Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 19:10 1 984 14

Германия: Отравянето на Навални не е конфликт между нас и Русия

  • алексей навални-
  • германия-
  • хайко маас-
  • русия-
  • отравяне-
  • ес-
  • новичок

ЕС трябва да си служи с много ясен език, когато си има работа с Русия

Германия: Отравянето на Навални не е конфликт между нас и Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският съюз се нуждае от общ подход, когато става дума за отношенията с Русия, но никога не трябва да спира диалога с нея. Това заяви германският министър на външните работи Хайко Маас, цитиран от "Ройтерс".

ЕС трябва да си служи с много ясен език, когато си има работа с Русия при случаи като този с отравянето на критика на Кремъл Алексей Навални, но никога не бива да забравя, че Русия е необходима за уреждането на глобални кризи, каза Маас в Братислава, където участва в международната конференция ГЛОБСЕК, предаде БНР.

Германският външен министър призова за твърдост към Русия, но да не се спира диалогът с нея. "Нуждаем се от Русия, за да уредим конфликтите в Сирия, Либия и Украйна", аргументира се той. Маас каза, че отравянето на Навални налага международна реакция. Случаят не бива да бъде разглеждан като руско-германски конфликт, подчерта той, когато бе попитан защо предложените санкции срещу Русия не засягат проекта за газопровод "Северен поток 2".

Също в Братислава, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан изтъкна, че налагането от ЕС на санкции срещу Русия е жизненоважно, за да покаже съюзът, че е силен. Воденето на диалог с Русия не е равнозначно на това да ѝ правим услуга, даде да се разбере Льо Дриан. Той обясни, че "това не означава да се откажем от нашата амбиция да построим един мирен континент. Точно обратното, това означава да защитаваме нашата амбиция, като проявим твърдост." Вчера германският и френският външен министър предложиха ЕС да наложи санкции срещу Русия, визиращи конкретни хора, заради отравянето на Навални. Русия отрича да е замесена в каквото и да било покушение срещу критика на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    17 0 Отговор
    Сърби, боли, драго ми е. :-)
  • 2 Gost

    21 0 Отговор
    Ти и от природния газ й се нуждаш, от милиардерите й да внасят в немски банки. Ще се сетиш ти Хайко!
  • 3 ODIN

    21 0 Отговор
    МАСКИ НЯМА ДА ВИ ТРЯБВАТ.
    САМО ПАМПЕРСИ
  • 4 Рошко

    21 0 Отговор
    Натровен е от обора, причината северен поток
  • 5 СССРБарета

    35 0 Отговор
    Господи какво лицемерие! само преди 30 години Германия беше спасена именно от благородното отношение на Русия към огромното престъпление на 20-ти век извършено от германците към Европа и най-вече към Русия! Признавам си Аз ако бях руски президент никога нямаше да разреша Обединението на Германия най-малкото заради паметта на 20-те милиона жертви дадени от Съветския съюз през Втората световна война! 30 години по-късно отново се върви по стъпките на Нападението на Русия и то най-вече по инициатива на САЩ! Нищо добро не чака Европа ако тя е в конфликт с Русия! но това е така защото хората които Днес ни управляват са изключително слаби ученици рожби на наркотици; алкохолизъм и видеоигри те не са чели историята и нямат представа какво вършат!

    Коментиран от #14

  • 6 Ей най-сетне

    1 15 Отговор
    Един нормален политик с акъл. Точно така, ясни правила и изисквания от Русия.

    Коментиран от #8

  • 7 Ковид

    19 0 Отговор
    Правилно е загатнал политика но не се е изказал докрай! Някой е инсцинирал отравянето на сороския слуга за да създаде конфликт между Германия и Русия и този някой е известен на световната общественост. Това е. Той е. Юнайтедстеееееййт

    Коментиран от #12

  • 8 Ковид19

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ей най-сетне":

    Чупката
  • 9 big

    8 0 Отговор
    А какво е? Въобще има ли отравяне или политически игри? Всичко е една "пунта мара", а изказванията на Навални са един калпав мелодраматичен театър!
  • 10 Сандо

    5 0 Отговор
    Германия така се върти,че свят и се завива.Ако не се спре и не осъзнае,че трябва да се отърси от окупацията,ще тупне на земята и няма да се изправи.
  • 11 Грух

    7 0 Отговор
    Ама после руснаците като паркират пак в Берлин, да не ревете !
  • 12 Грух

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ковид":

    Добре го каза, браво на теб !
  • 13 Рико

    0 1 Отговор
    Говорим за различни държави и "напасването" е деликтна(политически) работа. Спомняте ли си германската фирма която преди доста години я хванаха,че прави химическо оръжие за Кадафи. Шефът на фирмата самата Германия го осъди на 5 г. и си ги лежа. Това - едно. Другото - никой не обвини Германия. Германия е демокрация и всеки бизнесмен отговаря за деянията си лично. Русия,обаче не е демокрация и там вожда е шеф на всичко. ТОЙ трябва и да отговаря за всичко.
  • 14 Рико

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Вие пък каква история имате,та за история да говорите? Русия история няма, корен няма. Прогнило дърво, изсъхнало, без корени. Във всеки момент може да рухне. / Неизбежно ще рухне-диалектика! /
Новини по държави: