Last news in Fakti

2 Септември, 2020 07:43 2 469 11

В Шотландия се задава нов референдум за независимост

  • никола стърджън-
  • шотландия-
  • референдум

Никола Стърджън заяви пред местните депутати, че на следващите избори за парламент догодина ще изложи аргументите Шотландия да стане независима държава

В Шотландия се задава нов референдум за независимост  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви планове за проектозакон за нов референдум за независимост на Шотландия. Обявявайки програмата на нейното правителство в парламента в Единбург, Стърджън каза, че законопроектът ще формулира ясно въпроса, на който хората ще бъдат помолени да отговарят в запитването.

Никола Стърджън заяви пред шотландските депутати, че на следващите избори за парламент догодина ще изложи аргументите Шотландия да стане независима държава и ще настоява да получи одобрение на правото на Шотландия сама да избира бъдещето си.

Стържън допълни, че справянето с Covid-19 е най-важната и неотложна задача в момента и ще продължава да бъде в близко бъдеще, но правителството ще използва всеки подходящ момент за преосмисляне на другите наложителни въпроси.

Тя заяви още, че решението на британското правителство да не иска удължаване на преходния период за Брекзит, въпреки икономическите проблеми с коронавируса, ще нанесе щети на шотландския бизнес, които щети могат да бъдат избегнати.

"Това е акт на самосаботаж, който ние просто не разбираме, но на който трябва да отговорим", изтъкна първият министър на Шотландия.

Брекзит и начинът, по който той се прилага, са в абсолютна подкрепа на мотивите ни Шотландия да стане независима държава, заключи Стърджън.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    28 0 Отговор
    Супер,ще имаме нова държава в Европа.

    Коментиран от #2

  • 2 Covid 20

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    И най-вероятно нова членка на ЕС.

    Коментиран от #6

  • 3 1234

    21 0 Отговор
    Един ден ще стане, неизбежно е, това е скотланд!
  • 4 цербер

    8 3 Отговор
    ПървАТА министърКА на Шотландия Никола Стърджън. ЖЕНА Е,нищо че е наречена Никола.

    Коментиран от #8

  • 5 Дон Чико

    3 1 Отговор
    Не мога да повярвам, Толяк! Написал си заглавие без удивителна! Не е истина! Какво ти става?!
  • 6 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Covid 20":

    Да,прав си.
  • 7 Да се отдели

    3 0 Отговор
    и Уелс, Ирландиите да се обединят и Англия да остане в общност с Ямайка.
  • 8 kkk

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "цербер":

    думата министър няма женски род, невежа. няма думи като кметица, министърка, директорка, адвокатка, войничка, студентка, колежка, ЧЛЕНКА и тн и тн. тези думи са единствено в мъжки род и не се определят от пола на заемащия длъжността. може на село да казвате полицайка и тн, но граматически правилно е полицай. жена полицай. анадъм?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 mda

    0 0 Отговор
    Има един страхотен сериал за Шотландия - Outlander, 5 сезона с елементи на фантастика
Новини по държави: