Last news in Fakti

29 Октомври, 2012 22:08 1 117 0

Италия и Испания не искат финансова помощ от ЕС

  • испания-
  • италия-
  • финансова помощ-
  • ес
Италия и Испания не искат финансова помощ от ЕС - 1
Марио Монти. Снимка: БГНЕС

Италия не изпитва необходимост да иска финансова помощ от Европейския съюз. Това заяви премиерът на страната Марио Монти след провеждането на преговори с испанския си колега Мариано Рахой. Това стана на испанско-италианска среща в Мадрид, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от bTV.

„Не смятам, че Италия е в такова състояние, че да се обръща за финансова помощ към ЕС”, заяви Монти. Той подчерта, че изпитва „интелектуално и политическо удовлетворение от факта, че Италия е способствала за създаването на нови европейски механизми за оказване на финансова помощ, но в момента е изключително важно да се осигури реалното функциониране на тези механизми”.

От своя страна Мариано Рахой потвърди, че испанското правителство „не смята финансовата помощ от ЕС за основополагаща за защитата на икономическите интереси на страната”. Испанският премиер също така заяви, че „самият факт за създаването на възможност за получаване на финансова помощ носи положителен характер, но засега Испания не смята да прибягва към такава помощ”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: