Last news in Fakti

11 Декември, 2020 07:07 3 510 14

Борис Джонсън: Преговорите с ЕС изобщо не отиват на добре

  • брекзит-
  • борис джонсън

Крайният срок за постигане на сделка - 31 декември, бързо наближава, след като на интензивните преговори през последните седмици не бе постигнат напредък по ключови въпроси

Борис Джонсън: Преговорите с ЕС изобщо не отиват на добре - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е много вероятно Обединеното кралство да не успее да постигне споразумение за търговските отношения с ЕС след Брекзит.

В първото си публично изявление след завръщането си от Брюксел, където се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Борис Джонсън каза, че сега е времето бизнесът и обществото да се подготвят за този сценарий, въпреки че преговорите продължават.

Премиерът допълни, че „преговорите изобщо не отиват на добре“.

Крайният срок за постигане на сделка - 31 декември, бързо наближава, след като на интензивните преговори през последните седмици не бе постигнат напредък по ключови въпроси, сред които риболовните права.

Борис Джонсън заяви, че британските преговарящи са готови неуморно да продължат, а той е готов да пътува до Париж или Берлин за разговори, ако е необходимо.

Британският премиерът обаче отбеляза, че ЕС иска да държи Великобритания „заключена“ в неговата законодателна система или ще последват „наказания“ като мита върху вноса, което прави нещата много трудни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Англета

    20 6 Отговор
    Плащайте инак визи и мита
  • 2 Още не са се договорили рептилите

    25 7 Отговор
    Да си обират крушите и да си заминават за островите с целялата индийско-арабска колония.
    Как изобщо са спечелили войната тия бледолики примати.

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГосТ

    10 13 Отговор
    Мачкай калинките Боре !!!
  • 5 4475

    18 4 Отговор
    англия е пират за това се държат толкова нагло.Ес трябва да направи най-добрата сделка в полза на ес.
  • 6 ЗиС 5

    13 4 Отговор
    И те,като преговорите на България с макетата.
  • 7 123

    7 10 Отговор
    Сатанистите от ЕС искат контрол на Британците чрез законодателната система на ЕС. Всяка държава трябва да се махне от извратения ЕС.
  • 8 666

    5 4 Отговор
    Тоя ако си оправи външния вид и поведение, може и някой да го вземе насериозно.
  • 9 kjl

    12 4 Отговор
    Най-добрата сделка за ЕС е един силен шут по дебелия британски г...ъз. Толкова нагли, безочливи, самонадеяни и дебелокожи създания нямат никакво място в цивилизования свят. Да си се гъзят на американците, един дол дренки са. Европа ще тръгне непред, едва когато се отърве изцяло от ангилетата и американетата. Крайно време е.
  • 10 Брендолета

    1 1 Отговор
    Джон сън в лятна нощ, да беше чел как Тъчър-Желязната Лейди се справяше със ситуацията, вместо да си повтаряш мантра "преговорите не вървят на добре"
  • 11 CL500

    7 2 Отговор
    Проблемът е, че самите англичани гласуваха да се махнат точно, за да са независими в решенията и политиките си. Джонсън трябва да се съобрази на първо място с това - гласувания суверинитет. Само, че тук идва проблема - не може да имаш същите търговски права, както другите в ЕС, а да не спазваш същите правила, каито спазват те. А и ЕС ясно осъзнава, че няма как да отстъпи, защото това ще е края на ЕС и всяка от големите държави ще иска да напусне, защото няма да им плаща вноска (те плащат повече, отколкото получават, за разлика от нас примерно), ще си вземат само решенията, стимули и т.н., а ще си запазят безмитната търговия и ползите от това. Е, то всеки ще иска така, а напуснат ли големите и същия ден е края на ЕС. Голямата битка на Джонсън е, с кого да се съобрази - с целия му народ, поискал пълна независимост или бизнеса, плачещ от предстоящите загуби.
  • 12 направо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хо хо хо":

    ме кефиш , каква откровеност само. Добре си се охарактеризирал списвачо !
  • 13 Брендолета

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Още не са се договорили рептилите":

    Бъркаш. Рептил номер 1 Килари Хлинтън е у СА та*аци, бая поразии сътвори тая жена
  • 14 Нормален

    2 1 Отговор
    Англетата искат Европа за колония. Наглеци са.
Новини по държави: