Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 15:44 2 010 0

Интерактивна карта с данни за Covid в помощ на пътуващите за Гърция

  • гърция-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Правителството публикува постоянно обновяваща се карта на епидемиологичната обстановка, съдържаща информация за мерките в отделните райони

Интерактивна карта с данни за Covid в помощ на пътуващите за Гърция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полезна информация за пътуващите в Гърция. Правителството публикува постоянно обновяваща се карта на епидемиологичната обстановка, съдържаща информация за мерките в отделните райони.

Актуална информация за развитието на пандемията във всички райони на Гърция се публикува на официален сайт на правителството за Covid-19. Тази интерактивна карта е достъпна за гражданите на страната и за всички туристи, които пътуват за Гърция.

Информацията се актуализира на базата на редица критерии и е полезна за всеки. Посочва се например къде е задължително носене на маски, епидемологичната ситуация, капацитетът на здравната система в този район и дори работното време на заведения и магазини и какви мерки са задължителни в тях.

Картата беше представена от заместник-министъра по защита на гражданите Никос Хардалиас, който постави акцент върху необходимостта от информация и спазване на мерките:

"Информирането на гражданите е много важно за борба с пандемията. Всички трябва да сме информирани какво трябва да е поведението ни във всеки район на страната какви мерки са валидни за този район. С тази информация можем да ограничим разпространението на вируса, да програмираме живота си до момента, когато се открие и приложи ваксината за коронавируса. Дотогава се налага да живеем с необходимите предпазни мерки.

Четири са нивата на риск и са в различни цветове, като червеният предупреждава за повишена опасност.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА