Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 18:40 2 833 6

Мнозинството шотландци искат независимост

  • великобритания-
  • независимост-
  • шотландия

Управляващите фаворити за изборите

Мнозинството шотландци искат независимост - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Броят на шотландските граждани, подкрепящи независимост от Великобритания се е повишил до рекордно високо ниво, съобщи ТАСС.

Идеята за независимост е подкрепяна от управляващата Шотландска национална партия. Предложението е подкрепено от 58% от анкетираните.

64% от отговорилите в проучването смятат, че трябва да има референдум по темата. Това ще стане, ако управляващата партия спечели предстоящите избори.

Очаква се групата да спечели значителна подкрепа. Мнозинството от анкетираните са доволни от работата на първия министър Никола Стърджън.

Шотландският представител популяризира идеята за независимост и оставане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 9 Отговор
    Те и с оня Уолъс искаха преди години, ама ко стана?

    Коментиран от #4

  • 2 Мислещ

    5 11 Отговор
    Китайското финансиране на разпада на ЕС в търсене на нови земи за милярдното им население е факт.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РЗС

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ако референдума за независимост беше след този за излизане от ЕС, то Шотландия да е вече независима страна, дори може би с членство в ЕС към днешна дата
  • 5 Жак Фреско

    6 0 Отговор
    Системата се разпада и няма кой да я закърпи,скоро бедните ще започнат да крадът от богатите и ще настане хаос .Изобретенията и новите технологии са като въздуха и трябва да са за всички хора .
  • 6 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Абе мислещия, я провери и сравни много европейски държави първо гъстотата на населението в Китай и тогава прави такива заключения.
Новини по държави: