Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 23:02 4 186 14

Зеленски намалява броя на депутатите в Украйна

  • украйна-
  • депутати-
  • володимир зеленски

Води дискусии по темата

Зеленски намалява броя на депутатите в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски иска да намали броя на депутатите в парламента, съобщи РИА Новости.

Държавният глава е започнал разговори по въпроса. Идеята е от 450, депутатите да станат 300.

В страната предстоят местни избори. За това и Зеленски започна дискусия по важни теми за вота.

Парламентът вече прие на първо четен законопроект за намаляване на депутатските места. За да мине на второ четене, законопроектът трябва да получи голямо мнозинство.

Президентът обмисля да се добита до гражданите по темата. На този етап трудно ще се събере нужния брой гласове в парламента.
Президентът търси дискусии, за да осигури подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диверсант

    8 6 Отговор
    Италия вече изгоря с този капан. Под предлог че се намаляват с цел пестене на пари от депутатски заплати хората се хващат и гласуват. Целта обаче е по лесно прокарване фашистките закони на глобалистите

    Коментиран от #4

  • 2 Логично е

    8 2 Отговор
    като нямат Крим, Донецк и Луганск.
  • 3 Прокси

    3 4 Отговор
    Руските проксита навсякъде прокарват тая идея с намаляване на депутатите! За справка Унгария, Италия, Украйна, Сърбия, Беларус и самата Русия! Падне ли представителността се плащат по-малко пари за подкупи!

    Коментиран от #5

  • 4 русенец

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Диверсант":

    В Дания са 80 депутата, а населението е към 10 милиона. Дания фашистка и изостанала страна като България ли са, бе компетент?:))) По твоята логика ако всеки първи българин е депутат , то тогава нещата ще са най-добре! То именно заради такива интелекти като теб сме на това дередже!

    Коментиран от #7

  • 5 София

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Прокси":

    Когато депутатите са по - малко ще имат по - големи парчета от " тортата " , естествено народа ще гласува ЗА, защото си мислят че им повишат заплатите и ще им облекчат данъците но не мислят че ще увеличат цените от другата страна. Останалите на длъжност депутати просто ще станат по - богати и ще има по - слаба опозиция със съответното потъпкване на свободата и за народа нищо няма да се промени, даже върви към диктатура.
  • 6 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Не количеството - качеството е основното за една такава изключително важна институция - законодателния Парламент!!
    Не знам от къде са вземати сведения за Дания / № 4 "русенец"/, но тя е конституционна парламентарна монархия! При площ едва 42 хиляди квадратни километра има население под 6 /шест/
    милиона. Гренландия и Фарьорските острови общо имат население малко над 100 хиляди човека - големината на териториите им нямат значение. Датският Парламент се състои от 179 депутата, избирани по различен начин и по един депутат за отвъд морските територии.
    През 2012 година бе отбелязано тържествено 40 годишното царуване на Нейно Величество Маргарет Втора - кралица на Дания.
    Т.е. на един депутатин в РБ се"полагат" 292 хиляди човека от населението, в Дания - 333хиляди, а в Украйна - 944 хиляди. Или г-н Зеленски иска един депутат да представлява 1,417 хиляди човека !? Хохолите са 42.5 милн човека,на малко над 603 хиляди километра квадратни площ !!!
    Весело - при такова съотношение у нас трябва да имаме само 5 / пет/ човека в Парламента..........!

    Коментиран от #11

  • 7 Мим33

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Само ,че населението на Дания не е 10 мил.,а е 5мил.и 800000 хил...
  • 8 Ели Оригинал

    2 0 Отговор
    Щял да пита всяка домакиня в кухнята, която мечтаела да гласува, част от въпросите: да се легализира ли марихуаната, да се разположат ли ядрени бойни глави територията на Украйна, да се анулира меморандум Будапеща 1996 за статут на неядрена д-ва. Да се анулират Минските договорености.

    Всяка окраинска лелка в кухнята си метае за ядрени бойни глави и марихуана, докато готви палачинки. Докато не превърнат Окраина в наркомани и местни джихадисти - няма да се успокоят, в момента има огромни полета засети с ГМО марихуана - не пишат .
    По отношение на оръжията Киев и Лондон се договориха за военни доставки, като парите за оръжия ще бъдат отпуснати ИЗНЕНАДА от Лондон в качество на заем - Чудничко.
    Турция-закупуване на дронове Байрактар ТВ2 - не споменава колко ще струват на украинския данъкоплатец.

    В общи линии комикът удолетворява интересите на Лондон и САЩ, и подготвя окраинците за пушечно месо срещу Русия.
    Анакондата не спи, чрез Алиев в Баку говори Ердоган, чрез Ердоган говорят Лондон и САЩ.
    Ще воюваме с Русия до последния Азербайджански, Арменски, Окраински, Български, Румънски, Турски войник.

    Коментиран от #10

  • 9 Костова

    1 0 Отговор
    Предизборно заиграване с избирателите, рейтингът на комика е значително намалял..Още онези, които ще гласуват на 25 октомври трябва да отговорят дали са съгласни корупционерите да седят доживотно в затвора. Направо чудесна идея. Само че досега зелената власт не е вкарала на топло нито един корупционер дори за месец. Просто съдийското съсловие ще стане още по-богато от преди, за обикновените хора няма да има никаква разлика. Трябва да се отбележи и факта, че съответното допитване си е само питане и няма законно основание за изменяне на каквото и да било в украинската реалност.
  • 10 Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ели Оригинал":

    Да, обширен коментар по темата. Отговаря ето на тези въпроси си е голям фарс защото никой няма да даде статут на Украйна за ядрена държава, само защото както вие сте се изразили, домакините мечтаят за ядрени глави. Но би могъл Зеленски на основание на това допитване да допусне английски военни бази. Демек, не ни разрешават да имаме ядрено оръжие, тогава някой трябва да ни пази от Големия агресор. Чуждестранните военни бази за сега са забранени в украинската конституция. Една забележка, договореностите в Лондон не бяха з оръжия, а за военни катери. Първите два украинците ще трябва да купят от англичаните, а останалите ще бъдат обща продукция.Както сподели един весел анализатор, табелките с информация на кратерите ще бъдат на украински.

    Коментиран от #12

  • 11 Еди кой си

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шаран БГ":

    Похвално, че помниш толкова цифри, но относно населението на Украйна, мани го ти Google. Тази цифра е докарана от украинските статистически служби, преброяване на населението там не е имало от двадесетина години. Ако малко задълбаеш след първата страница, сам ще се убедиш в този факт.
  • 12 Ели Оригинал

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Костова":

    Благодаря за уточнението, имаше и среща на Зеленский с МИ 6, писаха ли медиите по този въпрос?
    Много важни детайли остават скрити за нас.
    По Протокол глава на разузнаване се среща с глава на разузнаване, премиер с премиер, а тук вече Лондон дори не крие намеренията си.

    Коментиран от #13

  • 13 Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ели Оригинал":

    Ако питането Ви е за нашите медии дали са отразили срещата на Зеленски с главата на Ми-6, не зная.Едва ли,. Що се отнася до украинските здравомислещи в Интернет имаше пълно недоумение как президентът им може да падне толкова ниско, че да отиде така откровено за инструкции при шефа на чуждо разузнаване.

    Коментиран от #14

  • 14 Ели Оригинал

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Костова":

    Благодаря Ви за информацията, в света ври и кипи, а в БГ медиите ни представят локални разпри.
    Да разбирам ли, че в Украйна няма зкон за референдумите, който при определен процент гласували да е задължителен без промяна на същност въпроси през Радата им?

    Безпокоят ме купуването на катери от БГ страна, сега Украйна, тревожи Черно море- Турция, след което Каспийско-Азербайджан - случайно или не, да не забравяме и кримски татари - тероризъм, Волгоград, камиони 52 трупа видеа Сирия групировки СНА предоставени разузнавания, дивотията Навални СП2, Германия Маас.
    Дългата ръка на Лондон.
Новини по държави: