26 Октомври, 2020 11:45 34 731 102

„Осъзнах, че животът ми приключва”

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • озхо-
  • отравяне-
  • химическо оръжие-
  • доклад-
  • германия

Организацията за забрана на химическите оръжия потвърди, че Навални е бил отровен в Русия

„Осъзнах, че животът ми приключва” - 1
Снимка: Shutterstock

Моментът, в който разбрах, че съм отровен, беше моментът, в който разбрах, че животът ми приключва. Мозъкът ми разбра, че това е краят. Това заяви Алексей Навални, който стана мишена на атака с химическото оръжие „Новичок” в Русия.

На 20 август руският опозиционер се почувства зле по време на полет в Руската федерация. Дни по-късно бе транспортиран с частен самолет в Берлин, където животът му бе спасен. Навални е най-големият трън в очите на Владимир Путин от дълги години. Адвокатът започна да събира доказателства за корупцията и злоупотребите на властта в Русия и бързо се превърна в неудобен за Кремъл. След отравянето Русия замрази активите на опозиционния политик.

Отровен ли бил е Навални с химическо оръжие? Според Организацията за забрана на химическите оръжия (OPCW) няма спор в това. В доклад на организацията се казва, че в кръвта и урината му са открити следи от токсични химикали. Има биомаркери от инхибитори на холинестеразата – вещества, които блокират нервната система. Отровното бойно вещество „Новичок” също попада в тази група. По-рано независими една от друга лаборатории в Германия, Франция и Швеция обявиха, че Навални е станал жертва на нападение с „Новичок”. Организацията за забрана на химическите оръжия през 2013 година получи Нобелова награда за мир заради големите си усилия за елиминиране на химическите оръжия.

„Можем да разберем инфаркт или инсулт, но не можем да разберем ефектите на инхибиторите на холинестеразата - еволюцията не ни подготвя за това. Чувствате, че животът ви напуска”, каза Навални в интервю за The New Yorker. Той бе изписан от клиниката „Шарите”, но лекарите не се наемат с прогнози дали няма да има дълготрайни негативни последици за здравето на руснака. „В самолета отидох до тоалетната и разбрах, че няма да мога да изляза сам. Тогава разбрах, че съм отровен. Беше толкова трудно да отворя сам вратата”, казва още Навални.

„Беше ясно, че това е краят. Представям си, че човек, когато умира, мисли за важни неща като: това, което не съм завършил, или какво ще се случи с децата ми, или какво ще каже съпругата ми? Но ми беше толкова трудно да мисля изобщо. Дори Организацията за забрана на химическите оръжия класифицира своите доклади, защото никой не иска да публикува формулата. Това е нещо от ада. Химическите оръжия са основателно забранени. Конвенционалните оръжия могат да се използват за убиване на хора, но и за тяхната защита; тези вещества са предназначени единствено за това да накарат хората да умрат болезнено. Лабораториите в Швеция и Франция установиха, че това е „Новичок”. Руските власти обаче правят налудничави твърдения, че съм агент на ЦРУ. Хората не спорят с мен, а с химически и независими лаборатории. Както и да е, през целия ми политически живот съм спорил с хора, които вярват в конспирации. Няма да успея да убедя всички, но ще убедя някои, просто защото стоя зад фактите и истината”, каза още Алексей Навални.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    183 53 Отговор
    Ако беше поразен с Новичок, нямаше да имаш време да осъзнаваш, каквото и да е било. Вземи осъзнай, че ще те опраскат, както опраскаха Скрипал в некое пенсионерско предградие на Джаксънвил с втората самоличност.
  • 3 Рошко

    121 21 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Отровно и опасно колкото короната, и тая организация къде се намира, за протокола само каква снимка са барнали

    Коментиран от #5

  • 4 асдЯ

    26 94 Отговор
    За това ще продължат да губят и да са вечният догонващ, който поради физическа невъзможност да е номер 1 със собствение усилия, като вечен номер 2 и надолу, просто започва да работи против първенците и да ги бави. Ама първенците и пари имат, а те са седнали върху бензин/газ колонката и точат само от там. Еми няма да стана така.
  • 5 Гост

    145 30 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Личи си, че е спонсорирано и организирано, даже ефекти правят. Сорос не спи.

    Коментиран от #11

  • 6 Българка

    57 79 Отговор
    И защо българските подлоги- управляващи още мълчат за "българския" новичок, от който са покосени трима българи, а не един. Баце се присъдинява в ЕС и защитава Навални- това е добре, но защо не постави въпроса за отровения български гражданин Гебрев, сина му и един от директорите. Ало Гешев, управляващи! Нещо по въпроса????

    Коментиран от #35, #59, #89

  • 7 Хи хи

    129 27 Отговор
    Е как тогава е жив тоя.Що не е умрял?
  • 8 Румен

    49 69 Отговор
    Тази отрова толкова хора отрови че вече не е Новичок, а е Старопутинчок

    Коментиран от #51, #61

  • 9 Boxer 3.0

    117 25 Отговор
    Ех, тоя новичок, бе! Никой не можа да отрови. Само от КГБ продължават да упорстват, ако се вярва на BBC и CNN...
  • 10 Сух

    119 20 Отговор
    Хахха, как му изтипосали физиономията на националния флаг.. Много безочливо хора има, а боклуци още повече!

    Коментиран от #23

  • 11 Рошко

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Скибай само и колко бързо те изтриха
  • 12 А стига де

    147 23 Отговор
    Айде пак соросоидни сълзи и сополи....Не разбрахте ли,че ако Кремъл го искаше тоя мъртъв-нямаше да си играе с отрови и новичоци..-още повече да го праща в Германия за иследвания...Айде стига ни правихте вече на канарчета....

    Коментиран от #33

  • 13 Цирк

    80 20 Отговор
    Този щял да умира , ама после се отказал . Явно авторите на тези сценарии са с доста бедно въображение .
  • 14 Грейс

    106 17 Отговор
    Стига с тези претопени манджи! И за Сирия имаха"неопровержими" доказателства и блейката от Лондон също за Ирак, а се оказа, че всичко е съшито с бели конци. Ако искаха да го убият досега да са го ликвидирали и костите му нямаше да се намерят, а от вашето мнение изобщо нямаше да се интересуват.
  • 15 big

    87 15 Отговор
    В любовта и войната ограничения няма! Явно и в политическия натиск срещу Русия и Путин е още по-зле. Манипулации, компромати и т.н. нямат край, но никой не казва, кой има интерес от тази ситуация? Определено не те. Защо при смъртоносна "отрова", дори при минимална концентрация, няма други отровени и дори няма умрели! Пак няма отговори!
  • 16 Пълен Цирк

    45 5 Отговор
    Егати цензурата !
  • 17 Путин

    55 17 Отговор
    Много те изтърпяхме даже продажник нищожен!

    Коментиран от #90

  • 18 Истината

    75 16 Отговор
    Глупостите не се коментират, а предателите на родината още повече, затова Сталин ги е убивал.
    Подлога на Лондон, там прибират световният траш, за да го използват, когато е ненужен в канала, убит уж от Враго.
    Цял свят ненавижда предателите.

    Коментиран от #47

  • 19 ей стига

    61 12 Отговор
    Така-а. Ако във бутилката с вода на ДНевални се сложи капчица, съдържаща новичок, той моментално ще се разгради от водата. Това каза един от хората работили с това БОВ-во. Разбирате ли? Хем в тялото на Дневални ще има следи от Старичока, хем ще си е жив и здрав! Как така е отровен и е жив? Това никой не може да обясни.
  • 20 руслямистан в небитието

    27 85 Отговор
    Русия е сама срещу света и е изолирана именно заради такива изпълнения ! Единствените навлеци които вярват на руснаците са продажните русофилистици.Никий нормален не вярва на русия ,при ооложение ,че тази северноазиатска кочина се е доказала като най-вредната и лъжлива държава,която се води от кагебейско ботоксово джудже.

    Коментиран от #38, #41, #42, #55, #70

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 rusiya

    67 15 Отговор
    Русия не е сама. С нея са всички мачкани и каляни от имперския Хегемон държави. Русия беше сама през 1990-92. Но сега това не е така. Все повече хора виждат и анализират пропагандните статии бълвани по системата - за Русия или лошо, или нищо.

    Коментиран от #25, #96

  • 23 Ватенка с ушанка

    19 81 Отговор

    До коментар #10 от "Сух":

    Тоя флаг колкото по-бързо изчезне от глобуса толкова по-добре за света. Там само гадовете и милиционерите просперира-за справка мършата Путин. Хем гад, хем милиционер.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 руслямистан в небитието

    19 52 Отговор

    До коментар #22 от "rusiya":

    Това не са мачкани държави ,а отритнати от света вредни кочини именно като русия !

    Коментиран от #71

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Човек

    40 5 Отговор

    До коментар #26 от "Гръцки фашист 🇬🇷 БЪЛГАРОМРАЗЕЦ 🇷🇺🔫":

    Вземи се прегледай, чи омразата убива всяка човешка клетка и всичко човешко. Спасявай себе си! Ако вече не е късно. Отровен си с по- силна отрова от Новичок.

    Коментиран от #30

  • 28 А щом

    24 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гръцки фашист 🇬🇷 БЪЛГАРОМРАЗЕЦ 🇷🇺🔫":

    ..като си българомрозец - защо си сложил руското знаме?

    Коментиран от #31

  • 29 БРАТЯ,

    23 1 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО ЛЮБОВТА МЕЖДУ ХОРАТА МОЖЕ ДА СПАСИ СВЕТА И ЗЕМЯТА!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Манчо

    34 8 Отговор
    Хахахахаха , пак го изкараха от нафталина , Този нов модел новичок поразява само боклуците като дневални и никой наоколо , сега остана и от ЛГБТ да потвърдят , че е бил отровен ама оцелял
  • 33 Диверсант

    40 6 Отговор

    До коментар #12 от "А стига де":

    Аз пък го искам да се разхожда свободно между руските граждани. Нали защитава техните права. Откъде накъде ще бдят руските служби за сигурност върху него, да не би случайно да пукне едно пиянде и си навлекат негативи от гейропата
  • 34 Съдията Дред

    45 6 Отговор
    Органидацзията за забрана на химическите оръжия потвърди, че Навални е отровен в Русия/ което е неоспорим фаскт, дълго време преди отравянето не е пътувал в чужбина поради забрана/. Но те също така заявиха, че веществото не е Новичок, а друго, макар да са в една група, но са с различен химически състав. Което поставя въпроса, как лабораториите в Германия , Франция и Швеция откриха Новичок, при положение,че отровата е с друг химически състав ?

    Коментиран от #97

  • 35 Ако Дневални

    42 16 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    беше отровен с химически агент като новичок който е клас БОВ и то най-високия сега щеше да му правят помен сжито и свещи,а той задника му дебилски тръгнал да обяснява какво бил почувствал. Тъпанар и той и тези,които са го подучили,а и сготвили,защото при тези БОВ няма да имаш време да мигнеш,камо ли да мислиш и усещаш. И спасили са те тези срещу които се опълчваш,а не швабите прости,би трябвало да знаеш,като се бараш на умен/в което аз лично се съмнявам,доказваш го за пореден път,че си маша и слуга с изплезен и мазолест език от дълга работа по лизане на чужди Д-та./,че при отравяне от какъвто и характер да е първите спешни мерки приложени спасяват човешки я живот. Тъпанарщината на западното общество я знаех,но не подозирах,че граничи с дебилщина и наглост да те правят на глупак. Характеристиката ми за теб е: дебил,подлога и глупак от висши класи.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Определението

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ако Дневални":

    в последното изречение се отнася за Навални,моля да не ме разбирате неправилно и вр никакъв случай не е насочено към №6.

    Коментиран от #75

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Доналд Тръмп

    32 7 Отговор
    То една обикновенна миша отрова е доста по смъртоносна!Не зная защо му е на Путин да го трови този чуждопоклонник!
  • 40 И вие сте

    20 7 Отговор

    До коментар #36 от "Гръцки фашист 🇬🇷 БЪЛГАРОМРАЗЕЦ 🇷🇺🔫":

    една долна сган лукави и продажни,че дори не сте ни на малкия пръст. Лятото ни се кланяхте по курортите за да ви спасяваме икономиката,а сега като ви налегнат фесовете и Германия и Франция няма да ви помогнат и оттърват. Що се отнася до руснаците които идват в Гърция им пиете водата от митите крака,защото плащат яко без да се пазарят,не като швабите,пият чаша долнопробно вино и толкова.

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ами на кого

    24 7 Отговор

    До коментар #20 от "руслямистан в небитието":

    да вярвам,като познавам отчасти действието на този вид БОВ и един колега в по-горен коментар бе написал една капчица в шишето с вода,ама тази капчица която е нормална в тази бутилка ако я приеме този пръч само ще изхърка за минута,две и преди да започне да прави заход самолета да каца тоя ще е предал бого дух и ще е излетял над самолета на небето и в небитието. Тази капчица е силно токсична и летална доза,а тоз жив.Когато си невеж и нямаш представа от някой неща е най-добре да си пазиш мнението за теб и да не го споделяш,защото изглеждаш тъпо.

    Коментиран от #46

  • 43 Хи их хи

    25 4 Отговор
    Когато той реши живота ти да приключи, няма да имаш време да го осъзнаеш!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Цирк

    31 4 Отговор
    Той може да и отровен в Русия, но въпроса кой го е отровил? Може да е и англичанин, американец, украинец. Путин няма да си сложи таралеж в гащите. Ако го бяха отровили руснаците той нямаше да е жив. Това са същите които уж отровиха бащата и дъщерата в Ингилизия.

    Коментиран от #48

  • 46 Бай Манчо

    15 8 Отговор

    До коментар #42 от "Ами на кого":

    доколкото стана известно водата е била изпита още в хотела и незнайно как никой не е пострадал освен дневални
    значи този новичок действа с около 4 часа закъснение :)))) , а сега излезе , че май е било друго вещество от тази група но тогава предните "лаборатории" как "доказват" че веществото е това за което твърдят , може би затова не дават доказатествата .

    Коментиран от #49

  • 47 Рико

    12 28 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    - Предател - ? Добре ,предател-къде му се случи случката? Ами в границите на държавата която според нея е предател. Значи това е "държава",така ли? Държава в която няма следствие, прокуратура, съд. И на законово основание да осъди предателя! Дори да има предателство,държавите не правят така,така деистват престъпните, мафиотски структури. РФ не е държава - недоразомение е ! Грешка на Природата.

    Коментиран от #86, #91

  • 48 АНОНИМЕН

    15 3 Отговор

    До коментар #45 от "Цирк":

    Имаше в Томск/Омск с него и една сътрудничка от Лондон - Мария Певчих! За нея никой и нищо?!

    Коментиран от #66

  • 49 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Бай Манчо":

    Не беше ли чай?!
  • 50 АНОНИМЕН

    14 6 Отговор
    Цитат:
    "Един от създателите на "Новичок": Няма как Навални да е отровен с него
    Според Леонид Ринк твърдението е "нелепо"

    Ринк казва също, че "новичок" е от няколко съставки и трябва огън или взрив за да стане реакцията и да се получи отровата, от която не само тоя Навални - "клан недоклан, дран недодран", но и всичко живо наоколо се здрависва със Свети Петър!
  • 51 А нашите бизнесмени че и

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Румен":

    Ваньо Танов да не са заминали от Гербачок.....
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 стоян георгиев

    10 13 Отговор
    интересна работа е българския ватник.он знае много по-добре от организацията следяща химическите оръжия,знае по-добре от болниците в германия и независимите лаболатории на швеицария.така знаеше и когато сменяше спестяванията си пред банката с циганите дето му даваха страхотен курс,после по същия начин даваше пара на ало измамниците,оти много знае,после го наиграха пирамидите,божков стана милиардер от разбирачите на мачове и лотарии ,ватника много добре знае че корона вирус няма и че го лъжат за заразата .и другарю ватник що си със сто евро пенсия бе като си такъв разбирач?хахахахаха!

    Коментиран от #54

  • 54 Това е така

    10 4 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Щот такива като тебе съдействат и въздействат на народа да изкуфява Мачкат го с репресивни служби да омекне и остане безгласен и страхлив към грабежа на пенсията му си на Сичко квота може да се краде....

    Коментиран от #56

  • 55 Славчо

    6 19 Отговор

    До коментар #20 от "руслямистан в небитието":

    Да не забравяме и допинга с който се зобят руските спортисти(уж такива).Отстранени позорно от Олимпийските игри.Или и там Сорос е виновен.Смешници....
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Винету Борисов

    15 6 Отговор
    Има ли все още идиоти, които да вярват във версията за отравянето на този измекяр? Вярно е, че Русия на Путин не блести с демократичните ценности и цивилизованите взаимоотношения на правова държава, но точно това потвърждава несъстоятелността на подобна версия. Защо им е на руските служби да си утежняват живота, при положение, че Навални им е в ръцете? Русия е опасна страна - пълно е с урки и наркомани, готови да убят човек за копейки. Пълно е и с мажорчета (също като у нас), които могат безнаказано да убият човек при автокатастрофа, предизвикана от тях. Въображението не ми стига да измисля още по-прости методи за унищожаването на някого, но съм сигурен, че руските спецслужби (макар и бледа сянка на съветските) имат достатъчно готови варианти за разправа с някоя неудобна персона.
  • 58 Грух

    12 8 Отговор
    Слава на Русия !

    Да живее Путин !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Някой

    18 2 Отговор
    Слаба,слаба оперета предназначена за слабообразовани. Как пък това "БОВ" никого не можа да отрови.
  • 61 Джон

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румен":

    Тъпо, тъпо, тъпо................!
  • 62 Бачо

    1 1 Отговор
    Все дураки балтаят,иди на х....ня

    Коментиран от #94

  • 63 БАТ МИТКО

    9 1 Отговор
    КОГАТО ДЕМОКРАЦИЯТА ДОЙДЕ В ПОВЕЧЕ ИДВА РЕВОЛЮЦИЯТА.
  • 64 Велин

    17 5 Отговор
    Много тъпо!!! Имам няколко простички въпроса;
    - Новечок-ът не е ли силно(смъртоносно) оръжие пък във втори „случай” „заразените” оцеляват!?;
    - кой е помогнал на Навални да излезе от тоалетната на самолета и що не е заразен, зер нали в Британия „изследваха” пейката и градинката на Скрипалови с едни космически костюми с изключение на двама-трима полицаи без никакви защитни средства!?;
    - има ли заразени от екипажа на самолета, с който е пътувал Навални или той не е дишал по време на полета!? Ако пораженията, които нанася този Новичок са както при Скрипал и Навални със сигурност балестичните ракети на руснаците могат само да гонят косерите от лозята. Айде малко по-сериозно! Навални не пречи на Путин. Той е необходим на запада.
  • 65 Бузов

    6 11 Отговор
    Ейй това българина е странно същество,наука и назависимо разследване за него е пълен боклук,Ноо я едни тарикати да го прецакат почва да вие и всички са му виновни.Само вината в себе си не вижда.Заслужавате си съдбата уважаеми сънародници.

    Коментиран от #85

  • 66 Станчо

    9 1 Отговор

    До коментар #48 от "АНОНИМЕН":

    И жената на Навални иска информация за тази симпатяга, какво са правили?
  • 67 Еее...

    15 7 Отговор
    Голямо реване , голямо нещо .
    Много шум за нищо .
    В крайна сметка нищо му няма .
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Отровотельство

    7 15 Отговор
    Отровителството е стара руска традиция.
    Присъщо е на слабите и страхливците.
  • 70 Малолитражнико, От времето на Петър 1

    16 5 Отговор

    До коментар #20 от "руслямистан в небитието":

    западните лакомници не са спрели опитите да заграбят Русия. Чети и анализирай историята! А и разбери едно-руснака умее да убива. Тези сценарии със Скрипал и Навални са плод и с почерк на малоумните западняци. Отровени-недоотровени котки са необходими единствено на Запада за претекст да предизвикват скандали. И само пълни наивници могат да повярват в това.
  • 71 Кочина

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "руслямистан в небитието":

    е Краваристан!

    Коментиран от #93

  • 72 Patton

    4 2 Отговор
    Всеки живот приключва. Трябва да го осъзнаем добре. Няма спасение.
  • 73 Тия го

    1 4 Отговор
    изкараха втори Че Гевара
  • 74 АнатемаНаСашоНерезаИнаСулЮПаситто

    10 5 Отговор
    Много капитал са инвестирали краварете чрез СеРеУ-то и МИ-6 в Майдани, а когато не се получава резултат е по-изгодно да го бастисат, че да не започне да пише мемоари на стари години по този въпрос.Лесно и удобно.
  • 75 Абе

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Определението":

    То и за Навални е правилно
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Цирка НАВАЛНИ да вдига "шатрите"

    9 4 Отговор
    И да заминава на Запад, Омръзна ни да гледаме и слушаме това Представление!!
  • 78 petar svilenov

    7 4 Отговор
    Клан- клан недоклан-има една такава стара детска приказка.Тъпи постановки, режисирани от още по-тъпи режисьори.
  • 79 Coronaviridae

    9 4 Отговор
    Велика глупост! Така нареченият "новичок" не е едно съединение, а набор от поне 20-ина химически агента, които са разнородни, но с общото си свойство да инхибират холинестеразата. Подобно на Табуна, Зарина, Зомана и не на последно място на пополярния в западния свят VX. Други подобни инхибитори са редици пестициди в селското стопанство. Всяко едно от изброените вещества е изключително неподходящо за това да се ползва премахването на някакъв си опозиционер. Причините са много - трудно се пренася и съхранява, има бързо действие, открива се лесно. Този който го прилага няма как да се защити ефективно без да се забележи (минават бързо през кожа в токсична концентрация). Това са вещества предвидени да се използват на бойното поле. За това са създадени и за там са много ефективни. Пълна глупост е това, че някой ще тръгне да трови (при това неуспешно) някакъв никому неизвестен човечец с такъв химикал. Какво му е на Рицина, на Алфа Аманитина или на Афлатоксина. Всеки компетентен токсиколог може да забърка и доста по интересни и ефективни комбинации, които гарантирано, ще са еднопосочни. Но, нали трябва да се подчертае колко напреднала е медицината на запад :) нищо, че един обикновен вирус го направи да изглеждат смешни
  • 80 chi

    7 4 Отговор
    Ако са искали щели са да го убият, всичко останало са дрънканици...
  • 81 Леле,леле

    8 5 Отговор
    На тоя ватник,скапания му животец е приключил още когато е станал гейтак.В Русия такива ги убиват с камъни,по стар български обичай.Който за жалост е забравен !
  • 82 Арнолд

    7 14 Отговор
    Путинка е най- голямото нещастие и зло за Русия, а поръчката му не беше изпълнена каккто трябва, май не го разбирате!? Германци, англичани казват, че е Новичок, а тук неадекватни се седнали да се изказват.
  • 83 цербер

    11 6 Отговор
    Хайде, стига с този Навални,де! Банални сте вече! Престанете с тази дъвка!
  • 84 Токо

    6 6 Отговор
    Ми тоз ко ма засяга ??? И ко ми го навирате постоянно ? То е ясно или си с Кремъл или усещаш , че живота ти приключва. И при нас беше така .... И нищо не се е променило и тук . Питайте Р.Р .
  • 85 Сульо

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Бузов":

    Там е работата че разследването никак не е независимо. И вероятно много учени са си плюли на суратя по политическа поръчка. И не е ясно КОГА се е появила отровата. Да не би с влизането в Германия?
  • 86 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Рико":

    Рико,ти си недоразОмение,неграмотнико.Върни се в махалата да завършиш основното.
  • 87 Паро

    10 2 Отговор
    Ако Навални е предател, токава какви са бъргарските политици ? Те се продават за жълти стотинки разпродадоха BG, ограбиха собствените си родители и деца, разсипаха всичко в страната така, че от тук нататък нещо не може да се възстанови - нито икономиката, нито културата, нито спорта, нищо !!! Единственият изход е да се изчака до 2050 и когато мнозинство са хората с небългарски етнически произход (турци, цигани и др.), тогава те да изградят нова нормална държава.
    Много тъпи коментари, не мислех, че може да има толкова тъпаци в BG.
    Химията се развива, новичокът също, просто има вече такъв, който действа със закъснение. Той не се поставя в течност, разпръсква се по повърхност и пр. Не случайно е избран момент за отравяне по време на пътуване, когато трудно може да се установи мястото на отравянето.
    Дали е Путин или е западна, или друга провокация няма никаква значение. Важното е че е избран човек, който се задържа дълго в руския политически живот и е опозиция на Путиновата партия и на другите "политици" в Русия.
    Русия е против западния свят и това е единствено неин проблем. Вече е късно България да се надява на помощ от руснаците - те отдавна са на отписали като американски подлоги, каквито сме 100 процента.
    Скъпи тъпи сънародници, не коментирайки неща, които не разбирате !! Гответе вазелина, вече не се надявайте на Дядо Иван. Той вече няма да ви отървава от никого. Сами сте си виновни със своята простотия, алчност и продажност. Съжалявам! Честно,
  • 88 бай Евстати

    3 2 Отговор
    ...прочие, мисля че другарят Навални е изкарал един КОВИД - 19 !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Туци

    2 0 Отговор
    Не е грешка на природата, в природата има абсолютна закономерност.
  • 93 Чукотка

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Кочина":

    Затова ли половината ти роднини емигрираха там бе, другарю?
  • 94 Александър

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Бачо":

    Бачо,я по-добре пиши на български. Не се напъвай,Да не ти се появи някоя нова гънка в мозъчето!
  • 95 Александър

    2 0 Отговор
    Докога ще занимавате общественността с този алкохолик?
  • 96 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "rusiya":

    Интересно, Русия какво е. Не е ли империя. Завладяли са 1/6 от света и са унищожили десетки народи, напълно заличавайки ги от лицето на света. И някой твърди, че Русия пази света от империализма, голям смях. Между другото колониализма го унищожи САЩ. Това беше договорено като елемент от цената която трябваше да плати Европа за помощта която получиха от САЩ през двете световни войни. Последната колониална сила в света е Русия и няма да и се размине, Русия е анахронизъм.
  • 97 Алхимик т

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Съдията Дред":

    Много лесно! Аналитичната химия е много напреднала в определени държави!
  • 98 Бай Минас

    0 0 Отговор
    Изтъркан номер е този на Навални; на него може да се хване само някой баламурник ...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания