Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 13:33 1 826 11

Берлин: Русия не е направила много за изясняване на случая с Навални

  • алексей навални-
  • новичок

Междувременно в понеделник стана ясно, че външните министри от Европейския съюз са се споразумели да бъдат наложени нови санкции срещу Москва заради случая "Навални"

Берлин: Русия не е направила много за изясняване на случая с Навални  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският външен министър Хайко Маас обвини Русия, че е направила малко за изясняване на истината по отношение на предполагаемото отравяне на руския опозиционер Алексей Навални.

"Когато постоянно се излагат нови и отчасти абсурдни теории, включително твърдения, че Навални се е самоотровил, и когато се поставя под въпрос репутацията на OPCW (Организация за забрана на химическите оръжия) като независима организация, всичко това само засилва впечатлението, че няма реален интерес от изясняване на обстоятелствата на случилото се", подчерта той.

По-рано през октомври Маас предупреди, че Берлин може да въведе санкции срещу Кремъл заради предполагаемото отравяне на руския опозиционен лидер, но въпреки това подчерта, че Европейският съюз трябва да поддържа диалог с Москва.

Междувременно в понеделник стана ясно, че външните министри от Европейския съюз са се споразумели да бъдат наложени нови санкции срещу Русия заради случая "Навални".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гъзибаров

    6 10 Отговор
    А какво направи България по случая Гебрев?! НИЩО, ама за това е забранено да се говори.
  • 2 Хаха

    4 21 Отговор
    Русия не е направила нищо за разследване на отравянето на Навални. А и какво ли да направи, като трябва да разследва себе си.
  • 3 ПЕНКО

    14 0 Отговор
    ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ХОЛИВУУД И "СИНКЦИИ" ...НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ -БЕЗ "СЕВЕРЕН ПОТОК-2 " !!!!!!!! ВСЯКА "СИНКЦИЯ" ВОДИ - ДО САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА РУСИЯ - С ЦЕЛ НЕЗАВИСИМОСТ !!!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Объркал

    16 2 Отговор
    се е Хас. Запада не е направил достатъчно да докаже, че има "случай" с Навални. Русия няма какво да прави и да се оправдава.
  • 5 Объркал 2

    7 1 Отговор
    А, пардон, Х. Мас. (Имеет си хас!)
  • 6 българка

    10 0 Отговор
    Кой беше казал - Гьобелс или Гьоринг: "Една лъжа повторена сто пъти, става истина". Някои доста са се усъвършенствали в тази насока.

    Коментиран от #10

  • 7 барчо

    6 0 Отговор
    Няма абсолютно никакво движение по този случай и не знам защо трябва да се притопля тоя булумач??? Тая простотия има логика. Какво общо има евентуалното отравяне на руски гражданин и частната руска компания???? Някой вижда ли логиката в случая? САЩ многократно заявиха, че ще направят всичко възможно да спрат СП2. Явно това е единия от лостовете, които искат да ползват. Това е логиката и друга няма.
  • 8 big

    3 0 Отговор
    Че какво да прави? Това което са могли са направили, Навални е жив, а какво са направили германците и техните партньори, съвсем не се знае!
  • 9 Със всяка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    една санкция Русия става по силна. Държат мечката будна а и прогнозите са за затопляне и на мечока не му е необходим зимен сън.

    Коментиран от #11

  • 10 българин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "българка":

    знаем ги и нас ни умотаха 89 г. още им събаме попарата,
  • 11 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Със всяка":

    Преди бяхте на два крака и не можехте да ходите,сега ви вързаха единия и като ще се разтичате ...
Новини по държави: