Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 15:15 1 719 8

Трети задържан в Ница

  • ница-
  • франция-
  • задържан-
  • терористична атака-
  • убити

Той е роднина на друг арестуван по случая

Трети задържан в Ница - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Трети мъж е задържан във връзка с нападението в Ница, съобщи телевизия BFM. Става дума за 33-годишен заподозрян, който е роднина на друг арестуван по случая.

На 29 октомври сутринта 21-годишен нападна с нож хора в базиликата Нотр Дам дьо Ница, като уби трима души. Убиецът е задържан след атаката.

Според кмета на Ница Кристиан Естрози, заподозреният "безкрайно повтарял" Аллаху Акбар "(Бог е най-великият)".

Извършителят, идентифициран като Брахим ал Ауисауи, е роден в Тунис през 1999 г. Пристигнал е във Франция през октомври. Според тунизийските власти той е бил арестуван през 2016 г. за използване на нож в жесток спор.

Инцидентът в Ница, взел три жертви, беше втората терористична атака във Франция през октомври, след като радикализиран тийнейджър обезглави учител в предградие на Париж за показване на карикатури, изобразяващи пророка Мохамед в клас.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 13 Отговор
    Това ми направи впечатление че в всяко изявление се подчертава че е викал " Аллаху екбер "...като че ли умишлено се опитват да го изкарат джихадист

    Коментиран от #3

  • 2 Обиден

    11 3 Отговор
    Аз съм обиден, че е разрешена религия, чийто "пророк" е педофил.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 3 Stéphanie 🎲

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Истина е Хасанчо,не лъжат с написаното.Страхувам се дано се лъжа дано се оталожат нещата може би идва война.Гледал ли си какво става вълна от антифренски протести, особено в Бангладеш и Пакистан талибаните терористи манипулират мисюлманите.Не е от един месец ,не е заради рисунките просто го показват като причина ...

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Има икономическа криза ..както преди Втората световна война и за да се преодолее кризата трябва да има война ..и май тоя път ще е на религиозна основа ..а причини много ..просто световната олигархия има нужда от война за да рестартира икономиката
  • 5 Хасан

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Обиден":

    Заради такива като тебе умират невинни ..
  • 6 А не си обиден

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обиден":

    От това, че е разрешена религия чийто божи син е петал?!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аве Адолф Хайл

    1 0 Отговор
    Там където има мюсли , има и проблем , това са световно известни факти . Макрон и Меркел са хората , които напълниха Европа със всякаква мюсли смет, и промениха етническата и религиозна карта на континента . Сега ще сърбат попарата и всички ще платим много скъпо за прочистването на Европа от тези исламисти - терористи , защото всеки един от тая мюсли смет , е потенциялен и възможен терорист .
Новини по държави: