Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 20:25 11 942 38

Това не е точният момент за Албания и Северна Македония

  • северна македония-
  • ес-
  • албания

Европейски представители с коментар за преговорите

Това не е точният момент за Албания и Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Усетихме, че сега не е точният момент за присъединяването на Албания и Северна Македония в ЕС. Това заяви германският министър по европейските въпроси Михаел Рот, цитиран от Дойче Веле.

Припомня се, че от години се работи за разширяването на ЕС. Към момента напредъкът по договарянето на преговорите е малък.

Германското председателство се е опитало да осигури начало на преговорите. България и Северна Македония все още трябва да изяснят двустранните въпроси.

Въпросът няма да бъде поставян в дневния ред, ако споровете не се разрешат през следващите няколко седмици. Посочва се, че Албания е изпълнила изискванията.

И двете страни се поздравяват за постигнатия напредък. Европейският представител Марош Шефчович призова за удвоени усилия за постигането на споразумение.

Бързо започване на преговорите ще е позитивен сигнал за целия регион.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 29 Отговор
    Светът се управлява от психопати от психопати и убиици.

    Коментиран от #2, #9, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянец

    71 18 Отговор
    Жалко за истинските българи в Македония, те са по българи от родните шумкари и полезни идиоти. Ще трябва да почакат сръбските говеда, сите сърбе на върбе ;)

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Четник

    68 22 Отговор
    Пуснете Макетата в Евроколхоза,няма само ние да страдаме.Да видят как се яде права краставица и свинско с вкус на жаба.
  • 7 Осман

    12 3 Отговор
    Е, нели според Катето Албания е готова или... 😂
  • 8 Македон

    59 11 Отговор
    Велик е Бойко! Той не се уплаши от Меркел и смело защити оставането си на власт до месец март. Само Заев се подлъга от прегръдките Му и така и не разбра как беше минат с 200.

    Коментиран от #14, #18

  • 9 Нервен

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Смени плочата а...
  • 10 Миладинови

    74 4 Отговор
    Не на Македония в ЕС, първо защото последният е несигурен с много проблеми и второ това е български народ моделиран по ТИТОВСКИ МОДЕЛ.
  • 11 Оракул

    53 3 Отговор
    Подозирам, че Германците ни използваха като Маша, за да не приемат зап. Балкани в ЕС.... Нека си се пържат в собствен сос :))))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гладният китаец

    25 2 Отговор
    Откри топлата вода дойчландера
  • 14 Чичак

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Македон":

    Изключително точно казано👍
  • 15 Чавдар войвода

    65 2 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава". Злобни сръбски мекерета, БЮРМаджии.
  • 16 Ванче Михайлов

    63 5 Отговор
    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.
  • 17 Гоце Делчев

    45 1 Отговор
    Албания да се отдели от Македония защото заради тях ще страдат
  • 18 Грешиш

    18 20 Отговор

    До коментар #8 от "Македон":

    Не до март Ще бъде избран за още един мандат за ужас на комунистите
  • 19 България ЕС НАТО

    17 4 Отговор
    Това са реалностите
  • 20 Умен

    9 46 Отговор
    Русия се противопоставя на членството на Македония и Сърбия в ЕС! Освен Македония това паднало в партер правителство пред Кремъл ще спре догодина и Сърбия, но най-накрая може и да ни изритат от ЕС и ше бъдеме първите изритани от там, което ще накара Русия да ликува, а детски надбавки и социални помощи, пенсии, болници и държавни заплати ще имате на мукавей в понеделник през 2048-ма година след това. Държавният сектор ще фалира на 100% два месеца след като ни изритат от ЕС, а 70% от частните фирми също ще съкратят персонала си…Ще настъпи хиперинфлация и хлябът пак ще стане 500 лева като при комунистите в края на 90-те…От ЕС са ни го набрали и ще ни го … скоро и то заради Македония бъдете сигурни…Ще оцелеем само ние капиталистите, които имаме работна ръка и сигурни предприятия! Жестоко сте зависими от ЕС и подаянията им вие комунистите и целият държавен сектор в България!

    Коментиран от #21, #22, #23, #24, #29, #32, #35

  • 21 психодиспансер

    32 0 Отговор

    До коментар #20 от "Умен":

    След визитацията в 8 и 30 часа, хапчетата и да видим после какво ще пишеш!
  • 22 ха ха

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "Умен":

    Оправи ми сутрешното настроение! Благодаря ти!
  • 23 Да еааа!

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "Умен":

    Я намини покрай Мангъра.
  • 24 Чук

    20 0 Отговор

    До коментар #20 от "Умен":

    И ти си затънал в един свят, който отдавна го няма - чакаш друг да ти реши проблемите и те е страх даже да се изпикаеш без разрешение.
  • 25 Анонимен

    4 12 Отговор
    И кво като сме в ес. Костов ни изхвърли като мръсни кучета на улицата, кой болен, кой с бебе в ръце и така бе ори ндсв безработни, така бе и при бойко борисов. Маса народ убихте. А и да ви кажа относно Македония преди 10 години, случайно попаднах на един разговор... Един българин на младото.. Издържам семейство със заплатата си в Манедония и Сърбия. Работя като шофьор, а вие ми казвате.. Че получавате 400 лева. И се подписвам на написаното. И с доказателство можем. Мястото и хората работят, но тук на държавно гз и на още много места. Изобщо не е трябвало да ни приемат България в ЕС. Сега са ок турци помаци и цигани, но не и българи християни долли на тези земи от Албания, Макединия и Тракия. Тук има геноцид, не спазване човешки права, а само пари и връзки. Това за ЕС бях чели и го бе казал господин Майрон за България. Окрадоха наследсвените оари на работливите ни свекър... Мързеливи, добре, че тук са дошли да им работят гелметата. Както ни наричаха по време на соца. И не сме комунисти, а сме от дедите ни.. Социалдемократи. И в Гърция... Бойко Борисов е тукашен, кво знаят те, не ви пожелаваме от войни да ходите немили клети недраги и ето защо сме и демократи, но малцинствата им дойде ок от бг лизачи и предатели. Кой не го е ял 30 гофини. Масово кълнат ви еродираните комунисти. Съсипаха я тая България за 30 години. Унищожиха предприятия, хубаво е в 4 града, но не и другаде. За дпс малцинствата поне раждат, а българите християни... Сам.. Що Борисов не се е оп

    Коментиран от #30

  • 26 Наблюдател

    7 3 Отговор
    Фирмите са на турци и помаци. Те си ориемат от тяхните. Дори тук там някоя малка фирма от българи, същото, приемат помаци и турци. А българите.. То закриха предприятията и докато чакахме те децата ни остаряха, сами в деня и нощта. Кое му е хубавото. Горе лъжат. И отдолу подрастващите се научиха стари и млади да лъжат. Мразя лъжата, кражбите, но днес това е на първа линия. При тж имаше поне ред, дисциплина, народа може да е бил всякакъв, но усмихнат, а днес всучко от мало до голямо с неврози.
  • 27 Фаера

    5 4 Отговор
    Боко трябва да се ликвидира и всички мекерета дето са с него
  • 28 ????!!!!!

    9 0 Отговор
    ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ, ЗАЩИТИХА СИ ДАРЖАВАТА, НЯМА МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НЯМА ИЗМИСЛЕНИ БРАТЯ, НО ТЕ ИМАТ ДЪРЖАВНИЦИ! НАШТЕ ПИШМАН УПРАВНИЦИ ГИ Е СТРАХ ЧЕ НЯМА ДА ГИ ПОГАЛЯТ ПО ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ И СА ГОТОВИ ВСИЧКО ДА ИЗТЪРГУВАТ! В ИЗМИСЛЕНАТА ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ НЯМАМЕ БРАТЯ ИМА САМО НАГЛЕЦИ!!! СЕГАШНИТЕ МАКЕДОНЦИ НЯМАТ НИЩО АМА НИЩО ОБЩО С АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ!!!
  • 29 Антимедиатор

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Умен":

    Действително Радия иска да има проблеми между нас и Македония, идеята е да се създава напрежение в ЕС.
    Русия винаги е действала дестабилизиращо на Балканите.
    На времето трябваше да бъдеше гарант при подялбата на Македония и какво се получи , хариза я на сръбските мекерета !
    Нашите комунисти-социалисти не можаха да го разберат и продължават да обслужват руските интереси.

    Коментиран от #36

  • 30 Антимедиатор

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    На Костов може само да лъскаш обувките!
    Това е единственият грамотен политик от 30 години насам.
    Човека съвсем спокойно обясни ,че проблем на с на македонците е с ЕС, а не с нас , по простата причина ,бпе още се намират в Торовия югокомунизъм.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 123+

    6 0 Отговор
    При разкопки северномакедонските археолози са открили шлема на Александър Македонски. Като продължили да копаят, попаднали и на неговия Харлей Дейвидсън
  • 34 Готин

    1 2 Отговор
    Това е официалната позиция на правителството на РСМ. След това ,,изхождане", равносилно на тържествено самоубийство, няма как да се появи удобен момент за започване на преговори. Ето изявлението: "Ние сме сигурни в това кои сме и какви сме. Винаги сме били македонци, които говорят на македонски език, със силно чувство за самоопределение, за което не може да се преговаря и не може да бъде поставяно под въпрос. Македонската идентичност и македонското национално съзнание винаги са били силно изразени както на научно, така и на духовно ниво. Така е и днес, така ще бъде винаги. Но в същото време ние сме особено горди с нашата смиреност и с нашето национално и политическо величие в този труден за нас период. Това е характеристика на истинските европейци, това е характеристика на македонците"
  • 35 За умният

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Умен":

    Къде ще се завреш? Преди ти бяха виновни комунистите, при които хля
    бът беше 15 и 25 ст Ток, парно не го
    чувствахме за разход, въпреки по
    малките заплати, и много други неща.сега при върлият капитализъм
    тънем в мизерия и несигурност. Ако
    ни изгонят отЕ. С., Българоия ще се
    върне в годините преди 44г.Тогава
    отново ще има: "И лучец еж, водица пий! Като няма оправия, плюл съм в тази орисия.. Дий воле дий!"
  • 36 За 29 умник

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антимедиатор":

    И ти си един дървен философ. На Русия не и трябва война! Тя знае какво е това. Война за да граби е по
    требна на твоите любими господари
    от САЩ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: