Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 16:54 3 009 17

Северна Македония търси доверие с България

  • северна македония-
  • преговори-
  • буяр османи

Това е основа за реално решение

Северна Македония търси доверие с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Реално решение на въпроса с България ще бъде открито при възстановяване на доверието. Това заяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Преговорите между Северна Македония и България продължават. Реален успех все още е неясен.

Македонската страна прави възможното, за да представи достойно своите интереси. Това е основно за намирането на общо решение.

Припомня се, че периодът за споразумение е кратък. Северна Македония работи, за да аргументира своите виждания по темата.

Договорът за добросъседство се посочва като единствен вариант за основа на споразумение. В момента се водят активни преговори.

Османи е доволен от постигнатото решение на европейските страни за начина на водене на преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    9 5 Отговор
    Борисов и Заев заговорничат в бункера в Бояна а народа измира със стотици от Ковид.
  • 2 ЛЛЛ

    25 0 Отговор
    Османи може и да е доволен ама българския народ не е доволен. Нека има референдум
  • 3 Чесъна

    18 0 Отговор
    "Външният министър на Северна Македония Буяр Османи" напред албанци
  • 4 На този етап

    22 0 Отговор
    ВЕТО, евентуално промяна след поне 10 години, по-рано няма да им поумнеят тиквите. И никакъв компромис.
  • 5 Българка

    22 0 Отговор
    На българите ни се изясни. Който сее омраза, ще жъне буря!
    ВЕТО!
  • 6 Гост

    17 0 Отговор
    Абе , Буяре, що и требваше на Албания да се захваща с макетата..Трябваше сами да се кандидатирате за ЕС, па макетата ще влезнат, кога станат наследници на Скендер бег. За което няма много да чакаме.

    Коментиран от #8

  • 7 Перо

    14 1 Отговор
    МВнР да изпрати меморандум до страните-членки на ЕС,че РСМакедония няма никаква готовност и не изпълнява двустранния договор,едностранно прекратява работата на комисията,краде историята и води активна анти-българска политика. Конференцията и международните срещи,касаещи РСМ и ЕС трябва да бъдат прекратени безсрочно. Не може интересите на Германия и другите големи страни за разширяване на пазара си,да бъдат за българска сметка. Да се образоват в движение за положението на измислената държава и двустранните конфликти.Правилата за влизане в ЕС са ясни и точни и никой не може да се меси във външната политика на БГ!
  • 8 Перо

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Жалко за Албания,че я сложиха в пакет с измислената държава!

    Коментиран от #12

  • 9 ХАЙДЕ ДА СЕ БАСИРАМЕ???

    8 3 Отговор
    Бойко Борисов пак ще ни предаде националния интерес! Той е алчен ненаял предател и Меркел ще му каже слушай да не ти изкараме сметките в офшорки и тою е съглесен! Така ще стане и този път, а Гърция си свърши работата и вече няма проблеми с Северна Македония
  • 10 Хъш

    3 0 Отговор
    Северна Македония тупа топката.
  • 11 Ясна е работата, да спрем да се

    1 0 Отговор
    Занимаваме с македония, да подкрепим Албания и да се приключва това тегло
  • 12 Трябва да изкарат Албания от този пакет

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Перо":

    В крайна сметка, който е готов, с Албания няма проблеми-признават българско малцинство, дори дават шанс да упат на майчин език, никога нищо лошо не са заявили, трябва да се подкрепи Албания
  • 13 ЕГИПЕТ

    0 0 Отговор
    МАКЕДОНИЯ Е БУГАРСКА ЗЕМЛЯ Е САМУИЛ БУГАРСКИ ЦАР
  • 14 КАН КУБРАТ

    2 0 Отговор
    МИЗИЯ,ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ ТОВА Е БУГАРСКА ЗЕМЛЯ ОТ ВЕКОВЕ
  • 15 Род

    1 0 Отговор
    Това ли е търсене на доверие!!!!! Никога в ЕС!!Европа направи 9 май ден на Европа!!! Те още "българси фашисти гонят", при положение, че ги окупира фашистка Германия а ние се изтеглихме сами от Македония, а после над 30 000 хиляди българи загинаха във войната срещу фашистка Германия!!! Ето вижте ги несретниците и днес какви ги правят!!!
    Лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, денеска на скопјани им го честиташе 13 Ноември, денот на ослободувањето на градот од бугарскиот фашистички окупатор.

    „Тие ја донесоа слободата, наше е да ја одбраниме.

    Честит 13 Ноември Скопје!“, напиша Мицкоски на фејсбук
  • 16 Да еааа!

    1 0 Отговор
    КОЙ, КОЙ ДА ОБЯСНИ НА МАКЕТАТА, ЧЕ ДОБРОСЪСЕДСТВО С ПАЗАРЛЪК НЕ СЕ ПРАВИ! АМИ ДА СИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ, КОЙ ИМ ПРЕЧИ? НИЕ ГИ ОТПИСВАМЕ ВЕЧЕ КАТО ДОБРИ СЪСЕДИ. ДОБРИ СЪСЕДИ СА НИ АЛБАНЦИТЕ!
  • 17 Род

    1 0 Отговор
    И как търси доверие!!??? Със Титов поход в Скопие, или с митинг за освобождаване на Скопие от " бугарските фашисти", като истината е че Скопие е защитена от немските фашисти от 3 и 4 дивизия на царство България и малко сръбски партизани!!??? Не е ли по добре да вземат да положат някой венец на цагиналите български войни при разбиването на немската СС дивизията "Скендербег" !!??? А Меркелица що се ррави на ущипана!!??? Много добре знае кои са фашистите които бяха бити и ...
Новини по държави: