Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 11:40 2 904 7

Хърватия изпълни основно условие на САЩ

  • хърватия-
  • визи-
  • сащ

Страната очаква сваляне на визите

Хърватия изпълни основно условие на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Хърватия изпълни основно условие за сваляне на визите за САЩ, съобщи FOX News.

Очаква се визовият режим да не бъде премахнат до края на тази година. Американският посланик в страната Робърт Кохорст заяви, че остават определени изисквания да бъдат изпълнени.

Той потвърди, че делът на отказаните визи за хърватски граждани вече е под 3%. Това е основно условие за сваляне на визите.

Това може да стане, но не и преди слдващата година. Хърватия, България, Румъния и Кипър са единствените държави от ЕС, чиито граждани пътуват с визи до САЩ.

Днес евродепутатите ще гласуват за призив за спазване на визовата реципрочност. Иска се свалянето на визи за краткосрочен престой.

Това означава престой от 90 дни. Европейските представители настояват за постоянно решение.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божинов

    12 0 Отговор
    Поне за заглавията се напънете малко повече!
  • 2 Байкал

    4 5 Отговор
    А за премахване на визите за Ганчо усетихте ли как вече нищо не се приказва. Това е защотото БГ влиза в обхвата на Русия и Турция. С 2 думи - харизаха ни.
  • 3 Нали уж

    7 2 Отговор
    се съгласиха нашите продажници за търговското споразумение с говеждите срещу обещание на говедата да премахнат визите за българи? Но получихме само ГМО и болести, както и загуби за милиарди.

    Коментиран от #7

  • 4 На нас не ни трябва

    6 0 Отговор
    И без това не останаха млади хора в България, ако премахнат визите, ще заминат и малкото студенти.
  • 5 ГОЛАТА ИСТИНА

    3 1 Отговор
    Като купим още 10 самолета F 16 и за нас визите ще паднат...
  • 6 😁😁😁😁🇷🇺🇹🇷🇷🇺🇹🇷🇷🇺🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    1 2 Отговор
    🇷🇺🇹🇷🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇷🇺🇷🇺🇷🇺🤣🤣😂😂😁😁 това е за ваш аркадаш братушки шейх шейх ТАВАРИЩ 😁😁😁 ви приземиха гответе ние от БСП ДПС да ви управляваме скоро 😂😂😁😁😁😁 🇧🇬🇷🇺🇹🇷🇷🇺🇧🇬🇹🇷🇹🇷🇷🇺🇧🇬🇧🇬🇹🇷🇷🇺 да живее вечната Турско болгаростанско Руско Приятелство😂😂🤣🤣🤣🤣😁😁
  • 7 МРГ

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нали уж":

    Никой не се е съгласявал на подобно нещо.САЩ има изискване за визите които са еднакви към всички държави които чакат на опашката в момента.За нас падането на визите ще е доста трудна задача,защото в България е пълно с национални предатели като говедарската русофилия.Също така последните комунета на тоя свят ще умрат в България.Докато не изгоним руските говедари и русофислките им васали от България,няма да има добро развитие за родината ни.
Новини по държави: