Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 13:46 3 750 26

Зоран Заев на важни преговори с Германия

  • северна македония-
  • преговори-
  • германия

Северна Македония очаква споразумение

Зоран Заев на важни преговори с Германия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония ще проведе разговор с канцлера на Германия, съобщи Нова Македония.

Правителството на Германия се опитва да договори европейското бъдеще на страната. Търси се договаряне на отношенията между Северна Македония и България.

Споразумение е ключово, за да могат да започнат преговорите с ЕС. Зоран Заев обяви, че е оптимист по темата.

Той обяви, че опитва да намери пълно разбирателство. Двете държави търсят правилното решение.

Очаква се договаряне на подробности около преговорите. Такова трябва да има до края на седмицата.

Правителството на македонската страна се надява дотогава всичко да бъде уточнено.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    45 3 Отговор
    Ако си спазваха споразумението, всичко щеше да е наред. Още не са променили лъжите в учебниците си.

    Коментиран от #17

  • 2 КОТарАК

    45 0 Отговор
    меркелица се опитва на практика да вкара не макетата а Албания в ЕС. за няколко ЛИДЛ в тая ,,държавица'' ...европа се управлява от престъпници като най-голямото е това бабе
  • 3 Аспарух

    34 4 Отговор
    Идва ,,Видьовден"! Българи сега ще се види,накъде духа вятъра!? Дали нашите първи,така както ни увещават,ще са допринесли за защитата на историята ни българска или ....или са предатели...!?
  • 4 Stormtrooper

    33 6 Отговор
    Защо Македония не е в ЕС, като тя го е основала и вскчки говорят на македонски? - македонски немски, македонски испански и т. н. Само несправедливости има спрямо нея! Даже съюза трябва да се казва Македонски Съюз.
  • 5 CFC

    12 16 Отговор
    Сигурен съм, че отново ние ще сме губещите и прецакани, както винаги е ставало...
  • 6 Софиянец

    30 3 Отговор
    Преговорите не са важни, вето докато им дойде акъла на югопартизаните!
  • 7 Хоху

    20 0 Отговор
    Ще ходи да се оплаквА на кукувицата от лошите Бг
  • 8 Тъжно

    22 5 Отговор
    Русия и комунистите отцепиха Българска земя и направиха насилствено с убийства и кланета Македонска нация Проклети да са

    Коментиран от #19

  • 9 Шпек Салам Народен

    27 1 Отговор
    Аха.Макетата прескачат прекия си началник и ще се оплакват от лошите българи на Меркелица,с надежда да ни набият канчетата и да им клекнем. Груба грешка .Прескочиш ли малкия началник,тъпкано го поемаш после.Мхм.
  • 10 Нострадамус от меркалания.

    8 3 Отговор
    Нашите ,,политици" отдавна са се подписали пред торбалана-меркалана.В момента се разиграва цирк за пред прецаканите овчици от народа ни.Ако има един политик който да не е продажник да излезе на гладна стачка и да защити политиката която е за и в името на гражданите на България.Поне един дали ще се намери в партийният дом..
  • 11 Картика

    8 0 Отговор
    Заобикаляме изискванията, а ?
  • 12 Свободен

    23 3 Отговор
    Заев да не се прави на много хитър. Македония отдавна е разделена - икономически тя е под гръцко влияние, а политически - под руско-сръбско. На ЕС не му трябва още един троянски кон.
    Македонското правителство не допуска български инвеститори за участие в инфраструктурни обекти. Те 30 г. не искат нито магистрала, нито ж.п.линия София- Скопие. Продължават техните историци-сърбомани да се подиграват с българската история и нас -били сме бугари-татари. В Западна Македония където живеят силно религиозни албанци, на практика няма държава. Затова се случи и това избиване във Виена.Техните ВМРО и СДСМ на Заев са под сръбска команда, това защо не се вижда ?!
    В царството на слепите, едноокия е цар.
    Нека наште русопаразити-историци да бъдат накарани да извадят старите писания на германските историции, на френски и британски пътешественици. Там ще видят, че според тях населението по Вардара е БЪЛГАРСКО !

    Коментиран от #18

  • 13 Миле

    3 19 Отговор
    Дано да бъде този разговор положителен и натрие носа на българските националисти.

    Коментиран от #16, #26

  • 14 Боко

    11 0 Отговор
    подаде ли, то на изборите е аут!
  • 15 Тоя комунист ще хленчи да

    11 1 Отговор
    Извиват ръцете на БГ, няма да стане, ако трябва ние ще излезем, тях да си ги прибират,щом имат нужда от просръбските шовинисти, колкото са прави толкова да са живи
  • 16 А носа на македонските просръбски

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Миле":

    Шовинисти кога ще им се натрие носа, докога ще лъжете и говорите и пишете срещу БГ, изчегъркахте ли вече всички надписи, където някой е писал, че е българин, вие сте за международен съд, не за преговори, какво ще внесете в ЕС-българска история и език, нещо друго може ли да дадете, ами НЕЕ, едно голямо НИЩО сте
  • 17 Политиката

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    "като говориш с мене, ще мълчиш", демонстрирана от дебелошкембестия "войвода" и герберските му съюзници е непродуктивна. Дали ни е приятно ,или не - ето фактите - Македонска държава съществува /не без нашето съучастие/; македонският език е реалност / факт отпреди 60-70 години, но до днес той се е развил по свои закони и е реалност/; македонската политика днес е по-добра от нашата;... Следващата стъпка е в признаването на над 75% от исканията на Северна Македония, защото така ще ни наредят от Запад и ние ще го приемем безропотно, както винаги сме го правили.
  • 18 Не разбираш

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Свободен":

    историята, драги. Какво е било по ОНОВА ВРЕМЕ, има само "съвещателен глас". Днес реалностите са други - и Северна Македония е факт, независимо от нейния генезис. И както и да се самоопиваме от патриотизма си, с такива съвременни български политици - толкова.

    Коментиран от #25

  • 19 Намери

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тъжно":

    виновниците,а? Браво... А собствената си некадърност и блюдолизничене ще отчетеш ли?
  • 20 Нострадамус

    12 0 Отговор
    Виж го михлюзина ! Вместо да търси път директно с България тръгнал да върти опашка на Меркел. Вън ! Никакъв ЕС.
  • 21 Нострадамус

    6 0 Отговор
    Меркел разказа играта на Европа, сега иска да е'е мамата и на Балканите. Колкото пъти Европа се намеси на Балканите...избухва война
  • 22 Род

    10 0 Отговор
    И предложението Ви е???!!! Да се откажем от историята си!!!??? Всички признават фактите посочени от Вас, но тази държава има история от 75 години-ФАКТ!!!! Преди това бяха южни сърби, южни славяни, сега са македонци от 70-80г., никой не го отрича!!!! Но такива като теб "свирят" и " играят" на чужда, антибългарска свирка!!! Това че ти се свири( прави) просръбско-руски свирки си е твой проблем! Но историята, и кръвта на нашите национални герои не трябва да предаваме! Някои ги предаваха докато бяха живи, такива като теб ги предават след геройската им смърт!!!! Когато в македонските учебници започнат да пишат за геноцида( избиването, гаврите) над българите на тази територия от 52 000 сръбска армия, чак тогава трябва даполучат право на членство в ЕС!!!!
  • 23 До Зоран Заев

    3 1 Отговор
    На важни преговори си. Не губи време и използвай момента да обявиш Гьоте за македонец. Така е Гьотевски си е наш баш как си требе северен македонски герой :-)
  • 24 Гоце

    4 0 Отговор
    Преговорите са около 10 год. Сега като им сложим вето....след около 20 год.ще са източна Албания.
  • 25 Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Не разбираш":

    Аман от предатели
  • 26 Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Миле":

    Ти Миле Китич ли си?
Новини по държави: