Last news in Fakti

5 Декември, 2020 08:19 2 624 4

Прекратиха без резултат преговорите за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания

Държавните субсидии, риболовните права и прилагането на новите разпоредби остават ключовите сфери на разногласия

Прекратиха без резултат преговорите за Брекзит - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Условията за търговско споразумение след Брекзит не са изпълнени, заявиха преговарящите от британска и европейска страна, след като преговорите в Лондон за постигане на търговска сделка след Брекзит бяха прекратени.

Главните преговарящи от двете страни Дейвид Фрост и Мишел Барние заявиха, че остават „значителни разминавания“ между двете страни.

В тяхна съвместна декларация се казва, че „след една седмица на интензивни преговори в Лондон двамата са се съгласили, че условията за споразумение не са изпълнени и по тази причина са се договорили да прекратят временно преговорите, за да запознаят техните ръководители със състоянието на нещата“.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и британският премиер Борис Джонсън ще обсъдят ситуацията в събота.

Държавните субсидии, риболовните права и прилагането на новите разпоредби остават ключовите сфери на разногласия.

Ако споразумение не бъде постигнато до 31 декември, когато изтича „преходния период“ за Великобритания, двете страни ще трябва да търгуват по условията на Световната търговска организация, а това означава налагане на вносни мита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    9 2 Отговор
    "...Ако споразумение не бъде постигнато до 31 декември, когато изтича „преходния период“ за Великобритания, двете страни ще трябва да търгуват по условията на Световната търговска организация, а това означава налагане на вносни мита."; Крайно време беше да се стигне до тук..? Хайде сега пак "ситуацията" от преди Втората световна...? Още един пример, че има "Власт над всяка власт"..? Безумието човешко продължава...! ФАКТ!
  • 2 Бърлгарин

    14 2 Отговор
    Защо за тях трябва да има изключения? Те решиха да напуснат, за какво ревът сега?
  • 3 100 гайди

    2 0 Отговор
    Мариика като ученичка калва ли е била?
  • 4 PSG FR

    7 0 Отговор
    Сърби, боли, драго ми е, ха-ха-ха...
    Отлагахме на 3 пъти самия Брекзит, после никакво удължаване на пост-брекзит преговорите, останаха 10 месеца, сега пък защо нямало резултат. Смешни са!
    Вихме го, сукахме го и накрая твърд Брекзит.
    4 години загуба на време, пари и средства в условията на пандемия.
Новини по държави: