26 Ноември, 2020 20:21 5 013 78

ЕП: Турция трябва да бъде санкционирана

  • еп-
  • санкции-
  • кипър-
  • турция-
  • резолюция-
  • гърция

Турция все повече се отдалечава от европейските ценности

ЕП: Турция трябва да бъде санкционирана - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският парламент призова днес Европейския съвет да въведе санкции срещу Турция. Това се посочва в съобщение на ЕП по повод приета резолюция с 631 гласа "за", трима "против" и 59 въздържали се, предаде БТА.

Решението на Турция да "отвори" квартал "Вароша" в град Фамагуста на остров Кипър подкопава изгледите за цялостно решение на кипърския въпрос, се допълва в приетия текст. ЕП призовава Турция да предаде "Вароша" на законните жители, под временната администрация на ООН, и да се въздържа от всякакви действия, които променят демографското равновесие на острова чрез политика на незаконно заселване.

Трайно решение за обединението на остров Кипър и неговия народ може да бъде намерено само чрез диалог, дипломация и преговори, заявяват евродепутатите. Те призовават Европейския съвет да запази единната си позиция за незаконните действия на Анкара. Евродепутатите изразяват съжаление, че турските власти са подкрепили решение, основано на принципа за съществуването на две държави на острова, и заявяват подкрепа за справедливо, всеобхватно и работещо, основано на двуобщностна федерация решение, с единен международноправен статут. Те призовават ЕС да играе повишена роля за успешното приключване на преговорите под егидата на ООН.

Турция все повече се отдалечава от европейските ценности, а незаконните и едностранни военни действия в Източното Средиземноморие накърняват суверенитета на Гърция и Кипър, се допълва в резолюцията. Евродепутатите отбелязват пряката подкрепа на Турция за Азербайджан в конфликта за Нагорни Карабах, както и действията на Анкара в Либия и Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    59 15 Отговор
    Е ТОГАВА ЕС ДА СИ ИЗТЕГЛИ ХРОИЗВОТСТВОТО ДА СПРЕ ТУРИСТИТЕ СИ КЪМ ТУРЦИЯ И ДА НАЛОЖАТ МИТА ЗА ТУРСКИТЕ СТОКИ КАКТО И ДА ИМ СЛОЖАТ СОЛЕНИ ТАКСИ ЗА ТРАНСПОРТНИТЕ ИМ ФИРМИ.....ИНАЧЕ САМО ЛАЯТ ТИЯ ОТ ЕС БЕЗ РЕЗУЛТАТ!!!!!

    Коментиран от #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жак Фреско

    17 22 Отговор
    Промяната трябва да започне от медиите ,повече образовани журналисти по малко глупости като тази!На този свят вече политици не му трябват хората го озъзнаха вече почти!
  • 4 Хахах

    37 28 Отговор
    Турция още с допускането до власта на Ердоган си тегли сама ножа . Същата работа като в Русия. Враговете на Турция и Русия ,не са си и мечтали за по-голям успех в упадака на двете държави. Дай на власта на хора , които ще се загубят в нея и ще пропадне цялата страна . Ще се преизбират, ще променят конституцията и ще губят здравия разум ден след ден. Само гледайте и се борете България да не пропада така . Ще си мечтаеме за свободни протести
  • 5 ЕСе беззъба баба

    26 27 Отговор
    Ще спре производството дрън дрън, заводите ще го вадят с друга марка, например Китайска, помощи Турция не получава, щяли да спрат туристите, как по-точно с декрет или с изходни визи, купувам си билет и тръгва на макарон бабата да ме фане да ме поразвее...
    Айде вземи тия мигранти, я по-силна интеграция със ШОС а защо не и кандидат член???
    ЕС си му се страхувайте вие и Бою!
  • 6 Тони Стругаро от механното

    44 10 Отговор
    Как може Турция да се отдалечава от нещо до което въобще не е била близко?
  • 7 hmhmhm

    7 5 Отговор
    немощни напъни на избушени гейзери ( дето вече няма налягане подземно - искам да поясня)
  • 8 Слаб Джак

    33 22 Отговор
    Турция в Европейския съюз, но първо трябва континента Европа да си разшири с още няколко стотин километра границите. Все пак все още само 3 % от турската територия се намира в Европа. Какъв ЕС го търсят? А и като цяло никой не иска турчин с него на масата.

    Коментиран от #10, #35

  • 9 Хасан

    26 34 Отговор
    Турция не е член на ЕС и защо трябва да се съобразява с неговите искания !?..тия проблеми са измислени ..турците искат да решат проблемите които са в фризера като Карабах ,Кипър и Средиземно море и това не се харесва на ЕС

    Коментиран от #11

  • 10 Хахаха

    15 27 Отговор

    До коментар #8 от "Слаб Джак":

    "Континента" Европа е само един азиатски полуостров.

    Коментиран от #13, #39

  • 11 минчо

    26 14 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    ЕЕЕЕ ТОВА ПИТАМ И АЗ !!!!!ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПУСКАТ РАБОТА НА ТУРЦИЯ?КАТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ЕС???КАТО ИМ ХОРЕСВА ДА СЕ ПРАВЯТ НА АБОРИГЕНИ ДА СИ ЖИВЕЯТ С ИРАК СИРИЯ И СУДАН😂😂😂😂😂

    Коментиран от #15

  • 12 И как точно ще я санкционирате?

    25 29 Отговор
    Ще и спрете помощите които така или иначе не получава? Ще и спрете туристите ли? И как по-точно? Ще им спрете стоките ли? И кой ще ви ги произвежда?
  • 13 Слаб Джак

    16 9 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    А ти се спри на третата ракия, че пишеш щуротии.

    Коментиран от #31

  • 14 Хасан

    20 27 Отговор
    ЕС трябва да си остане само един икономически съюз без влияние в глобалната политика ..да се съберат да решат стандартите за дължината на краставиците а световната геополитика да оставят на Сащ ,Русия ,Турция и Китай

    Коментиран от #78

  • 15 Хасан

    15 22 Отговор

    До коментар #11 от "минчо":

    "работа не се пуска " ..просто капиталиста си гледа интереса ..ако му е изгодно в Турция ,произвежда там ако не в България ,Виетнам ,Китай

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Чудо голямо !

    21 24 Отговор
    Турция е най-голямия износител на селскостопанска продукция в ЕС и РФ.Западняците ги мързи да работят,руснаците нямат климат ! Айде,накажете ги ! Ама ,да не ходите на почивка там.

    Коментиран от #21

  • 17 минчо

    13 25 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    ТЪВА ДРАГИ МИ ЖУРНАЛИСТЕ Е ПОЛИТИКА !!!!ТРОСТО ЗАД ТУРЦИЯ Е АНГЛИЯ ЗАРАДИ ПРОЛИВИТЕ И ЗА ТОВА ИМАТ ИНВЕСТИЦИИ!!!!ИНАЧЕ ТУРЦИТЕ СА ЖЛУПАВИ И АГПЕСИВНИ ЗА ПОЛИТИКАТА ДЕ.НАРОДА ИМ Е ДОБЪР!!!!НО РЕШАТ ЛИ ЗАПАДА ЩЕ ВЪРНАТ ТУРЦИЯ 300 ГОД.НАЗАД АКО НАПРАВЯТ ТОВА КОЕТО ПИСЪХ ГОРЕ!!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Ако щете вярвайте

    5 0 Отговор
    За сметка на това в ЕС България Перник изтезават хора против всякаква логика ,човешки права и закони!
  • 19 Мдааааа

    5 17 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Абе, щом е така защо завода на Фолксваген не дойде в Турция? Спряха им инвестицията политиците и ги принудиха да търсят други решения.

    Коментиран от #22, #29

  • 20 Хасан

    16 21 Отговор

    До коментар #17 от "минчо":

    Политиците си гонят националния интерес..какво общо има ЕС с Либия ,Азербайджан ?

    Коментиран от #26

  • 21 Леле

    27 21 Отговор

    До коментар #16 от "Чудо голямо !":

    Голям износител на селскостопанска продукция? Лелеее, пластмасови домати, гъгниви чушки и моркови, марули тъпкани с нитрати- още като ги помиришеш и ти става лошо. Ако всичко се проверяваше на границата както трябва нито една касетка със стока нямаше да отговаря на стандартите и отиваше на сметището.

    Коментиран от #25

  • 22 Хасан

    13 20 Отговор

    До коментар #19 от "Мдааааа":

    Заради короната ..има спад в продажбите ..няма пазар за Фоксвагена ..я ми кажи кой държи 20процента от акциите на Фолксваген??
  • 23 Абсурд

    22 30 Отговор
    На Турция не и трябва Европа, точно обратното - на Европа и трябва Турция! Щом така, Турция ще излезе от НАТО и това ще бъде краят на НАТО !
  • 24 Ха ха ха

    32 25 Отговор
    Еврогейци двулични. Оставете Турция, ами вижте България, ние защо толкова сме далеч от Европа след като сме уж в ЕС?Защо си затваряте очите за случващото се в България? Българският народ как живее според вас, по европейски ли? И защо тази Европа един път не се изказа срещу Израел? След стотиците нарушения?Защо изоставихте Либия, след като премахнахте уж диктатора Кадафи, след ваша намеса либийският народ по добре ли живее сега, отколкото при диктатора. Двуличници, оправете Европа, оправете България
  • 25 Мале

    25 19 Отговор

    До коментар #21 от "Леле":

    Чак се пениш от злоба и завист. Живея от десетки години в Германия, повярвай всеки предпочита плодове и зеленчуци да купува от турските магазини, защото имат вкус
  • 26 Биоробот

    23 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Ами ще ти го обясня така, че да го разбереш. Значи комшията ти има интерес да топне чушката в соса на женка ти. И го прави. Според тебе, те нямаш право да му се сърдиш защо той човека си гони интереса, нали така?

    Коментиран от #28, #33

  • 27 Фасил л..

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "минчо":

    Охо минче ле момое гиздава
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Фасил л..

    12 18 Отговор

    До коментар #19 от "Мдааааа":

    Викаш завода на вагинките, че не е важно да е в България, а, че е по важно да не е в Турция? Жалък си..
  • 30 Байрактар

    20 18 Отговор
    На опашка са наредени всички за да купуват Байрактар. Един Дрон, ТУРСКИ ДРОН, доказал се в три войни, и след него настъпва Мир. Сирия, Либия, Нагорни Карабах

    Коментиран от #32, #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 минчо

    9 11 Отговор

    До коментар #30 от "Байрактар":

    ХА ХА ОТЯ ДЕН СИ КУПИХ ПО ХУБАВ ОТ ХИПОЛЕНД НА ПРОМОЦИЯ!!!НО ЗНАЕШЕ ТУРЦИЯ Е ЗАМЕТРЪСНА ЗОНА!!!!😁😁😁😂😂😊😊🤣🤣🤣
  • 33 А според теб

    2 10 Отговор

    До коментар #26 от "Биоробот":

    Имаш право да му се сърдиш ли сърдитко?
  • 34 БАЙ МАРИН

    23 24 Отговор
    В Средиземно море Турция буквално ги разиграва на малкия си пръст.Инцидентът с търговския кораб е само един от случаите. Турция когато иска оръжията си ги кара с бойни кораби, а те тръгнали да проверяват товарни и сега Турция най вероятно ще ги съди,Тръмп наистина е прав че Ердоган е най добрия шахматист.
  • 35 Ай ся ми кажи

    19 12 Отговор

    До коментар #8 от "Слаб Джак":

    Кипър в Европа ли е? Хахахаха

    Коментиран от #38

  • 36 Факт

    20 15 Отговор

    До коментар #30 от "Байрактар":

    На тоя дрон само лепенките са турски всичко друго внос

    Коментиран от #37

  • 37 Байрактар

    22 16 Отговор

    До коментар #36 от "Факт":

    Еми сложи му ти български лепенки и кажи, че е български . Цял свят казват, че турският дрон БАЙРАКТАР, а за чушкопек никой никъде нищо не споменава
  • 38 Тони Стругаро от механното

    16 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ай ся ми кажи":

    Кипър не, Москва да. Я сега ти ми напиши ( не кажи) оти САЩ като не са в Европа се мешат и тук и в целия свят? А я ми напиши ти искаш ли Турция в ЕС?

    Коментиран от #42

  • 39 Пак си пиян

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    От обед си готов
  • 40 Д-р Менгеме

    14 7 Отговор
    Бас държа, че тримата депутати, гласували против са от българската партия Дпс :)))))
  • 41 Call of Duty

    10 11 Отговор
    Турция си има достоен лидер но този лидер става за османлийски интереси не за европейски интереси а путин спомогна русия да не се разпадне като при елцин но само толкова другото е само застой като в турция

    Коментиран от #43

  • 42 Я па тоя

    13 12 Отговор

    До коментар #38 от "Тони Стругаро от механното":

    Аз България не искам в ЕС ти за Турция ме питаш
  • 43 Хасан

    14 21 Отговор

    До коментар #41 от "Call of Duty":

    Няма османлийски интереси а национални интереси ...Турция има нужда от енергийни ресурси и затова си дупчи в морето , подкрепя Азербайджан и е в Либия
  • 44 Баш Бойко

    16 18 Отговор
    Клъвнахме от Сирия.После Либия.После почти източното средиземноморие.После почти цяла Африка.После Карабах и магистрала през армения за Кавказия чак до Китай.Не виждам за кво се косите хората си водят политика.И какви санкций като дори и гащите и памперсите ни са от Турция
  • 45 Философ

    10 14 Отговор
    Kраят на ЕС ще бъде заради Турция. Ей го на Англия, с глупаци ли ще се занимава. То там остана само един разумен лидер, Меркел.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 хайде направете го де

    14 0 Отговор
    само плямпат трябва, трябва а имат ли здрави жащи?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 a bee

    3 1 Отговор
    Последни НАПАНИ еФРО манекеньки
    да се разделят от втория в НАТО !
    Кво ? Ще граничим с врагь ?
  • 50 a bee

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Философ":

    Една Фрация -срещу ВеликоеБритания с
    Турки ! Може ли ????(точно " ТЕ " съобщиха
    за договор ,преди премирие )
  • 51 Не знам за него

    15 8 Отговор

    До коментар #48 от "тъпите вулгари":

    Ама аз ако те добарам......
  • 52 11декември2020

    3 5 Отговор
    Все още не са активирани санкциите и турците тук изпитват голяма болка.. Χубава работа!!

    Коментиран от #53

  • 53 Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #52 от "11декември2020":

    Хахаха ..много ни пука за санкции срещу Турция
  • 54 Ели Оригинал

    1 7 Отговор
    Затова туркестан се трепят да изкупуват израелските IAI Harop.

    САЩ,Русия,Китай, Германия, Израел, Япония за "тураните" не съществуват.
    Победиха една бедна и доведена до разруха от соросоидите д-ва, яхнаха мулетата в Армения-плячката-действителен случай, и се самозабравиха.
    По непотвърдени източници Ердоган е изпратил 2000 джихадисти от Карабах в Северна Сирия, окупираната от Турция територия, бъдещата нова ИД.
    Победиха една бедна и доведена до разруха от соросоидите д-ва, яхнаха мулетата в Армения-плячката-действителен случай, и се самозабравиха.И по десет пъти на ден да се мият (истината не могат да изтрият), вродено им е.
    Ето то ви картинка от "великите турани". Същите се посрещат като "Херои" в АзР и Турция.

    Коментиран от #57

  • 55 Ели Оригинал

    0 6 Отговор
    Затова туркестан се трепят да изкупуват израелските IAI Harop.

    САЩ,Русия,Китай, Германия, Израел, Япония за "тураните" не съществуват.
    По непотвърдени източници Ердоган е изпратил 2000 джихадисти от Карабах в Северна Сирия, окупираната от Турция територия, бъдещата нова ИД.

    Победиха една бедна и доведена до разруха от соросоидите д-ва, яхнаха мулетата в Армения-плячката-действителен случай, и се самозабравиха.
    И по десет пъти на ден да "мият истината"-фактите не могат да бъдат изтрити.
    Ето то ви картинка от "великите турани". Същите се посрещат като "Херои" в АзР и Турция.Гледайте как на детски колички крадат агнета.
  • 56 Ели Оригинал

    1 6 Отговор
    Затова изкупуват израелските IAI Harop.

    САЩ,Русия,Китай, Германия, Израел, Япония за "тураните" не съществуват.
    Победиха една бедна и доведена до разруха от соросоидите д-ва, яхнаха мулетата в Армения-плячката-действителен случай, и се самозабравиха.
    По непотвърдени източници Ердоган е изпратил 2000 джихадисти от Карабах в Северна Сирия, окупираната от Турция територия, бъдещата нова ИД.
    Победиха една бедна и доведена до разруха от соросоидите д-ва, яхнаха мулетата в Армения-плячката-действителен случай, и се самозабравиха.И по десет пъти на ден да "измиват, и изтриват" истината фактите говорят.
    Ето то ви картинка от "великите турани". Същите се посрещат като "Херои" в АзР и Турция, не съдени, посрещани са като герои.

  • 57 Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ели Оригинал":

    А защо им е на азерите чужди наемници за освобождение на своите земи !? Има си достатъчна армия ,кауза ,финанси ...
  • 58 Ели Оригинал

    0 6 Отговор
    Англосаксите, които подкрепиха "сивата операция на НАТО" в Карабах - а такива има, после ще унищожат и АзР, и Турция, и Русия .
    Главният им опонент е Русия, след което Китай. Китай и Иран до месец слючват договор.
    Интервю на вдовицата на Талат паша-Мурад Партакчи, публикувано вестник "Милиет" в Турция 30 май 1990 г., цитирам дословно:
    "веднъж Талат призна: Невъзможно е да умра в леглото си.
    Знайте че задължително ще ме убият англичаните, или арменците".

    Забележете, на първо място поставя англосаксите.
    Винаги англосаксите воюват с чужди ръце и подкупи, пр.Кипър гарант.
    Не повтаряйте грешките, крайният победител са САЩ и Британия.

    Коментиран от #59

  • 59 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "Ели Оригинал":

    Именно затова светът се нуждае от силна Турция да се противопостави на Русия и англосаксонския свят ,да бъде надежда за малките народи от Балканите, Кавказ ,Близкия изток
  • 60 Ели Оригинал

    0 7 Отговор
    Знаем кои турски имена ръководеха операциите на АзР.
    Участници в Сирия, Либия и проксита Пакистан, Чечня, Афганистан и др.
    Да пиша ли имена?
    Кой кои операции ръководи от турските сили?
    И случайни ли са турските знамена в Карабах и протестите с турски знамена в АзР?

    Учете се от историята, победители няма да има, освен англосаксите.
  • 61 Ели Оригинал

    0 9 Отговор
    Послушайте съветът ми, не са решили, не са накарали "икономиката на Турция да пищи" - Чили.
    Така беше с БГ, Полша и др. "шокова доктрина".
    Турция има един късмет, че ЕС не я прие.
    За в бъдеще не трябва да приема ЕС.

    Коментиран от #64

  • 62 Ели Оригинал

    1 5 Отговор
    Ако искате дебатът да е искрен, много добре знаем, кой шепне в ухото на Ердоган - МИ6. Бившия посланик в Турция, владеещ перфектно турски. За другите кадри няма да пиша и посещенията им в Англия.
    А с Бай Дън противоречията на "тихия фронт" с Турция ще се задълбочат.
    За момента сте изгодни на англосаксите, както и БГ, както и Косово-видяхте събития в Косово-сега, актуалните.
    Или ще бъдем откровени, или дебатът губи смисъл.
  • 63 Тургут Йозал

    2 4 Отговор
    Ние турците сме нагли същества. От време на време трябва някой да ни набива канчето, че става лошо.
  • 64 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Ели Оригинал":

    Гръцките острови трябва да се заделят с сирийски бежанци ..сега там живеят само едни старци и нека да се запълнят с млади хора и живота да си продължи
  • 65 Eли Оригинел

    0 4 Отговор
    Говорим за пост ПСВ.
    Не за "гръцки острови"?!
    Статутът не е гръцки, тогава...

    С две думи, не влизайте в "задния двор на Русия, Китай, и Иран".
    Пример г-жа Йончева влезе в "задния двор на Китай", вероятно за по-висок пост, и изгуби подкрепата на едни "светли ордени"-азиатски.
    Не повтаряйте същата грешка-Турция.

    Ето ви истинско интервю на човек работил за службите BBC, англосакси:
    "Ботуш, лице, свобода"!

    (прочетете за генни ваксини-Сингапур, Австралия "Проектът Clec9A-RBD" - колонии)

  • 66 Ели Оригинал

    0 6 Отговор
    Говоря ви за джидадисти 2000 изтеглени от Карабах от Пакистан, Афганистан и проксита останки от ИД, Северна част на Сирия, окупирана от Турция.

    А за Кипър ви говоря за ПСВ.

    Коментиран от #68

  • 67 Ели Оригинал

    1 4 Отговор
    Ботуш, лице, свобода!

  • 68 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "Ели Оригинал":

    Ама защо им е на Азербайджан разни сирийски наемници ?? Това си е обикновена западна пропагандна ..азерите си имат редовна армия
  • 69 Battlefield 4

    2 5 Отговор
    Разбирасе че трябва да бъде санкционирана Турция се отдалечава от европейските ценности

    Коментиран от #70

  • 70 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Battlefield 4":

    И кои са " европейските ценности "??
  • 71 Ели Оригинал

    0 4 Отговор
    Всеизвестна практика, да изселвате коренно население избиване или похамеданчавене.
    Нищо ново под слънцето.
    А и джихадистите са бедни, плащате им мизерни долари, и районът е ваш, категорично твърдя, че бъдещата ИД ще е северна Сирия, създадена официално от Ердоган-неофициално англосакси.
    Ако Полша са "хиените на Европа", то Турция са "лешоядите".
    Пак казвам в момента, в който станете "силни", англосаксите ще ви унищожат.
    След ПСВ ви спаси Русия, а сега кой?
    След като влязохте в задния двор на Русия "Закавказие", Иран-косвено, и Китай.
    Армения го разбра по трудния начин, от Запад помощ- ЙОК.

    Коментиран от #73

  • 72 Ели Оригинал

    0 5 Отговор
    Армения ви пречи, на Турция- "Туран". Нахлуване Кавказ.
    Да не забравяме емисарите ПСВ в Кавказ убеждаващи да преминат към Турция- немски източници.
    Но Алиев Младши е умен, ще използва Турция, след което ще я изгони.
    Едва ли на Алиев Младши му е приятно турски знамена да се веят на "негова" територия и затова лавира между Русия и Турция.

    А накрая ще избере Русия, за да изгони "турските флагове" от АзР.

    Ще си говорим истината, или ще увъртаме?
    Не сте откровен, спирам дебата.

    Коментиран от #74, #75

  • 73 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Ели Оригинал":

    Май сте си русофил ?! Я ми кажи какво стана с коренното население на Крим - кримските татари ?? Бяха унищожени ,депортирани,селата и джамиите съборени
  • 74 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ели Оригинал":

    Защо им е на Кавказките народи да са под руско иго ? Защо им е на тюркските републики да са под руско културно влияние ???
  • 75 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ели Оригинал":

    Виж само Чеченистан с руската кукла Кадиров !? Тъпо управление ,руски помияр ..
  • 76 Ели Оригинал

    0 4 Отговор
    Наречете ме англофил, германофил, арабофил, русофил, "азиатофил", както ви е удобно-ако един човешки живот е спасен, си заслужава, повдигнатото от вас обвинение.
    Пиша за доброто на хората по света, в частност турците, и азербайджанци,последните, заселвани в АзР плачели, понеже им били обещали плодородни земи в Армения, а било пустош - немски и английски източници.

    Да пиша ли численост на турски военнокомандващи в АзР, и проведени операции?
    Приемете истината , а тя е:
    Турция навлезе в предния двор на Сирия,Египет, Либия, Ирак.
    Заден двор Русия, Иран, в бъдеще Китай.

    Бъдете "озарен" да приемете истината, а историята е велик учител.
    Турския народ не е длъжен да плаща "грандоманията" на политиците си. Признайте най-накрая Крим и Арменският геноцид.
    Ако имате капка достойнство.
    Желая ви здраве.

    Епилог: "Хвърляйте кал по мен, хвърляйте камъни в мен, аз съм река".
    Изборът е ваш.

    Коментиран от #77

  • 77 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "Ели Оригинал":

    Крим беше вероломно нападнат и анексиран от Русия против международни норми и закони ..как светът ще признае това !?
  • 78 Къде слагаш Турция

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Ходи да си прегледаш мозъка. Турция до САЩ, Русия и Китай. Абдал. В България по-прости от вас турчеещите се българи няма. Как пък не се изнесохне всички към Турция да ни освободите от отровното си присъствие.
Новини по държави: