Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 19:48 11 696 110

Заев втвърди тона към България: Има неща, за които не се преговаря!

  • зоран заев-
  • северна македония

Неуспехът на Скопие ще бъде неуспех и на София, и на Брюксел

Заев втвърди тона към България: Има неща, за които не се преговаря! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полагаме усилия и ще правим всичко възможно от наша страна до последния момент, за да намерим решение с България, но има неща, за които никъде по света не се преговаря, заяви днес премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от агенция МИА, предаде БТА.

"И българската страна разбира, че нашата идентичност, нашият македонски език са наше чувство, наше право. Държавите не преговарят за тези неща, така че ние продължаваме да търсим решения, които разбира се ще бъдат приемливи за двете страни", каза Заев на пресконференция днес, като посочи, че има сериозна възможност да се провали първата междуправителствена конференция на страната с ЕС.

Премиерът изтъкна, че по този въпрос не трябва да се "политиканства", а над всичко трябва да стои интересът на държавата.

"Не казвам, че ще постигнем споразумение, казах, че има голяма вероятност да не постигнем споразумение. Оставаме оптимисти, защото чрез оптимизъм можем наистина да бъдем креативни и да намерим решение", каза Заев.

Външният министър Буяр Османи от своя страна заяви, че единственият начин да бъдат решени разногласията с България, е да се върне доверието в Договора за приятелство и добросъседство.

Османи отказа да прогнозира изхода от разговорите между София и Скопие, но каза, че неговата страна прави всичко по силите си, за да представи държавните интереси в най-добра светлина и да намери обща точка с България.

"Разговорите продължават, не знам как ще завършат. До последната секунда ще се опитваме да представим нашата позиция и да приближим становищата си. Единственото решение е да се върне доверието в Договора за приятелство, документ, който гарантира, че всичко спорно ще бъде решено", каза външният министър, като подчерта, че неуспехът на Скопие ще бъде неуспех и на София, и на Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    185 3 Отговор
    Всички Българи да ти подадем нещо втвърдено..

    Коментиран от #91

  • 2 Политолог

    220 12 Отговор
    Заев и Борисов две фигури без значение за бъдещето.Територията Македония е БЪЛГАРСКА отделена от Коминтерна.

    Коментиран от #56

  • 3 Наглост

    200 6 Отговор
    Тогава никакъв ЕС ,лъжци такива ,нямате място в Европа

    Коментиран от #36

  • 4 От кога в ЕС приемат,

    160 5 Отговор
    Комунистически просръбски македонизъм
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 розово

    77 8 Отговор
    Какъв е този зор на македонците за Е.С. като той започна да се разпада.
  • 8 Ххх

    127 2 Отговор
    Пътя, Зайо! Ние зор нямаме. Местим за теб!

    Коментиран от #43

  • 9 Койчо

    113 5 Отговор
    Ми то по нашата логика - да търсим корена на проблема-, да поискаме от Англия, Германия, Франция , Русия и т.н. да си признаят, че цялото зло м/у България и Македония идва от Берлинския конгрес, на койото е била разделена българския народ. Безумно искане от наша страна, но и макетата къртят с техните глупости за историческите процеси.
  • 10 Кочо

    31 2 Отговор

    До коментар #6 от "Осман":

    Има. И какво?
  • 11 Вардарска македония населена с

    96 4 Отговор
    Етнически БЪЛГАРИ е отнета от БЪЛГАРИЯ и подарена на сърбия, след проведен геноцид към днешна дата там българи няма за политичарите, а се появиха македонци и македонски език, това е ИСТИНАТА, а преговори за лъжи и измишльотини нямат смисъл

    Коментиран от #42

  • 12 СМЕРШ

    40 2 Отговор
    Помаксът наглее!
  • 13 Заев

    45 17 Отговор
    прост ли си ? При Баце се ходи с чекмедже злато,евраци и глок !
  • 14 Има турско малцинство, имат партия

    48 3 Отговор

    До коментар #6 от "Осман":

    Новини на турски по телевизията и имаме нормални отношения с Турция/никой не плюе от сутрин до вечер/ , а сега ти кажи в македония-север има ли българи и някога имало ли е

    Коментиран от #20, #22

  • 15 Боце

    94 4 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тез сьрбомани и промити мозъци.ЕС на куково лято.Вето до дупка.
  • 16 Гост

    94 4 Отговор
    Не е лесно да изтрият идеологията ,която Тито им в втълпил.Как ще признаят ,че до 1944г. Са били заедно с България,а изведнъж са се оформили като отделна държава и нация.Със собствен език и т.н.Та нали допреди няколко години си бяха намерили и принц от Пакистан,който уж е потомък на Ал.Македонски.Смях.
  • 17 ГРОБ

    30 8 Отговор
    Значи Боко е включил на задна германска скорост!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Варна

    130 5 Отговор
    От една седмиа съм в една страница на македонски националисти.
    - Не съм очаквал, че върви такава жестока омраза към България. Нещата вече са изтървани та! 70 години сърбите са ги обработвали, че ние сме врагове и че сме ги избивали. Каквито и данни да им извадиш, не са склонни да приемат абсолютно никакво чуждо мнение, ако ще и да е от всички краища на света. З атях сте фашисти и най- долната сган.
    Да не говорим, че се шири мнението, че не ние , а те са ни дали езика и ние сме си го присвоили! Исея нямате за какво иде реч!

    Никаква прошка за тези! - Никава прошка!
  • 20 Сине

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Има турско малцинство, имат партия":

    Има разбира се...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Следваща стъпка

    16 7 Отговор

    До коментар #14 от "Има турско малцинство, имат партия":

    -новини по българската телевизиа на македонски. И вносителят на тази идея ще бъде радетеблят за европейска солидарност Каракачанов.
  • 23 Кочо

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    Не е лошо да си пиеш хапчетата редовно. Дано помогне.
  • 24 И да си направя

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ачкюпек":

    -сасво ще последва ? Впрочем - би ли ми посочил един човек, който да е избирал какъв по народност да се роди ?
  • 25 Калинка от Герб

    20 3 Отговор
    И бългaрcкaтa cтрaнa рaзбирa, чe нaшaтa идeнтичнocт, нaшият мaкeдoнcки eзик ca нaшe чувcтвo, нaшe прaвo. Държaвитe нe прeгoвaрят зa тeзи нeщa, тaкa чe ниe прoдължaвaмe дa търcим рeшeния, кoитo рaзбирa ce щe бъдaт приeмливи зa двeтe cтрaни", кaзa Зaeв . А ДА ВИДИМ НАШИТЕ ПИШМАН ПОЛИТИЦИ СЕГА ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ ИМ ЕЗИК. СЪСТАВЕН ОТ ДИАЛЕКТ НА ОБЛАСТА С ВПИСАНИ СРЪБСКО ЛАТИНСКИ СИМВОЛИ.Рaзгoвoритe прoдължaвaт, нe знaм кaк щe зaвършaт. Дo пocлeднaтa ceкундa щe ce oпитвaмe дa прeдcтaвим нaшaтa пoзиция и дa приближим cтaнoвищaтa cи. Eдинcтвeнoтo рeшeниe e дa ce върнe дoвeриeтo в Дoгoвoрa зa приятeлcтвo, дoкумeнт, кoйтo гaрaнтирa, чe вcичкo cпoрнo щe бъдe рeшeнo",А ДА ВИДИМ КАК НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ГО РЕШАТ.
  • 26 Перо

    53 2 Отговор
    Ами Заев трябва да разбере,че истината за измислената държава,която трябва да си осигури история,някой ден ще избие. Минаха десетилетия и това стана. Лъжата не може да мине и да създаде раково образование за бъдещите поколения. Отказ и вето!!! МВнР да изпрати меморандум за отлагане на всички срещи и конференции за приемане на тази държава,която въобще не е реформирана от времето на СФРЮ,титовизма и македонизма! Нека с измишльотините за ООН да плашат гаргите. Правилата на ЕС за приемане на нови страни-членки на ЕС са ясни и никой няма право да се меси,в политиката на БГ за двустранните отношения!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 tarnovetz

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Осман":

    Както си отворил устата, да не лапнеш кефал
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха ха

    5 20 Отговор
    Ама тук верно пишат както казват германските ведии ембицили сигурно на хланилка съм тюрко езичните каракачанов и джамбазки
    Пълни зомбитада ви пикам и на измислената история
  • 31 Behemoth

    37 6 Отговор
    Македонският език е древен език ,още Александър го е говорил и баща му и майка му и гаджето му ,чи даже и Буцефал от време на време...

    Коментиран от #49, #66, #69

  • 32 В Северна македония

    37 2 Отговор
    Има 2 милиона ислямисти.. Не на макет ата. Край на преговорите.
  • 33 Северна ненамквоси

    31 1 Отговор
    НЕ ве Зайко, кво не разбра на чист "македонски" НЕ ! Ние, колко "неуспехи" сме преглътнали, че тоя успех ли нвма ! Хаха
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 един от многото

    45 1 Отговор
    Щом има неща за които не се преговаря , има и държави които не са желани в ЕС.
  • 36 Аахахахахахаха алооооооооу

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Наглост":

    То па вдин рай ес 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 37 БГ МАФИЯ В МС

    36 5 Отговор
    ами, да духат супата.Гърция си отстоя своето за името.Гърция десетилетия спира Турция да влезе в ЕС и още го прави. Но на Разбойко са му меки коленете и току клекне пред Шмеркел. НИКОГА НЕ СМЕ СЛУЧВАЛИ НА ПРЕГОВАРЯЩИ СЛЕД ПРЕВРАТА НАД ЖИВКОВ- ВСЕ МЕКИ КИТКИ ПРЕДАТЕЛИ. ОЧАКВАМ И БОЙКО ДА ВТВЪРДИ ТОНА, АМА НА ДА ЛИ. КОГАТО СИ ЗАВИСИМ И КУКЛА НА КОНЦИ Е МАЛКО ВЕРОЯТНО.
  • 38 реалист

    41 5 Отговор

    До коментар #6 от "Осман":

    В БГ никога не е имало турско малцинство. Още самия последен турски султан не кой да е, а турският султан при изтеглянето си от българската земя е казал, че всички турци са се оттеглили и тук турци няма. А ти, който си с името Осман не си никакъв турчин независимо за какъв се имаш, а си просто един потомък на българи приели насилствено исляма по времето на османската империя тук в БГ. Името и религията не те прави турчин. Ако си толкова убеден най лесното е да си направиш един ДНК тест и истината ще лъсне. Може да си всичко друго, но не и турчин. Вече ти за какъв ти се имаш е отделен въпрос. То може и аз да се имам за японец, ама на не съм.
  • 39 Хайде де

    33 3 Отговор
    Как преговаряхте и зи сменихте името заради гъците бе?! Коя държава преговаря за това коя и си сменя името освен макетата и ония изтрещели наркомани в Холандия сега като са Нидерландия никой не знае, че хората ходят там да се друсат и да гледат ку... ви на витрини....
  • 40 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "Много точно казано браво":

    Изтрийте този коментар защо оставяте провокаторите да убиждат на воля?
  • 41 Българина

    24 3 Отговор
    Няма как държава Северна Македония, да има македонски език!!!!! Нека наш'те дръвници признаят СЕВЕНОМАКЕДОНСКИЯ "ЕЗИК". Ще признаем И ШОПСКИЯ ЕЗИК...Хахахаха...Какъв е проблема? Каквато държавата, такъв и "езика"...Хахахаха.
  • 42 Кой68

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Вардарска македония населена с":

    Истина е...Но тия нови ценности дето ни ги вменяват и то за жалост със любезното съдействие на бг евродепутати....
  • 43 карамфила

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ххх":

    Аз го преместих още 2017 като разбрах че по големи лъжци от макетата няма.Те не са наши братя,нашето ДНК е противоположно на тяхното.Не може всички с които граничим(турци,сърби,гърци,румънци,след време на западна страна ще граничим с албанци) да са братя.Просто по някакво стечение на обстоятелствата граничим с македонци.
  • 44 ДЕПУТАТА

    20 1 Отговор

    До коментар #29 от "Много точно казано браво":

    Специално за вас-нашите северномакедонски приятели, ще признаем с указ северномакедонския, шопския, граовския и още куп езици.Няма проблем.Нали сме приятели.Доволен ли си?....Хахахахахахаха.
  • 45 истината

    24 2 Отговор
    България и Македония магат да взимат пример от Германия, Австрия и Швейцария - всички говорят немски, а не австрийски и швейцарски. На германците им е много ясен проблема, за това не се месят и казват да си го раз.ешим полежду си.
  • 46 Софиянец

    24 1 Отговор
    Да помоли сърбеата да му помогнат или албанците, ще почакате докато се вразумите долни югопартизани.
  • 47 карамфила

    21 3 Отговор

    До коментар #29 от "Много точно казано браво":

    много точно казано от македонец,даже Исак Нютон и Исус Христос са македонци,да не говорим че Алберт Аинщаин,Никола Тесла и Вернер фон Браун са се родили в Скопие.

    Коментиран от #58

  • 48 байганио

    19 0 Отговор
    като ес не ви харесва вървете в албански съюз
  • 49 ф фффф

    15 4 Отговор

    До коментар #31 от "Behemoth":

    Езикът, на който са говорили македонците, няма нищо общо с днешния. Днешният е диалект на българският, както австрийците говорят немски с диалект и по-остро. Езикът, на който са говорили древните македонци е приличал повече на арабски.

    Коментиран от #84

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Doni Brasko

    26 0 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    То и ние не искаме отровен от лъжи народ, който е изгубен във времето. Ние искаме да не се подменя историята и да не се окаже след два месеца, че цяла България е населена с "македонци" и българите сме произлезли от тях. И никога не забравяй, че българския народ е велик и винаги в трудни моменти е излъчвал лидери, които да го поведат. Сега може да сме в упадък, но ще дойде ден и той не е далеч, когато нещата ще се обърнат

    Коментиран от #60, #65

  • 52 Роко

    27 1 Отговор
    Добре бе не мога да схвана за кво реве Заев. Никой не им отрича съществуването на създадения през 1945 година език, нито създадената през 1949 година република. Всеки има право да се самоопределя за какъвто пожелае македонец, марсианец или тунгус. Но Заев е прав има неща за които не се преговаря и кражбата на история е едно от тях.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българин

    14 3 Отговор
    В тоя живот или си Българин или си отр епка сам решаваш. В названието е нашата сила!!!
  • 55 отегчен

    33 1 Отговор
    ЗАЕВ-ДЯДО ТИ Е БИЛ БЪЛГАРИН ПАЛЯЧОООО НЕ СЕ ПРАВИ НА ЛУД !!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 1 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ да си гледат в канчето и да не крадът чужда ИСТОРИЯ
  • 58 Hoho Boho

    25 2 Отговор

    До коментар #47 от "карамфила":

    И Батман е македонец, от град Прилеп /Македония/
    Питайте Караянчева! Тя ги разбира тези неща.
  • 59 Анти сионист

    18 3 Отговор
    В названието българи е нашата велика сила! българин е много измерено слово има много преводи и едно значение богоизбрания народ!!!
  • 60 Роко

    0 6 Отговор

    До коментар #51 от "Doni Brasko":

    Пич само да попитам ти ли беше онзи Doni Brasko които квичеше от радост когато ЕС прие резолюцията срещу България (същата с която ни порицаха че се отнасяме зле с макетата)?

    Коментиран от #80

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Анти сионист

    10 3 Отговор
    В названието българи е нашата велика сила! българин е много измерно слово има много преводи и едно значение богоизбрания народ!!!
  • 63 гост

    32 3 Отговор
    91 година направихме една огромна грешка. Трябваше да се съгласим с Милошевич и Мицотакис тогава, на срещата в Солун, да ги разпарчетосаме. И сега изобщо нямаше да има тези спорове....Щяха да пеят ''Мила Родино'' та чак сълзи щяха да им текат от очите...Ама на, имало глави да патят.

    Коментиран от #96

  • 64 Анти сионист

    11 1 Отговор
    В названието българи е нашата велика сила! българин е много измерно слово,има много преводи и едно значение: богоизбраният народ!!!

    Коментиран от #71

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Перо

    17 1 Отговор

    До коментар #31 от "Behemoth":

    И гърците ви го набиха с 200,вече Ал.Македонски е гръцки паметник за СЕВЕРНО-македонска сметка!

    Коментиран от #74

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Митко

    26 2 Отговор
    Искам да кажа на всички безгръбначни българомразци,че българите са суров народ във военен план целият античен свят са държали в свой ръце. молете се на бог де не ги ядосате защото тогава адът ще се стовари върху главите ви!
  • 69 Най-вече буцифал,

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Behemoth":

    Аууууууу
  • 70 Чавдар войвода

    25 1 Отговор
    Вето до дупка за тази измислена 'държава', последният проект на коминтерна.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Анти сионист

    10 1 Отговор
    Бог обича да дава тежки изпитания на тези които най много обича.
  • 73 Анти сионист

    9 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ха ха":

    В названието българи е нашата велика сила! българин е много измерно слово има много преводи и едно значение богоизбрания народ
  • 74 Зайо

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Перо":

    истината е че ако не бяха толкова шовинисти гърците щяха да си ги пресвоят от 30 години
  • 75 Хахоухчо, знаеш ли кое

    6 1 Отговор

    До коментар #71 от "Ха ха":

    Се множи най-много-плевелите, а култивираното се отглежда трудно, ако ме разбираш, макар че не се надявам много да си разбрал

    Коментиран от #78

  • 76 Македонска Луно

    30 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Заев:"И българската страна разбира, че нашата идентичност, нашият македонски език са наше чувство, наше право.
    ..............
    Ваше право на какво...на явна кражба на българска история ли?
    А нашето право какво е.. да стоим и гледаме ли?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #77 от "Смех":

    Провокатор.
  • 80 Doni Brasko

    7 1 Отговор

    До коментар #60 от "Роко":

    Аз, но аз се кефих на частта в която признаха, че корупция в България има, че няма върховенство на закона и т.н. А на онази част се кефеха от Северна Македония. Радвам се, че ми четеш постовете.
  • 81 Дойче КАИЗЕР

    10 0 Отговор
    Защо макетата не признават че носят чужди гащи,какво ги кара да отричат?
  • 82 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #77 от "Смех":

    На кой му дреме какви сте ве братчето ми? живей си живота.ако не влезете в Европа, Каракачанов паспорти ще ви даде и готово.
  • 83 Ала Бала

    24 0 Отговор
    Заю отдавна трябваше да разбере, или да му бъде разяснено, че не е в позиция да "втвърдява тон" или да поставя поставя условия...
  • 84 Любен

    19 2 Отговор

    До коментар #49 от "ф фффф":

    И едно време и днес макетата говорят български.
  • 85 Смех

    2 15 Отговор
    Ембицилите платени от каракачанов и джамбазина са се активизирали
    Карикатури
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Истински смех

    9 1 Отговор

    До коментар #77 от "Смех":

    Ще се отвратиш повече когато разбереш че женати се плющи с целия квартал.
  • 88 Дъгето

    17 0 Отговор
    Ни е сме си виновни Желю Митев Желев призна Македония за независима.Подарихме и танкове да не ги превземат албанците,когато имаше гражданска война.Трябваше да ги оставим косовари и албанци да си направят държава там.Сега щяха друго да пеят.Защо не се направи анонимно гласуване с чуждестранни наблюдатели да се види коло от така наречените македонци ще се самоопределят за българи.Поне 60% от възрастните хора ще си кажат ,че един народ две държави.
  • 89 Албатрос

    19 0 Отговор
    Да им направиме сандвич с албанците и да си ги поделяме,че стават нагли вече античките.
  • 90 Киам кашлям пръдам ке издам четата

    17 0 Отговор
    Ако не им бяхме подарили оръжия албанците щяха да ги помелят от бой.
  • 91 Откъде ще го намерите?

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бен Хур":

    На заем ли ще го вземете :))))
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Хм, защо

    14 0 Отговор
    Срещу Гърция не посмяха да гъкнат и подписаха точка по точка договора..
  • 96 lava

    6 0 Отговор

    До коментар #63 от "гост":

    Най - правилния коментар. То и сега може би не е късно.
  • 97 Гошо

    11 0 Отговор
    Дали в македонските учебници по истори е обърнато внимание на австрийския, белгийския, американския, австралийския езици?

    Коментиран от #103

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Вълков

    14 0 Отговор
    Нека кажат макетата бил ли е Охрид Българска столица и къф е бил Самуил?
  • 100 Я па тоя

    15 0 Отговор
    Заев недейте да преговаряте бре Никой насила няма да ви вкара в ЕС Какво се репчиш като пърле пред майка си
  • 101 Туци

    8 0 Отговор
    Не успехът на Скопие, ще бъде неуспех за София и Брюксел. Много Интересно.
  • 102 А марс е населен с марсианци,

    9 0 Отговор

    До коментар #92 от "Велика Турция":

    Говорещи марсиански, а в македония има ли албанци и те ли македонски говорят, понеже не искат да вписват, че македонския е официален език, бай х...
  • 103 То няма такава друга гавра като

    7 0 Отговор

    До коментар #97 от "Гошо":

    Македонската-език и идентитет
  • 104 баба Люга

    10 0 Отговор
    Ето той го потвърждава, това, което правят вече толкова години. Омразата към нас, ще им излезе прескъпо. БЛОКАЖ ДО КРАЙ!
  • 105 ами добре

    3 0 Отговор
    Хубаво, спрете се дотук! Поискайте от тези шизофреници да признаят нашата (т.е. и тяхната) история и готово. Като са били част от нашата история до 1900-а година, каквото и да измислят/кажат след това, нормалните хора ще им се смеят. И в Черна гора си имат "черногорски" език, и всички им се смея, но това е либерализна в който живеем. Имнат това право.
  • 106 БГ ЕС НАТО

    7 0 Отговор
    Като ги спрем за някоя и друга година за ЕС те самите ще изгонят русофилите и сърбоманите които имат за цел унищожаването на силна България разпокъсана от признати малцинства
  • 107 ЛЛЛ

    9 0 Отговор
    Никой не ви казва да си сменявате името, трябва да признаете че корените са ви български. Австрия някой оспорва ли я като държава, а говори немски език? Кипър някой оспорва ли го като държава, а говорят гръцки? Швейцария говори три езика и никой от тях не казва че говори швейцарски. Цялата латинска Америка са така, Беларус- също, Молдова, Белгия.... Какво сложно има да сте си пак държава и да говорите български което е самата истина
  • 108 Ххх

    3 0 Отговор
    Ами то и за и ето на страната не се преговаряше пък....
  • 109 Фаера

    2 0 Отговор
    Абе тоя Заев да не е евреин вижте му сурата
  • 110 Коко

    8 0 Отговор
    Така като гледам братя македонци инатлъка ви до никъде няма да ви докара и започвайте да учите албански щото от северна Македония май ще станете южна Албания
Новини по държави: