Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 14:56 4 487 11

Голям протест в Украйна

  • украйна-
  • съд-
  • протест

Недоволство от съдебна реформа

Голям протест в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой граждани излязоха на протест пред корупционния съд в Украйна, съобщи ТАСС.

Протестиращите настояват за отмяна на съдебно решение. Решението преустанови действието на някои антикорупционни закони.

Гражданите настояват, че това ще отвори път за нови нарушения. На демонстрацията се събраха около хиляди души.

Пред съдебната сграда се хвърлят камъни и различни предмети. Полицията е засилила охраната в района.

Част от протестиращите са се отправили към офиса на президента. Представители на съда се обявиха срещу проектозакон на президента.

Смята се, че с него Володимир Зеленски иззема част от функциите на съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кьосев

    22 1 Отговор
    Много брадати тези украинци?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 там е ислям

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кьосев":

    Забрави ли ?

    Коментиран от #8

  • 3 Кarosel

    4 33 Отговор
    Президента изземал функциите на съд - тея сигурно гледат от Русия, там жужака и съд и парламент, и прокуратура и отходна яма!
  • 4 Кочо

    15 3 Отговор
    За тея хайлази няма ли пандемия!? Първия пик играха футбол, сега протестират!
  • 5 На кой му пука

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кьосев":

    за тези усрайнци.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Сандо

    16 1 Отговор
    И тия са като нас-структури за борба бол,в резултат корупцията расте.Наскоро Зеления се опита да направи помени и да сложи свои хора начело в редовете на борбата,но го привикаха американците и му обясниха простичко че тая борба /т.е. събирането на информация и други тънки неща/ е тяхно дело и да не си вре носа там - същото като у нас.
  • 7 ПЛАМЕН ИВАНОВ

    8 3 Отговор
    ВСЕНАРОДЕН БУНТ БРАТЯ БЪЛГАРИ-СТАНИ НАРОДЕ МОЙ-ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ,ОТ ГЕРБ,ИВАН ГЕШЕВ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "На кой му пука":

    Кой го казва... най Н@ср@ния...
  • 11 тука

    0 0 Отговор
    е пълно с комунистически старци миришещи на пръст и гробища и соц носталгици мразещи цивилизацията на Запада и пишещи тук във възхвала и подкрепа на диктатора Путин и варварска Русия , защото имат спомени как благодарение на СССР и Партията са успели да напуснат селата с миризливите и кални външни тоалетни и са станали първи граждани за разлика от милионите руснаци които нямат в домовете си по селата канализация и тоалетните им се намират на улицата и как пак благодарение на подкрепата за "Българо-съветската дружба" и вярност към БКП са си живуркали доволно добре и с много соц привилегии недостъпни за останалите редови българи и които при демокрацията ги загубиха, затова мразят Демокрацията и си мечтаят отново Русия да дойде в България...!!!
    Така че една нация, която използва войната за грабежи, мародерство и да краде тоалетни /за военни трофеи/ за да ги монтира в нужника си на село, а Путин се хвали с модерни и безаналогови оръжия и най мощните и далекобойни ракети...не ми я хвали, защото това е запазена марка за руснаците още от 2СВ когато с помоща и благодарение на САЩ победиха Германия и показаха как само руснаците с пренатоварените си влакови композиции от Берлин към Москва го умеят до съвършенство....!!!
Новини по държави: