2 Октомври, 2020 12:40 2 498 4

Великобритания с нови правила за прием на студенти

  • великобритания-
  • университети-
  • студенти

Въвеждат се разширени проверки

Великобритания с нови правила за прием на студенти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството във Великобритания обмисля да разшири регламента за прием на чуждестранни студенти в британски университети, съобщи Гардиън.

Идеята е да се защити интелектувалната собственост на учебните институции. Предвиждат се проверки на кандидатите от други страни.

Те ще трябва да придобият правото за изучаване на дисциплини в определени сфери. Визират се киберсигурност и проектиране на самолети.

Това са сфери, в които често се изучва информация, която може да представлява интерес за външни правителства. Новите проверки подсигуряват научни проучвания, които се правят в големите британски университети.

Вероятно ще бъдат блокирани голям брой китайски студенти. Визите на други може да са под въпрос.

Представители на външно министерство на страната обявиха, че приветстват всички чуждестранни студенти, но са длъжи да проверят тяхната идея за образование.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    4 1 Отговор
    Научната и развойна дейност на запад е съсредоточена в университетите,които получават поръчки от производителите. При нас и в Русия,тези ВУЗ си имат шапка и паралелни структури,в лицето на БАН. И както се “полага”,всички са на държавно финансиране.

    Коментиран от #3

  • 2 Един китаец

    1 0 Отговор
    Един китаец ми беше преподавател там, едвам завърших, нищо не му се разбираше на лекциите, но е успяхме да го уволним. Като няма кой...
  • 3 Опулен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Верно ли а CNRS във Франция и Макс Планк в Германия какво са а Пруската Академия на Науките в миналото какво е.

    Коментиран от #4

  • 4 Перо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Опулен":

    Да,имало ги е в миналото,но сега някои съществуват само като дружества,в хуманитарните науки,но не и в техническите науки и икономиката,съвсем различно от БАН и нямат административна тежест върху университетите.
Новини по държави: