1 Декември, 2020 14:36 3 852 21

Ердоган: Европа прилага ориенталистки калъпи спрямо Турция

  • турция-
  • реджеп ердоган

Според президента успехите на Анкара на международното поле и голямата промяна вътре в страната не се отразяват реално в чужбина

Ердоган: Европа прилага ориенталистки калъпи спрямо Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че същите онези, които поучават Турция за свобода на словото, мълчат, когато става дума за случаи в европейски държави, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Ердоган говори чрез видеоконферентна връзка пред четвъртото издание на Световния форум на държавната телевизия TРТ /TRT World Forum/, който тази година е посветен на темата за международния ред и променящите се динамики в следпандемичния свят.

Според президента успехите на Турция на международното поле и голямата промяна вътре в страната не се отразяват реално в чужбина.

"Турция е наблюдавана не за да се установи истината, а за да се намерят отговори, които прилягат на ориенталистките калъпи в съзнанията", каза Ердоган. Според него този процес е започнал по-специално с протестите за парка Гези от 2013 г., откогато Турция е била подложена на "сериозни несправедливости и двойни стандарти", включително в отразяването на протестите.

"Когато обаче същите неща се случиха по-късно в различни страни на Европа, онези, които ни поучаваха за свобода на печата, изиграха ролята на трите маймунки. Правеха се, че не виждат жълтите жилетки в центъра на Париж в продължение на седмици. Не споменаха изобщо непропорционалната намеса на френската полиция, ослепила демонстранти", заяви той.

Турският президент заяви още, че някои медии "развяват флага на враждебността към исляма и ксенофобията", което по думите му е "срамно" и трови волята за съвместно съжителство на хората от различни религии и култури.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така де, така

    24 29 Отговор
    На ориенталци по ориенталски!

    Коментиран от #7

  • 2 Гойко Митич

    48 13 Отговор
    Прав е и непокорен,казва директно истината в лицето на еврогейските лицемери.ЕС вече 150 дена се прави ,че у нас нищо не се случва.
  • 3 аз съм Веска

    40 17 Отговор
    ТУРЦИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В КИТАЙ .УСИЛЕНА СЪСРЕОДОТОЧЕНА РАБОТА , НА ВСИЧКИ , И ВСЯКАКВИ НИВА .
    ХАРЕСВАМ ГИ .ПОКАЗАХА НА ПРАКТИКА , ЧЕ УМЪТ ВИРЕЕ НЕ САМО В ЯПОНИЯ И В КИТАЙ .ВИРЕЕ ВЪРХУ ПРАКТИЧНА УМНА ПОЛИТИКА .-
  • 4 Наполеон Бонапарт

    20 36 Отговор
    Вратата на Европа е заключена за ориенталския изкуствен интелект придобил някъв интелект като Скайнет от филма Терминатор и сега Европа да е длъжна да се съобразява с Анадола е няма да стане

    Коментиран от #8, #16, #17

  • 5 Опа

    13 8 Отговор
    Еми отивай там.
  • 6 Bravissimo

    38 13 Отговор
    Както винаги Ердоган е директен и им казва в лицето истините. Браво, един Велик Лидер
  • 7 както на вулгарите

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Така де, така":

    по калпашки.
  • 8 не е нужно

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "Наполеон Бонапарт":

    след спогодбата с Русия разпадаща се европа ще бъде в краката на Турция.
  • 9 Българин

    10 16 Отговор
    Така като ви чета коментарите, ако утре турската армия мине границата ще обявите хан Аспарух за тюрк...

    Коментиран от #11, #12, #15, #18, #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кикиморчо

    18 6 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Че той Е
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вирус

    19 3 Отговор
    Ами че прав си е човека и отношението на т.нар.велики държави е несправедливо не само към Турция а и към всички други с по бедна икономика,докато не дойде ден в който лакомията им ги подтикне да им ближат задниците. Справка декларацията на френския парламент за независимост на нагорни карабах .
  • 14 Вирус

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хан Аспарух е":

    Да ама хан Аспарух още тогава имаше електронен часовник ха ха ха
  • 15 Хаха

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Че кво му има,100 броя командоса са достатъчни за бг
  • 16 Тоа па

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Наполеон Бонапарт":

    Вратата била заключена,Балканджи Йово,откога стана европеец бре?ти май не знаеш,че там никой не те бръсне
  • 17 Анонимен

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Наполеон Бонапарт":

    В близките години, ЕВРОПА и САЩ ,ще се разпаднат, ще бъдете свидетели на тези събития в близкото бъдеще, понеже империята се завръща,...така както навремето се е разпостирала на три морета,...ЕВРОПА и САЩ са били в сянка...и в скоро време те ще бъдат под влиянието на Турция....накратко целият свят ще изповядват една единствена вяра ИСЛАМ...
  • 18 Анонимен

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Българите преди да бъдат покръстени от цар Борис първи, нали са живеели в Азиатските и монголските степи във аули, на турски се нарича,/ ОБА /..тоест шатри,..и са били турко-езични татарски племена,...вярвали са на Бог ТАНГРА"...преведен на турски Тангра означава Танръ..тоест значи Бог...така че корените на прабългарите произлиза от тези,..турко-езични говорящи се племена....Покойният Историк Божидар Димитров мир на прахта му/....преди да почине, беше отпечатъл в една статия за живота на прабългарите по тези степи, че жените на прабългарите са носели шалварари ,дори някой от мъжете са имали по две жени....в днешна Турция мюсюлмани те също са се преселили от тези земи...така че колкото и да не ви се иска ...Българите и Турците произхждат от един и същи корен...тоест сме братя и сестри !...
  • 19 bibi до анономен

    7 2 Отговор
    евалла брат ми.и ако стане нещо не дай си боже на българия първи те ще помогнат на пишман патриотите.та нашите пишман патриоти и пушки нямат всичко 5 качество.
  • 20 Учете

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Направи разлика между тюрк и турчин.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: