Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 20:20 1 994 3

Гугъл се споразумя с медии

  • франция-
  • гугъл-
  • медии

Плаща за авторско съдържание

Гугъл се споразумя с медии - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Гугъл обяви, че е сключила споразумения за авторски права с френски медии, съобщи Le Figaro.

Френското правителство настоява медиите да получат подкрепа за своето съдържание. Споразумение има с няколко големи вестници и списания.

Водят се преговори с други медийни групи. Търсачката публикува голям брой новини на електронни медии.

Европейски закон за авторски права изисква да се заплаща за използване на медийно съдържание. Очаква се реални споразумение с широк кръг от медии да има до няколко седмици.

Представители на компанията твърдят, че няма нужда от заплащане, тъй като медиите печелят много от посещенията в своите сайтове. Европейските правителства обаче започнаха общи действия за промяна.

Компанията води преговори с медии в големите европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А пък

    4 0 Отговор
    Фейсбук и Туитър се видяха доста натясно, докато отговаряха на въпросите, на представителя в Сената на Републиканците на 17.11. по повод участието им изборите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    3 0 Отговор
    Google да спре да индексира тези сайтове които искат пари за автарско право. Нека да ги видим кой ще ги намери в мрежата?
Новини по държави: