Last news in Fakti

28 Ноември, 2012 11:42 3 502 1

Самолет падна в Индийския океан, рибари спасиха пътниците

  • коморски-
  • острови-
  • самолет-
  • падна

Търговски самолет с 25 пътници и 4-членен екипаж катастрофира вчера над Индийския океан, като пет минути след излитането се заби във водата. Всички хора, намиращи се на борда, са били спасени от местни рибари, съобщи Би Би Си.

Турбовитловият Embraer 120 Brasilia излетял от летището на 20 км от столицата на Коморските острови Морони. Почти веднага след това пилотите открили неизправност в системата за управление и поискали разрешение за аварийно кацане, но не успели да се върнат на пистата и самолетът рухнал във водите на океана. 

Директорът на Управлението за гражданска авиация на Коморските острови Абу Мохамед Али съобщил, че в резултат на инцидента е пострадал само единият от пилотите, който си е ударил главата. Останалите членове на екипажа и пасажерите били невредими. В спасяването им се включили местни рибари, излезли за улов с лодките си.

По първоначални данни аварията била предизвикана поради протичане на резервоарите за гориво.
Коморските острови са архипелаг с вулканичен произход в Индийския океан – в северната част на Мозамбикския проток между Мадагаскар и Африка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослава

    0 0 Отговор
    Браво, евала и на пилотите и на рибарите.