Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 14:04 2 054 7

Северна Македония и България укрепват диалога

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Буяр Османи вярва в добрите резултати

Северна Македония и България укрепват диалога - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония и България укрепват комуникацията на всички нива. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи в социалните платформи.

Дипломатът беше на посещение в България. Външният министър обяви, че са обсъдени открито въпросите за Договора по дорбосъседство.

Предприети са всички стъпки за осигуряване на работа на комисиите. Изпратена е публична благодарност за техния резултат до момента както и съвет за подобряване на дейността.

Няма нов договор, но има подобряване на комуникацията. Съвместната експертна комисия ще заседава в Скопие, което е нова стъпка към изпълнение на договора.

Потвърден е бил общият интерес от европейското присъдеиняване на страната. Европейската перспектива е предизвикателство за цялата страна, а не само за правителство.

Идеята за общо осигуряване на европейско присъеиняване на Северна Македония е била потвърдена от българския премиер и българския външен министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    15 2 Отговор
    Държава Северна Македония няма! Тази територия се нарича Вардарска България!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЩЕ ГО

    5 1 Отговор
    УКРЕПВАТ ДО КАТО НИ ИЗПЪРЗАЛЯТ ЛЕКО ЛЕКИЧКО... ВАЖНО Е ДА СИ (НАШТИ) УДАЛЖАТ ОЩЕ МАЛКО МАНДАТЧЕТО. ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО.
  • 4 Дааа

    10 1 Отговор
    Да се откажат от абсурдната кражба за всички български революционери, писатели, азбука, песни и царе. Няма да имаме никакви проблеми тогава а тях. Както съм писал много пъти, само международен съд трябва да реши всичко. Ние имаме всички документи за Гоце, летописи от цяла Европа, че българския владетел поръчва кирилицата, Гоце Делчев сам се е писал българин с майка и баща българи, стари сборници на български песни и така нататък.
  • 5 Перо

    6 1 Отговор
    Главната мутра избръщолеви някакви глупости,че БГ ще направи компромис и ще си прехвърли историята си на С.Македония,като че ли му е бащиния. Примата не може да мисли,той може да изпълнява чужди нареждания само и е вреден за страната и народа. С.Македония не е готова за влизане в ЕС и такава среща не трябва да се състои. Анти-българската омраза,пропаганда и активност е в апогея си! Очакват успех от външен натиск върху мутрата,а не от признаване на историческите факти! Ако имахме професионални дипломати,срещата през декември щеше да бъде отложена,във времето!
  • 6 Северна Македония и България

    5 2 Отговор
    Укрепват взаимната си .....омраза.
  • 7 Чалга

    5 1 Отговор
    Външният министър на Северна Македония, ОСМАНИ, ще се разбере с България, когато външен министър на тази страна стане СЮЛЕЙМАНИ.
Новини по държави: