Last news in Fakti

15 Декември, 2020 07:53 2 246 12

Фон дер Лайен: Намираме се на последната миля от Брекзит преговорите

  • брекзит-
  • великобритания

ЕС засилва подготовката за Брекзит без сделка

Фон дер Лайен: Намираме се на последната миля от Брекзит преговорите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преговарящите от Европейският съюз и Великобритания се намират на "последната миля" в преговорите за търговско споразумение, като създадената архитектура е "наред", но остава да се изяснят подробностите, каза в понеделник председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

"Намираме се на последната миля", посочи тя чрез видеовръзка по време на събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), съобщава Ройтерс.

"Искаме равнопоставени условия, не само в началото, но и с течение на времето ... това е архитектурата, която изграждаме", каза тя. "Ние се справяме със самата архитектура, но дали наистина в нея се вписват детайлите?", допълни тя.

Според нея именно детайлите са от решаващо значение за постигане на търговска Брекзит сделка.

Урсула фон дер Лайен подчерта, че ЕС е "изцяло отдаден" на опитите да постигне сделка с Обединеното кралство.

Междувременно външният министър на Германия Хайко Маас заяви, че Европейският съюз "засилва" подготовката за Брекзит без търговско споразумение.

В същото време Брюксел ще продължи преговорите, "въпреки че всички срокове са били нарушени", посочи още Маас, като заяви, че блокът е готов да води преговори, докато е възможна сделка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    4 3 Отговор
    Референдума за Брекзит бе на 23.06.2016. Великобритания напуска ЕС официално на 01.01.2021 т.е за 4години и половина не можаха да постигнат споразумение и сега чакат последните 2 седмици . Дълга игра на покер беше с много блъфиране и удари под кръста. Не е случаен и натиска по Северен и Турски поток. Целта е Меркел да отстъпи. Играта е жестока, залогът е голям.

    Коментиран от #2

  • 2 Пльон Типелаар

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Не, грешиш. През 2016 британците гласуваха спонтанно на фона на безобразията в ЕС - бежанската вълна от “Сирия”, мафиотските държавици като БГ, опрощаването на половин трилион евро гръцки дълг, грозната картинка с имиграцията в самата Англия. Хората подкрепиха масово Найджъл Фараж, и консерваторите бяха в опасност от маргинализаиране, затова Камерън се принуди да проведе този референдум. Истинският Брекзит вот беше миналата година с тоталната победа на Борис Джонсън. Тогава стана ясно че няма излизане от Брекзит. Така че имаме малко над година, а договорите се сключват в последния момент, за да не се остави време за ответна реакция.

    Коментиран от #4

  • 3 Ханко Брад

    2 6 Отговор
    Мирижливия Албион става Индо-Пакистан.
    Броени пари свършват.
  • 4 РЕАЛИСТ

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пльон Типелаар":

    Не човече, грешката си е твоя. Години наред бе подготвена почвата за Брекзит. Таблоидите не спираха да пушат, колко да лоши източноевропейците. Вземат им работните места, ползват здравната България м каса и имат наглостта да пращат децата си на училище . Камерън блъфираше. Опита с да извие ръцете на ЕС за облаги, но удари на камък и връщане назад нямаше. Един ден преди Референдума на първа страница на The Sun кралицата зададе въпрос" Кажете ми поне една причина, да сме част все още от ЕС. Game over. Победата на Борката показа, че акъла не им дойде. Ако до две седмици няма споразумение/каквото искат де, щото иначе споразумението е към 850 страници/ , Великобритания ще изпадне в колапс и ще е близо до разпад.

    Коментиран от #5

  • 5 Пльон Типелаар

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Ами прави са англичаните. Не искат да стават роби като германците. Една позната сега си урежда документите за детски на сина и от Германия - синът и е тук, има си баща който работи тук, но тя, след няколко месеца в Германия вече се е наточила да смучи германски мед. Само че Англия не е победена страна като Германия, затова германците си мълчат, а англичаните не. А това с колапса го слушаме вече четири години, току виж почнали да идват тук да чистят кенефи, както българите чистят техните. Сън и Дейли Мейл са таблоиди, какво друго очакваш да пишат? Има и други - Гардиън, Файнъншъл Таймс, там историята е друга нали?

    Коментиран от #7

  • 6 РЕАЛИСТ

    6 3 Отговор
    Тия които гласуват за Брекзит не четат Индипендънт, Таймс и Гардиън. Сутрин почти всеки работник си купува The Sun. Ще види на 3-страница гола мацка, ще пише за футбол и между другото за някои българин или поляк, който е направил някой золум. Ще каже на колегите fucking Bulgarian и ще гласува за изгонването им. Дума няма да пише за милионите нашенци които бъхтят като роби на места, където мързеливите англичани не биха и помислили да стъпят.
  • 7 Колко мъка има по този свят

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пльон Типелаар":

    Ти на какви амфети си бе пич,Германия е класи над прогнилия остров,ама то иска и акъл,не става само с fish and chips

    Коментиран от #8

  • 8 Пльон Типелаар

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Колко мъка има по този свят":

    На амфети не съм, но съм на £30000 заплата и понякога ходя в Германия да си ги харча.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ФЪН ЛА- ЙН -ЕН -ДОРИ НЕ ЗНАЕ ЗА " К - У - Р -СКАТА ДЪГА " И ЕДНА МИЛЯ ДО МОСКВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 Да бе!

    1 1 Отговор
    Всичко това са игри с цел запазване на властта! Ще има споразумение!
Новини по държави: