Last news in Fakti

10 Декември, 2020 15:42 2 312 11

Фон дер Лайен потвърди: Ще вземем окончателно решене за Брекзит преговорите на 13-ти декември!

  • брекзит-
  • великобритания

Великобритания и ЕС трябва да постигнат напредък в търговските си преговори през следващите дни, защото ако не го направят, неделята може да се превърне в абсолютно крайния срок

Фон дер Лайен потвърди: Ще вземем окончателно решене за Брекзит преговорите на 13-ти декември!  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди в четвъртък, че Брюксел "ще вземе решение" относно преговорите с Обединеното кралство в неделя, 13-ти декември.

Преговарящите страни все още не са намерили "добър баланс на справедливост" относно условията на търговски си отношения след Брекзит, каза тя преди започващата двудневна среща на високо равнище на лидерите на ЕС в белгийската столица.

"Ние сме готови да предоставим достъп до единния пазар на блока на нашите британски приятели ... но условията трябва да бъдат справедливи", подчерта фон дер Лайен.

По-рано днес Европейската комисия предложи мерки при извънредни ситуации, ако двете преговарящи страните не постигнат споразумение до края на преходния период на 31-ви декември.

Великобритания и Европейският съюз трябва да постигнат напредък в търговските си преговори през следващите дни, защото ако не го направят, неделята може да се превърне в абсолютно крайния срок, заяви и британският министър по международното развитие Пени Мордън, съобщава Ройтерс.

След много пропуснати крайни срокове премиерът на Великобритания Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се съгласиха на вечеря снощи, че имат срок до неделя, за да вземат "твърдо решение" за бъдещето на търговските преговори.

Запитана дали неделята е "абсолютният краен срок", Пери Мордънт каза пред британския парламент: "Има много, много твърд срок, който е в края на тази година ... Трябва да кажа, че времето изтича, какво ще правим е да продължим да преговаряме, докато не остане никаква надежда и мисля, че изявлението, направено вчера, ще покаже, че неделя, освен ако не е постигнат напредък, може да е този краен срок".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЕС лицемери

    5 0 Отговор
    Тия рапони само се хилят на наш гръб и се забавляват с недодялания Баце. Сигурно му сипват допълнително порции и нашият понеже не знае езици само ги приема и вика конрачулейшънс и яко плюска.
  • 4 супер нали

    2 0 Отговор
    В БГ е рай убиват хора

    Коментиран от #7

  • 5 Дилов внук

    0 0 Отговор
    Този на Белгия гей ли е, или мароканец.
  • 6 Хаирлия

    0 0 Отговор
    да е !
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "супер нали":

    Верно говорят за някакъв лагер в Перник
  • 8 Кочо

    1 0 Отговор
    Да живее БЮРЕК! Античката митология! БЮРЕК! Димек, БЮРМ! Димек, тва недоносче Северно нещо си там. Да живеят! Урсула-Мурсула.... Да живее БЮРЕК! Бойкот на БЮРЕК-стоките и на посещенията в БЮРЕК! Но мъни, но фъни от нас.
  • 9 Мисирков

    0 0 Отговор
    Браво, хубава дата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    1 0 Отговор
    Дотогава 60 американски астронавти,сценаристи,режисьори,гримьори и осветители ще са кацнали на Луната.
Новини по държави: