Last news in Fakti

21 Декември, 2020 13:55 2 303 18

Един за всички, всички срещу Орбан - Декември 2020

  • виктор орбан-
  • унгария

Шест унгарски партии обединяват силите си в опит да победят премиера Виктор Орбан

Един за всички, всички срещу Орбан - Декември 2020 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шест унгарски опозиционни партии обявиха, че ще обединят силите си в опит да свалят от власт премиера Виктор Орбан и неговата управляваща партия ФИДЕС на парламентарните избори през 2022 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Партиите официално се споразумяха вчера да координират силите си и да излъчат по един общ кандидат срещу кандидатите на ФИДЕС във всеки от 106-те избирателни района на Унгария, както и да участват в изборите с общ избирателен списък.

Те възнамеряват също да излязат с обща платформа и да организират предварителни избори за определяне на общ кандидат за министър-председател, който да се изправи срещу Орбан, спечелил три последователни вота и управляващ страната от 2010 г.

Шестте опозиционни партии са идеологически различни и включват либералната "Импулс", дясната "Йоббик" и зелената партия "Диалог за Унгария". В изявление те посочиха, че сътрудничеството помежду им няма да представлява сливане, но ще загърбят различията си в стремежа, по думите им, към "промяна към нова ера".

"Унгарският народ има първия си истински шанс за едно десетилетие да разтърси корумпираното и непочтено управление на ФИДЕС", заявиха партиите.

Председателя на партия "Импулс" Андраш Фекете-Дьор заяви, че споразумението е "исторически ден", който "отразява единството на нацията".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И вероятно

    7 24 Отговор
    ще успеят .

    Коментиран от #18

  • 2 гост

    5 24 Отговор
    Застоя се твърде дълго.

    Коментиран от #9

  • 3 Аз40

    38 5 Отговор
    Всички знаем кой е против Орбан там. Дедо ни Сорос.

    Коментиран от #4

  • 4 Факт!

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    ЛГБТИ нгрите арабите американците немците и корейците са срещу него.

    Коментиран от #14

  • 5 Перо

    27 1 Отговор
    Чичко Шорош пак ще гризне дръвцето!
  • 6 ТАМ

    13 1 Отговор
    Е КАТО ТУК.....ВСИЧКИ ЗАЕДНО ПРОТИВ БОЙКО.....
  • 7 црррр

    29 4 Отговор
    Шест унгарски партии,управлявани парично от САЩ обединяват силите си в опит да победят премиера Виктор Орбан. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. НАРИЧА СЕ "ВНОС НА РЕВОЛЮЦИЯ".
  • 8 Японеца

    6 4 Отговор
    Лекинко заобикаля еврогейските ценности и ще си ходи!
  • 9 Всъщност

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Когато си успешен премиер(А НЕ КАТО НАШИЯ ПРОСТ, НЕКАДЪРЕН, ЛЪЖЛИВ, КРАДЛИВ И ПРОДАЖЕН ТУЛУП) и дърпаш страната си напред по всички направления няма нищо лошо да се застоиш дълго.......даже колкото по-дълго толкова по-добре(за пример Путин)Евроатлантическите лицемерни джендъри не могат да приемат че някоя държава няма да им бъде колония и да им играе плътно по свирката. ЗАТОВА ЩЕ МУ СПРЕТНАТ една безпринципна коалиция, на която единствената цел е да свали успешния Орбан от власт, след това ще се разцепи и изпокара и ще стане лесна плячка за манипулация и с цел разграбване на това което успя да постигне Унгария в последните 20 години.

    Коментиран от #11

  • 10 Е не бе

    5 16 Отговор
    Унгарците му се възхищаваха докато крадеше само от ЕС ма го надушиха, че краде и от сънародниците си. Сбогом......
  • 11 Реално

    4 13 Отговор

    До коментар #9 от "Всъщност":

    Всичко му беше наред докато не се самоиздаде и не заяви че краде и иска да продължи да краде европейски средства , толкова му е мозъка , като не знае как да краде до тук с кариерата
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    ЕДНА ОТ ПРОС ТИТУИРАЩИТЕ ПАРТИИ -РАЗЧИТА НА ФИНАНСИРАНЕ ОТ "ДОЛ НИТЕ ХОРА" ОТ "ДО ЛНАТА ЗЕМЯ" --- ДВЕ ОТ ПР. ПАРТИИ РАЗЧИТАТ НА ФИНАНСИРАНЕ ОТ НЕМ СКИТЕ ХОРА- ОТ СРЕДНАТА ЗЕМЯ И ОСТАНАЛИТЕ НА ДО ЛАР ЧЕТА ОТ СО РОС / АКО НЕ У МРЕ / !?!?!?!?!? ЯД ЕЦ !
  • 14 Не е верно

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Факт!":

    у неговата партия има доста от симпатизантите на ЛГБТИ, даже един от депутатите му, го хванаха на калъп на купон-мъжка оргия, кво се правиш, че не знаеш
  • 15 Орбан горе главата

    6 1 Отговор
    Ако не успеят с/у партията ФИДЕС ще следва военнен преврат както в Египет , неуспешен опит за преврат в Турция и др.
  • 16 Mxx

    1 2 Отговор
    Обаче агент Николай е зад него. Всеки ден дупетатина от ГЕРБ ни облъчва колко е убав падишаха .А това значи че ДС, КГБ, ГЕРБ и всички тоталитаристи са плътно зад гърба на орбанистите.
  • 17 стоян

    0 0 Отговор
    Шест партии с по един процент ще го свалят
  • 18 ГОСТ 1

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "И вероятно":

    Техните соросоидни партийки са като нашите, невзрачни и маргинализирани.Следователно няма да успеят. А за корумпирано управление в Унгария при Орбан изобщо не може да се говори.Спомнете си соц. правителството преди 2010 година.То падна поради тази причина. Виктор Орбан има подкрепата на над 65 процента от унгарците и опитите на тези смешници няма да го свалят от власт.
Новини по държави: