова и мъжете с истинска мъжка прегръдка винаги да предпочитани пред лявото лицемерно погалване.

    Коментиран от #95

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ами да

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "Вярно":

    Така правят комунистите, щурмуват зимния дворец и избиват законно избраните! Много умна и интелигентна и образована жената. Такова ще е новото време, българи да се избиват, пази Боже!
  • 97 карамбата

    9 2 Отговор
    Къде са тези протести?
  • 98 Биби Кинг

    6 1 Отговор
    Команезите искат да биат,ама не са познали дървото е у мене!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 българин

    9 1 Отговор
    ЕС просто невижда нищо защото има 100 лумпена и трима кукловоди .
  • 101 хаха

    12 3 Отговор
    хората неискат да свалят боко защото виждат кой си точи лигите за стола му ,кака курни и фатмака .дърти комунисти съсипали държавата
  • 102 ДО ВСИЧКИ

    4 0 Отговор
    С тая ракия на обяд нещо заплитате пръстите като пишете и на много хора не им се разбира ,четете си написаното
  • 103 Антикомунист

    2 1 Отговор
    Бребребребре, пак замирисахте яко
  • 104 Виновни са:

    4 2 Отговор
    Работодателите в България са виновни , които забогатяха на гърба на работещите и станаха богати и недосегаеми ! Ако заплатите бяха европейски ,никой нямаше да протестира ! Всичко зависи от заплатите и пенсиите ! Политиците и институциите НЕ ги интересува какви заплати дават работодателите ! Никой не се интересува от хората как живеят . Това е престъпление !
  • 105 Протестр

    6 2 Отговор
    В ЕС слепи ли са и още ли не са разбирали,че в BG се извършва червен преврат.
  • 106 D. E. A.

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Европа":

    Бойко Борисов е шеф на АМФЕТАМИНА в България.
    ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА НАРКОДИЛЪРА ОТ СИК-МВР.

    Коментиран от #110

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 123

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ддд":

    Този народ още е с робска психика отпреди 30 г. Все чака някой да го оправя! Как не разбраха че БГ е както всяка една друга държава от ЕС, абсолютно пълноправна и уважавана. БГ не е както беше навремето част отСССР, та да я спасява червената армия. Навсякъде има протести и недоволни, но това са вътрешни работи. Така че пак българина недоволен, все някой му е виновен, сега пък Европа не им обръщала внимание. Ами къде ви е човека за който искате да гласуваме, който щял да оправи всичко с вълш.пръчица. Само виждаме едни искания, които нямат решение, то всеки иска, но това е като едно дете, което си иска играчката! А да не говорим в какво време се прави всичко това! Коронавируса отново е на дневен ред в редица държави, а ние.........къде са нашите усилия??? Сбъркана работа!

    Коментиран от #112

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 .Боби

    1 3 Отговор

    До коментар #106 от "D. E. A.":

    Защо в затвора, по добре разстрел, няма да ги храним.
  • 111 Fuck ti

    5 3 Отговор
    Аз съм в Германия и само веднъж за двайсетина секунди показаха протеста в България. Нещо не ми се връзва с това което е писането по горе. На кой му пука за некви покриви "протести" организирани от мафиот в Дубай?! Виж протеста в Беларус го отразяват редовно, щото е истински.

    Коментиран от #114

  • 112 Били

    3 1 Отговор

    До коментар #108 от "123":

    Единственото ми искане е да не краде от еврофондовете. Може ли Борисов да постигне това?
  • 113 Лея 13

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "Jessy James":

    Браво Jessy, право в десетката! Много точна оценка и изложение на факти.Слава Богу , че в БГ и още има мислещи хора, интелигентни и добре ориентирани в ситуацията.Твърде много празни приказки се леят тук.
  • 114 Лея 13

    6 2 Отговор

    До коментар #111 от "Fuck ti":

    Така е.Аз също съм в Германия и нашите умопомрачителни "протести" ги дадоха ги отразиха един-два пъти за по десет секунди, докато за Беларус отделят всеки ден по няколко минути във всяка новинарска емисия.Може би защото е очевадно, че хората там наистина протестират масово,а не като нашите смешници,платени и дирижирани от двама-трима крадливи льохмани,на които кинтите им са малко, че и за власт са гладни още.Цирк.
  • 115 Некой

    1 4 Отговор
    Боко е един долен олигофрен който иска да налапа последното от Съюза долен кретен
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Лея 13

    2 0 Отговор

    До коментар #116 от "mostafata":

    "Умен"си колкото всички останали от ДПС,Мустафа.Стия два пръста чело още много глупости има да драскаш из форумите.
  • 118 Путин

    2 4 Отговор
    Трябва на мен да се оплачете протестърчета не на ЕС хо хо хэ
  • 119 Жоро

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Европа":

    Следващото няма ли да е корумпирано?
  • 120 Жоро

    2 2 Отговор
    От Юли гражданите на България НЕ протестират. Протестират една група платени кандидати за следващия парламент. А гражданите на България страдат от тези блокади.
  • 121 Станишев

    0 1 Отговор
    Много ми е чудно, как така медиите не били свободни, а в по голямата си част медиите плюят по правителството и крещят , че медиите в България са несвободни. Що за парадокс, медии които плюя безогледно по законно избрано правителство, оврещяха Европа , че нямало свободни медии в България.
  • 122 Фаера

    0 0 Отговор
    България вън от ЕС нямаме място при джендърите
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: