Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 17:27 1 720 19

Русия вдига ДОД за доходите над 55 000 евро годишно

  • русия-
  • владимир путин

Въвеждането на единния данък прави възможно изваждане на заплати и доходи от сивата икономика

Русия вдига ДОД за доходите над 55 000 евро годишно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин подписа днес закон за вдигане до 15 процента на данъка за граждани с доходи над 5 милиона рубли (55 350 евро) годишно, предаде ТАСС.

Досега ставката бе 13 процента.

Законът цели да бъде осигурен допълнителен източник за финансиране за лечение на деца с тежки животозастрашаващи и хронични заболявания. Очаква се по-високата ставка да увеличи постъпленията в хазната с 60 млрд. рубли догодина, 64 млрд. рубли през 2022 г. и 68,5 млрд. рубли през 2023 година.

Мярката нанася удар на единното подоходно облагане, което бе повод за гордост за Москва, отбелязва "Франс прес". Единното облагане бе въведено през 2001 година и бе сред ключовите реформи, приети по време на първия мандат на Путин, но от няколко години редовно се обсъжда изменение на системата.

Въвеждането на единния данък направи възможно изваждане на заплати и доходи от сивата икономика, опростяване и по-лесно разбиране на данъчната администрация, каза президентът през юни, когато обяви решението за вдигане на ставката за високите доходи.

Предвид обаче на новите качества на администрацията и въвеждането на дигитални технологии вече е възможно данъчната тежест да бъде разпределена по по-диференциран начин, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Чакам всички свободни хора след час на площада!

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Даммммм

    10 2 Отговор
    И правилно-а у нас кога мутро-политици и тариката ще започнат да плащат данаци...? Карат коли за по двеста хил евро -а данъци йок...
  • 3 ха ха хахаха

    9 10 Отговор
    Това е средния годишен доход на един европеец.Руснаците са бедни мизерници.Живеят още в землянки
  • 4 Германец

    0 4 Отговор
    Справедливостта е основно достойнство на обществените институции. Те трябва да са преди всичко справедливи и после всичко останало. Законите и институциите трябва да бъдат реформирани или премахнати, ако са несправедливи, без значение колко са ефикасни и добре функциониращи. Всеки човек притежава неприкосновеност, основана върху справедливостта, която дори благоденствието на обществото като цяло не може да наруши. поради тази причина справедливостта отрича, че загубата на личната свобода се оправдава от по-голямото количество блага, придобити от другите. Тя не признава, че жертвите, наложени на неколцина, се компенсират от повече предимства за другите.
  • 5 СЕРИОЗНО

    0 2 Отговор
    Обществото е обединение на съдружници с цел взаимна изгода. То се характеризира обикновено както с конфликт на интереси, така и с общност на интереси. Сътрудничеството дава по-добър живот от този, който индивидът би имал, ако трябваше да живее единствено от собствените си усилия. Конфликтите се получават за това как да бъде разпределено произведеното в резултат на сътрудничеството. Всеки иска повече. Принципите на разпределение са принципите на социалната справедливост. Те предоставят метод за възлагане на права и задължения в основните институции на обществото и постановяват съответното разпределение на изгодите и бремето на общественото сътрудничество. Хората трябва да споделят една концепция за справедливостта, защото тя създава приятелски връзки между тях. Кои са тези принципи на социалната справедливост?
  • 6 РУСИЯ

    0 3 Отговор
    Ние приемаме интуитивно справедливостта. Когато има преразпределение, винаги присъства и идеята за справедливост, но не само тя е по-обща от това. Институциите са справедливи, когато не действат произволно. Не става дума само за преразпределение. Ролс разглежда базисната структура на обществото като главен обект на справедливостта. Това е начинът, по който основните обществени институции (пример за такива са законовата защита на свободата на мисълта и съвестта, конкурентните пазари, частната собственост) възлагат основни права и задължения и определят подялбата на облагите от социалното сътрудничество. Под институция ще разбираме обществена система от правила, които определят служби и длъжности и техните права и задължения.
  • 7 red army

    0 2 Отговор
    Ето един мисловен експеримент. Нека хората преди да се родят и да знаят какво място ще заемат в обществото да се споразумеят какви да бъдат тези основни принципи, според които да се ръководи. Щом не знаят какви ще са тези хора ще се стремят към най-широкия общ знаменател – най-много общи условия и най-голяма справедливост. Ролс отрича утилитарния принцип - най-много ползи за най-много хора, ако за тези ползи са за сметка на ощетяването на други. Няма несправедливост в по-голямото количество на блага, спечелени от неколцина, ако положението на по-малко облагодетелстваните се подобрява от това. Идеята е, че благоденствието на всеки зависи от сътрудничеството между хората, без която никой не би имал задоволителен живот. Подялбата на благата трябва да бъде такава, че да предизвика доброволно сътрудничество на всички участници, включително и на по-нископоставените. Справедливостта като какво? като равнопоставеност.
  • 8 Барбасян

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И да си носят жълтите книжки

    Коментиран от #10

  • 9 Ехо Журналиста рублата е 0.022 стотинки

    2 4 Отговор
    5000000*0.022=11000 лева или 5624€!!!!!!!!
    !!!!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Руснака

    2 6 Отговор
    Рублата е 0.02 стотинки
    5 милиона са 10 хиляди лева или 5хиляди евро

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 иди в първи

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ехо Журналиста рублата е 0.022 стотинки":

    клас...5 000 000 рубли делено на 90 рубли за евро прави 55 555 евро...
  • 14 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Руснака":

    айде и ти иди в първи клас...не можете да смятате...110000 лв са, смешкооооооо
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гостгост

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Руснака":

    Пет милиона рубли са 108 хиляди лева.Като цяло няма нищо изненадващо в това.Руската икономика е една от най-рисковите и колебливи икономики.Дори българския лев е по-сигурна валута от рублата.
  • 17 Анелия Андреева

    0 2 Отговор
    Дреме ми напрашките!
  • 18 Руснак

    1 6 Отговор
    Щели да лекуват деца с парите??? Ха ха ха чакай да спра да са смея. Верно ли Путя ни мисли за толкова тъпи?

    Коментиран от #19

  • 19 Хи их хи

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Руснак":

    За теб специално чак толкова Путин не може да си представи!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания