Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 20:40 1 779 9

Великобритания е защитник на международното право

  • великобритания-
  • право-
  • доминик рааб

Доминик Рааб защити законодателство

Великобритания е защитник на международното право - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че няма страна, която да вижда Великобритания като нещо различно от защитник на международното право. Това заяви британският външен министър Доминик Рааб, цитиран от The Telegraph.

Дипломатът получи въпрос за имиджа на страната. Правителството трябваше да отговаря на много въпроси след приет законопроект за вътрешния пазар.

Британски представители признават, че така се нарушава международното право. Идеята обаче е така да се защити вътрешния пазар от влиянието на ЕС.

Планът се определя като предпазна реакция. Няколко страни вече заявиха, че няма да преговарят със страната, ако въведе законодателството.

Британското правителство настоява, че то има само предварително действие. Преговорите с европейски представители продължават.

Очакват се правителствени разговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    17 1 Отговор
    Пфффф, не ме разсмивай бе, сър. От всички страни, които някога са били възприемане като велики сили, само вашата е с непрекъснат статут на такава. Клали сте наред и сте рушили прекрасни, екзотични нации, за да ги подчините и моделиране по ваш, британски модел. Върховната ви монархия е от рода Уиндзор, който си е чист Хабсбург, който пък е братски род на Сакскобургите. А Хабсбургите са управлявали Европа векове наред, като са подчинявали чужди народи главно с бракове, които са сключвали с братовчедките и дори с племенничките си. И още отпреди освобождението ни сте се борили с руснака за надмощие над Балканите, като вие сте имали интерес България да остане вечно под турско, и постоянно сте подпомагали високата порта срещу нас и свободата ни. А когато най-сетне Русия изритва поробителите от земите ни, вашите Хабсбургски родове, британски и Австро-Унгарски, разкъсват страната ни на три части. Нататрузват ни княз от вашите Сакскобурготски роднини, който субсидира българския парламент, че да ни държите изкъсо. А единственото, което направи последният ви монарх в родината ни бе, да се опита, да си "върне" хиляди хектари гори, по примерът на братовчед му, който преди десетина години си "върна" огромни горски масиви в Тюрингия. И нашия, да не остане и той назад. Наследниците на Хабсбърги и Кобурги си връщат бавно, но сигурно, владенията от някогашната им империя. Връщат си и влиянието в политиката на много европейски страни. А колко коства това на народите ни, само
  • 2 Джак Спароу

    17 0 Отговор
    Пирати и международно право ???!!!
  • 3 Пепи

    12 0 Отговор
    Ха ха ха най крадливото племе на света в последните 5 века ще ни дава акъл.
  • 4 Миро

    11 0 Отговор
    Трябва по често да пишете за този остров с идиоти. Всеки ден генерират някакви идиотии. Английският хумор е страхотен.
  • 5 Верно

    7 0 Отговор
    ли нема такава страна? Я питай Либия? Или Ирак? Или много много други страни.
  • 6 На моменти

    6 0 Отговор
    се чудя как тая държава е дала на света толкова много учени, писатели и музиканти (в по сйорошно време) а от друга страна са били най-наглите и най-гадните завоеватели и грабители.
  • 7 Рошко

    8 0 Отговор
    Тяхното право е разделяй и владей
  • 8 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор
    Хасан беэпеперудника си е эаминал, от петък до днес ми беше наложена эабрана! Тоя миэерник, който е редакторче, но повече обича да участва в чата, като Хасан и да манипулира плюсовете и минусите. Нали е беэ#ичник, го бичат да кара дежурствата по цели уикенди! Эатова го поэдравявам с една тлъста Българска попръжня от старовремските!
  • 9 Сандо

    2 0 Отговор
    Ха-ха-ха!
Новини по държави: