Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 18:50 1 895 16

Много задържани след протестите в Беларус

  • беларус-
  • протести-
  • президент

Хиляди са участвали в протеста

Много задържани след протестите в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Над 300 души са били арестувани при протестите в Беларус, съобщи ТАСС.

Протестите се проведоха в неделя. В демонстрациите са участвали хиляди протестиращи.

Те са недоволни от преизбирането на президента. Според правителството в демонстрациите са участвали 10 000 души.

Представители на протестиращите настояват, че броят е много по-голям. Протестите извън Минск са били съществено по-малки.

Част от задържаните протестиращи вече са били освободени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американците искат да спрат АЕЦ Белене

    12 3 Отговор
    За да купуваме само скъп ток от ТЕЦ-овете.

    Коментиран от #3

  • 2 Ивето

    12 3 Отговор
    Защо ни занимавате с Беларус, като важни са нашите протести.

    Коментиран от #12

  • 3 Троле

    3 14 Отговор

    До коментар #1 от "Американците искат да спрат АЕЦ Белене":

    Остави ги американците. Виж какво се случва във фашистки държави като Беларус и Русия.

    Коментиран от #6

  • 4 ПРОТЕСТИТЕ....КАТО МЕЧТА ЗА БАЛЪЦИТЕ

    1 6 Отговор
    ДРУГАРИ, ТОВА СА ПРОТЕСТИ....УЧЕТЕ СЕ
  • 5 Бай Бай

    2 11 Отговор
    Малко инфо за автора на статията. В Минск протестиращите в неделя са над 100000. Цяла Беларус е обхваната в протестите. Хората се борят за свободата си.

    Коментиран от #13

  • 6 До троле

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Троле":

    Ти първо виж в България какво става после гледай в чинията на Беларус.

    Коментиран от #8

  • 7 Иван

    7 0 Отговор
    Защо ЕС. го интересуват протестите в беларус а в същото време войната между армения и азарбайджан нищо
  • 8 Хаха

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "До троле":

    И какво става в България, хайде обясни

    Коментиран от #9

  • 9 барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Това е много лесно за казване. 1. Безработица, 2. Престъпност 3. Отрицателна раждаемост, въпреки напъните на ромите, 4. От държава износител на страхотна селскостопанска продукция, сега внасяме исконни български продукти 5. Икономика сравнена с държава от третия свят 6. Неграмотни ученици 7. Цялата ни енергетика е в ръцете на чужденци 8. Недееспособна и гола армия без въоръжение 9. ....... 10 ........11 ...... и така до поне 100. Ето това се случва в България от 1989 г насам и продължава в тази посока, като няма никакъв шанс нещо от това да бъде поправено.

    Коментиран от #10

  • 10 барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "барчо":

    Внасяме домати от Мозамбик, който в момента е полупревзет от джихадисти. Сметай за какво става въпрос. Внасяме домати от страна във война, а ние без война не може да си ги произведем.
  • 11 барчо

    8 1 Отговор
    Президента на Беларус е избран от народа и тези, които не им се ще да е той ще трябва да изчакат следващите избори, когато да изберат някоя домакиня или пък някой клошар. Само че тогава пак ще гласуват за него в купом.
  • 12 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивето":

    Нашите протести са важни само за нас Те не интересуват нито някого в Брюксел, нито в Америка. А ако Соросоидите удържат победа в Белорус, те ще наберат скорост и ще се прехвърлят в Русия. Белорус е много по-важен Гео политически, отколкото България При победа на опозицията в Минск, Полша и Литва дори и да не откъснат от територията на Белорус, там ще водят икономиката и политиката само в техен интерес. Орязване на всички социални програми и затваряне или приватизирана на промишлени предприятия. В България, ако се смени управлението, народът ще си живее по старому. Новите, които ще дойдат ще крадат по схемата на предишните си колеги.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Бай":

    Сто хиляди бяха преди няколко седмици. Погледни в репортажите на Nexta колко е рехав човешкия поток. И го сравни с първите дни на протеста. Някои анализатори, следящи публикациите на Nexta споделят, че варшавските блогерите изоставят вече темата Белорус и се прехвърлят на Русия. Но там едва ли ще имат някакъв успех, руснаците, дори и младите са резервирано какво там мисли или мъти Варшава и нейните тайни служби, които ръководят Nexta.
  • 14 Сандо

    0 0 Отговор
    Между 9000 И 900 000 разликата е толкова малка,че вече ще ги обозначаваме с хиляди.
  • 15 jforfk

    1 0 Отговор
    Аз само едно не мога да разбера. Демокрацията ни казват от 30 год насам е ... върховенство на закона. Та демек всеки протест неразрешен, съгласно законите на съответната страна, задължително трабва да бъде разгонен от полицията и виновните лица да бъдат арестувани. И какво виждаме?! Когато протестите са в някоя правилна страна - например България, Франция или САЩ, то те са правилни демократични и няма полицейски произвол, и световните медии не им обръщат грам внимание. Справка жълтите жилетки и близо 3-месеца протести у нас. Виж когато страната не челува на някого ръцете, да не кажа, да лиже някой части от тялото я на бат Дони, св. Урсула или бат Борис Джонсън то тогава всички медии гърмят против демокрацията и полицейският произвол - справка Китай, Белорусия, Русия и т.н. Не е ли време всички аршини да са еднакви?! Защо дамите и господата журналисти не отразяват в медиите ВСИЧКИ протести а го правят съвсем избирателно?! Нали уж сводата на словото е еднаква навсякъде. Ето сега, случаят Навални - във всички медии ... А случая Хашоги или Асандж?! Ама Навални е в неправилната държава - и може. А когато е в правилната държава - С. Арабия или САЩ не може. Някъде в средата на вестника между две огромни реклами или с 2сек. тв време.
  • 16 ели

    1 0 Отговор
    Протестите започнаха във Франция (бях в Париж и минах от Белгия в Холандия ) беше края на октомври 2018 година и тогава започнаха протестите.След време сякаш това е нормално явление и не трябва да й се обръща много внимание нормално явление. Докато в редица Западни страни като Англия полицията има право два пъти (два пъти) да предупреждава при протестантите да напуснете мястото и да се " разпръснат" интервала няма значение " Заповедта разпръснете се" след което всички права протестиращите губят и полицията има право но всичко така, че в "демократичния Запад " няма на кого и няма къде да се оплачете.(можете да опитате ако имате възможност ако живеете там и не вярвате) . Това въобще не подлежи на коментиране и медията няма право да коментира .Как така "цивилизования Запaд" толкова е загрижена и постоянно пролива " крокодилски сълзи" не спиращи за Белоруския народ. Когато същите протести продължават вече 2 години в Франция и са безразлични към проблемите на Френския народ плачат на чужд гроб не оставейки ни капка сълзи за свой народ това е саможертвеноста на "цивилизования Запад" обичта им към Белоруския народ е толкова голяма ,че ги заслепил не разума а емоциите любовта към Белоруския народ .
Новини по държави: