Last news in Fakti

30 Декември, 2020 18:23 4 242 169

Русия отвръща на удара! Москва разшири черния списък с британци, на които се забранява влизане в страната

  • русия-
  • великобритания-
  • санкции

Преди ден Руската федерация предприе подобен ход и по отношение на Германия

Русия отвръща на удара! Москва разшири черния списък с британци, на които се забранява влизане в страната  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия разшири черния списък с британски граждани, на които се забранява влизането на територията на страната.

Мярката е в отговор на наложените от Великобритания ограничения на руски граждани, които според Лондон имат отношение към опита за отравяне на опозиционера Алексей Навални.

Тази сутрин в руското министерство на външните работи беше извикан посланика на Великобритания в Москва Дебора Бронърт, за да ѝ бъде връчена съответната нота. На посланик Бонърт е било заявено, че решението е взето в отговор на необоснованите санкции спрямо руски граждани заради непотвърдената им съпричастност към инцидента с Алексей Навални, посочват от външнополитическото ведомство.

В съобщението обаче не беше посочено кои официални представители на Лондон ще бъдат санкционирани.

Преди ден Москва предприе подобен ход и по отношение на Германия. Руското външно министерство разкри във вторник, че е добавило още германски граждани към списъка с лица, които няма да могат да влизат в страната, в отговор на "разрушителни действия", предприети както от Берлин, така и от Европейския съюз.

Министерството излезе с изявление, разкривайки, че някои служители на германското министерство на отбраната ще бъдат включени в черния списък "в съответствие с принципа на реципрочност" като отговор на "политическата кампания в Берлин" във връзка с хакерските атаки срещу Бундестаг през 2015 година, които се твърди, че са извършено от руски хакери.

Министерството също така заяви вчера, че отношенията с Берлин са се влошили до известна степен, но добави, че през 2020 г. "е бил поддържан стабилен политически диалог с Германия".

Предприетите от Москва контрамерки са факт, след като на 15 октомври Европейският съюз и Великобритания затвориха границите си за няколко високопоставени руски чиновници. Сред тях са директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителят на Управлението на Кремъл по вътрешна политика Андрей Ярин и президентският пълномощник в Сибирския федерален окръг Сергей Меняйло.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То па некои затърчал

    24 45 Отговор
    Да оди в кочината им

    Коментиран от #7, #35, #138

  • 2 Борето Попов

    52 21 Отговор
    Русия отвръща на удъра с британските камъни по англосаксонските кратуни! Ха, ха, ха! Слава на Руската Федерация!

    Коментиран от #88, #92

  • 3 Софиянец

    41 6 Отговор
    Всеки буркан зимнина е шамар в лицето на прогнилия запад ;)
  • 4 Рико

    15 43 Отговор
    За британците и германците всички граници по света са отворени. Ако могат да се видят отстрани колко са жалки руснаците! На британци и германци се забранява да влизат във великата,за да не изкупят ватенките и валенките.

    Коментиран от #65

  • 5 Русия е враг на България

    20 38 Отговор
    Денят на Победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война."
    Така пише в българската версия на Уикипедия. Война, която се води на 3 континента, 2 океана и острови в Средиземно море е сведена до "велика отечествена", а победата над нацистка Германия е изцяло дело на СССР.
    Ако възразите срещу този "факт" и изтъкнете приноса на съюзниците, ще ви бъде обяснено, че не кой да е, а СССР забива знамето на Райхстага, а съюзниците са се включили прекалено късно.

    75 години държи влага соц образованието!

    75 години се поддържа версията, че "втория фронт" са го отворили прекалено късно.
    Битката за Британия започва през 1940
    г, когато Хитлер и Сталин са още съюзници, ама това не са го учили.
    На 3-ти Ноември 1941 г Рузвелт подписва Lend-Lease Act и се слага началото на конвоите с помощи за СССР. Доставят суровини, гориво, бойна техника, храна и цели заводи. САЩ изнася на свой гръб войната в Тихия океан и участва в сражения на 3 континента. Нито един изстрел, нито една бомба не пада по цялото гигантско протежение на границата между СССР и окупираният от японците Китай, защото всички сили на Япония са хвърлени в грандиозната Тихоокеанска война с Америка. Десантът в Южна Италия през септември 1943 г също не се смята за "включване". Съюзническите бомбардировки над стратегически цели и рафинерии са без значение. Десантът в Нормандия - 7000 кораба и десантни съда и близо 11 000 самолета, представлява най-голямата морск

    Коментиран от #9, #12, #13, #50, #149, #151, #157

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лондон - Сити ще го Усети !

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "То па некои затърчал":

    SHEL, BP, EXON - MOBIL, RD-180, ROSSAL, Gazprom, Rohnert, RosBank, и т.н. им ще покаже от къде пикаят КОКОШКИТЕ ! И тогаз КРИЗАТА и Вируса , ще им стесни Чипика много яко , както Нивга досега !
  • 8 Русия е враг на България

    19 33 Отговор
    Десантът в Нормандия - 7000 кораба и десантни съда и близо 11 000 самолета, представлява най-голямата морска десантна операция по време на Втората световна война. И това
    не е принос, щото е "закъснял". С една дума великия СССР като нищо щеше сам да я спечели тая война срещу Оста Рим, Берлин, Токио. Участието и приноса на Съюзниците е изцяло омаловажен като най-арогантно на тази дата се говори за победата на СССР. Разделението започва още със самото подписване. За Запада 8 май е известен като Ден на победата в Европа, докато в бившите комунистически държави Денят на победата се отбелязва на 9 май.
    В продължение на 75 години

    Русия се кичи с титлата "освободителка", но тя не донесе свобода,

    а окупира и наложи своя режим в половин Европа. С това е съгласен дори Путин, който споменава, че съветският режим е наложен със сила в цяла Източна Европа. 75 години след събитията се налага ревизия на становището за освободителната мисия на СССР. Целия соц лагер е съгласен, Путин призна вината на съветите, но от БСП са на различно мнение. Според тях тази декларация "омаловажава жертвите",
    а "следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г."
    Ялта и Потсдам са постфактум, другари! България е окупирана от СССР през 1944 г.
    Споразуменията са подписани, защото в Ялта са наясно, че СССР вече отдавна се

    Коментиран от #61

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Stéphanie 🎲

    12 23 Отговор
    Тоз и той да не остане по-назад 😂Няма лошо ама няма и наплив за там 😁англетата на кервани ги гледам хукнали за Путинландия 😁😜хи хи те самите руснаци си съжаляват дните там ами .....😉
  • 11 Русия е враг на България н

    14 22 Отговор
    България е окупирана от СССР през 1944 г.
    Споразуменията са подписани, защото в Ялта са наясно, че СССР вече отдавна се е заел да "преустройва" политическото устройство в Източна Европа. Другата опция е война... Въобще от БСП много обичат да прехвърлят вината върху съюзниците. Не СССР е виновен за репресиите наложения в Източна Европа, ами Чърчил и Рузвелт. Режимът е сталинистки, но Сталин е невинен...
    Същото е и с "народния съд". Виновни са тия дето го поръчаха, а не родните ни комунисти, които го изпълниха. Със съдии без юридическо образование, с издаването на смъртни присъди без право на обжалване, които се изпълняват същия ден. Съюзниците са виновни и за посмъртно издадените присъди. Виновни са и за убитите без присъда. С една дума България е окупирана от Съветския съюз, но за всички свинщини на сталинизма са виновни Чърчил и Рузвелт. Най-арогантно е твърдението, че бидейки несъгласни с факта, че Червената армия е освободила Европа ние сме поругавали паметта на загиналите 30 000 български войни участвали в заключителната фаза на войната под съветско командване. За 45 години в България комунистическата партия вдигна 100 паметника на Съветската армия и

    НИТО ЕДИН на тези войни

    и сега най-арогантното ни вменява вина?!
    Според БСП декларацията на група външни министри е базирана на "интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи и не допринася за установяването на историческата истина". Как "освободиха" Европа, като тя беше разделена на З

    Коментиран от #16, #23, #150

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 От Психиатрията в Карлуково

    14 11 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е враг на България":

    Айде, стига драсканици в интернета, време е за антипсихотиците!

    Коментиран от #36

  • 14 Казвам ти направо братко !

    16 4 Отговор
    Радвамсе за Русия и ми става Сладко, Сладко !
  • 15 Русия е враг на България 2449

    13 23 Отговор
    Как "освободиха" Европа, като тя беше разделена на Западна и Соц лагер? Как освободиха Германия, като разделиха Берлин със стена? Нима "Солидарност", Пражката пролет и падането на Берлинската стена не са достатъчни аргументи? СССР не освободи, а завладя и раздели Европа, така че да се приписва някаква освободителна мисия на Червената армия е нелепо! Какви "аргументи" искат още от БСП? Нима фактът, че с падането на СССР се разпадна целия соц лагер и съветските републики се обявиха за независими суверенни държави не са достатъчни аргументи? От БСП имат наглостта да искат оставката на Захариева, подписала декларацията! Франция е освободена от САЩ и въпреки, че правителството на Виши с Пиер Лавал следва политика на пълно обвързване с Третия райх, въпреки че 3,6 милиона французи работят в Германия в подкрепа на нацистите, въпреки депортираните евреи, въпреки колаборацията след проведения народен съд, на 8 май 1945 г. Франция сяда на масата на победителите!
    България дава 30 000 жертви и е със статут на победена държава, която е "освободена" без да е окупирана. Сега схващате ли разликата между освободените от САЩ и "освободените" от Съветския съюз?!
    БСП завършват декларацията с думите:
    "Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г. затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част."
    Не другари! Неоспорим е фактът, че най-кървавата страница в история
  • 16 От Психиатрията в Карлуково

    15 8 Отговор

    До коментар #11 от "Русия е враг на България н":

    Време е за антипсихотиците, а утре и инжекция, че пациентите да не буйствате на Новата година!
  • 17 Другия с коня

    10 19 Отговор
    Николай Малинов.Пусна го съдия Миталов и Малинов получи Орден за вярна служба на Русия и Руския народ....Тичат като луди нашите Държавни изменници за Ордени и Рубли....Що спи Прокуратурата- Реципрочно да го вкара Доживот за Държавна Измяна....
  • 18 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    16 10 Отговор
    Слънцето изгрява от ИЗТОК и залязва на ЗАПАД ! В Перьод Россия !

    Коментиран от #79

  • 19 Русия е враг на България

    11 17 Отговор
    Денят на Победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война."
    Така пише в българската версия на Уикипедия. Война, която се води на 3 континента, 2 океана и острови в Средиземно море е сведена до "велика отечествена", а победата над нацистка Германия е изцяло дело на СССР.
    Ако възразите срещу този "факт" и изтъкнете приноса на съюзниците, ще ви бъде обяснено, че не кой да е, а СССР забива знамето на Райхстага, а съюзниците са се включили прекалено късно.

    75 години държи влага соц образованието!

    75 години се поддържа версията, че "втория фронт" са го отворили прекалено късно.
    Битката за Британия започва през 1940
    г, когато Хитлер и Сталин са още съюзници, ама това не са го учили.
    На 3-ти Ноември 1941 г Рузвелт подписва Lend-Lease Act и се слага началото на конвоите с помощи за СССР. Доставят суровини, гориво, бойна техника, храна и цели заводи. САЩ изнася на свой гръб войната в Тихия океан и участва в сражения на 3 континента. Нито един изстрел, нито една бомба не пада по цялото гигантско протежение на границата между СССР и окупираният от японците Китай, защото всички сили на Япония са хвърлени в грандиозната Тихоокеанска война с Америка. Десантът в Южна Италия през септември 1943 г също не се смята за "включване". Съюзническите бомбардировки над стратегически цели и рафинерии са без значение. Десантът в Нормандия - 7000 кораба и десантни съда и близо 11 000 самолета, представлява най-голямата морск

    Коментиран от #62, #163

  • 20 Нещо и у нас замирисва на ФЕРОДО !

    9 0 Отговор
    Кой се притеснява тук у дома ? Кой ли ? Ами Криминалният Капиталист чийто " кокал" може да се изплъзне както те го взеха от НАРОДА 1989-та година с Дворцов ПРЕВРАТ ! Ти да видиш тогаз " Къщи за Гости !" И кой във тях ще пости !
  • 21 Русия е враг на България

    11 22 Отговор

    До коментар #12 от "ПИЧ, НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ДА ОГРАМОТЯВАШ":

    Прав си приятел, ако имаха малко мозък в главите нямаше как да харесат такава кочина като Русия.

    Коментиран от #24, #26

  • 22 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    8 9 Отговор
    Тъй постой , постой Красавице моя ! Дай мне ! Дай мне Наглядется Радост тъй моя !
  • 23 Забрави

    6 12 Отговор

    До коментар #11 от "Русия е враг на България н":

    да споменеш че ако не е била 82-ра въздушно-преносима дивизия и Железният Човек да направят десант в Сталинград руснаците са щели да загубят битката.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Слава Украине

    10 24 Отговор
    Някой изобщо иска ли да ходи в Русия , от там обикновенно бягат ако успеят защото иначе ги чака новичок

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гоце

    5 11 Отговор
    Защо не ги триете тези който пишат на руски

    Коментиран от #29, #32, #107

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Вася алкогольик

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Позови меня , тихо, по имени !":

    Письку хрябни
  • 31 Гоце

    6 1 Отговор
    Охуел що ли?
  • 32 Я с тобой буду баловаться на

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гоце":

    Кръйше, что бъй видно бъйло и все смотрели и радовались ! Понял б/ядь !
  • 33 Слава Украине

    6 18 Отговор
    Скоро и те ще имат ядрено оръжие и тогава ще видим чий е Крим

    Коментиран от #38, #118, #119

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Емил Боев

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "То па некои затърчал":

    Не знам за тяхната кочина ,но ти погледни нашата кочина че всичко живо бяга от нея .Хората предпочитат да бъдат роби във чужбина ,но не искат да живеят във либерално капиталистическото блато България.И последно днес Путин поздрави всички световни държавници по света по случай Рождество Христово и Нова година ,само нарочно пропусна да поздрави Радев и Борисов от блатото България .

    Коментиран от #40

  • 36 Като е време

    6 9 Отговор

    До коментар #13 от "От Психиатрията в Карлуково":

    пий ги и започни да четеш. Вече има достатъчно информация и на български. (Не е тайна, че мнозинството русофили са монолингвисти)

    Коментиран от #136

  • 37 Лермонтов

    3 1 Отговор
    Скажи ка дядя ведь недаром Москва спальонная пожаром украинцам отдана ...... .

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гюро Михайлов

    14 6 Отговор

    До коментар #12 от "ПИЧ, НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ДА ОГРАМОТЯВАШ":

    Абе пич Русия никога не е била под робство за ралика от българия,200 г под гръцко 500 г турско под византийско и так дале. Светни ме за друг народ, който е бил под робство повече от вас. Вече е в гените ви робията впредвид зулумите , които се случват ,а вие си дремете и чакате пак някой друг да ви върши революциите.

    Коментиран от #54, #125, #146

  • 40 Много рано

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "Емил Боев":

    се е събудил... Рождество Христово беше преди 5 дена.

    Коментиран от #48

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Х.. тебе в

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Гоце":

    Жоп/ !

    Коментиран от #46

  • 44 Гоце

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Всьо тебя расскажу, покажу и Обясну !":

    Видно что с руским у тебе не получается , так что лучше откажись
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Стефан

    11 7 Отговор
    Това е абсурдно, нашите комунисти пращат децата си да учат на запад, купуват имоти на запад, ходят на почивки на запад, ЗАЩО някой нормален ще иска да живее, учи или почива в Русия, такива санкции са СМЕШНИ.

    Коментиран от #49

  • 48 Емил Боев

    6 8 Отговор

    До коментар #40 от "Много рано":

    Ох Ох Ох абе шут неграмотен за тяхното Рождество Христово иде реч .Явно ти знаеш на коя дата е Хелойн ,ама за православните празници си бил във Карлуково май че .
  • 49 Майкати през задния двор ли те е

    0 11 Отговор

    До коментар #47 от "Стефан":

    Изкъкала ? Та от 1991-ва и до днес до днес. РУССИЯ е колония бе ПАПУК ! Иднес тя къса ОКОВИТЕ а ЗАПАДА к/ъв се/е от страх и ярост! Толкоз ли бобати не е уврял толкоз години бе Хасалак ?

    Коментиран от #137

  • 50 5ко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е враг на България":

    Още през 1939 година е имало битка между Япония и СССР
  • 51 One Direction

    10 4 Отговор
    Прах в очите! Такива като Абрамович и Березовски изнесоха и продължават да изнасят руските богатства към Лондон. Сумите са стотици милиарди £ (не рублички обезценени). Никакави санкции за тях. Тече само в една посока от Масква към Лондон.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 7777

    8 2 Отговор

    До коментар #39 от "Гюро Михайлов":

    Била е под татарско робство учи историята
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гоце

    5 2 Отговор
    Белеет парус одинокий в тумане море голубом. Ако разбираш това ще е твойта Русия
  • 57 Бесен Язовец

    6 15 Отговор
    Заработвате ли шекелчета соросоидчетаааа?
  • 58 Няма днес в Света такава СИЛА

    9 18 Отговор
    Която да се Опери на РОССИЯ ! И Слава тебя Господи !

    Коментиран от #60

  • 59 pepy

    40 2 Отговор
    "ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм... или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки."

    То си го пише, ама кой да чете и изпълнява...

    Коментиран от #63, #67, #104

  • 60 88888

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Няма днес в Света такава СИЛА":

    Няма доктор който да те излекува
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 One Direction

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "Русия е враг на България":

    Хитлер иска всичко до Урал за германско жизнено пространство. Той няма никакви претенции към Кралството. На Чърчил се пада прокобата да започне война която спасява комунистите и ссср за сметка на британската империя. Днес това се помни.
  • 63 3333

    23 3 Отговор

    До коментар #59 от "pepy":

    Не и когато им изнася ,те са комунистически сайт
  • 64 Всички други са гниди и мижитурки !

    0 1 Отговор
    Дреп и Тафта, един камофлаж и кукери самонадейци от местния Хоре-Маг , ПУБ и Санчо и Мигель от Пуерта Рико за Грийн карт !
  • 65 Булгар вулгар

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Рико":

    Абе те и купувачите на БГ-паспорти си мислеха, че вече всички евро-граници и врати са отворени пред тях, но пък взеха че въведоха карантинна забрана за влизане в повечето евро-страни на персони с БГ-паспорти и постоянно местожителство!
  • 66 Степан

    10 2 Отговор
    Когато няма с кого да воюват го правят с собствения си народ
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Руссия е Нумеро UNO !

    7 18 Отговор
    И ква стана Тя ! ПАНИКА на ЗАПАДА !

    Коментиран от #76

  • 69 Рико

    1 3 Отговор

    До коментар #53 от "Я узнал, что у меня ,":

    Не знам коя ти е "родината",но пишеш с моите букви. Не съм ти разрешавал. Очаквам да ми се плащат авторски права.

    Коментиран от #71, #74, #75

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 88888

    12 2 Отговор

    До коментар #69 от "Рико":

    Дай му водка и можеш да правиш с него всичко
  • 76 По... МИЗЕРИЯ

    12 5 Отговор

    До коментар #68 от "Руссия е Нумеро UNO !":

    АЛКОХОЛИЗЪМ И ПЕ'ДЕ'РАС'ТИЯ

    Коментиран от #86

  • 77 Гоце

    2 3 Отговор
    Сила естъ ума не надо. Това им е политиката.

    Коментиран от #84

  • 78 Паника ! Ужас ! Страх !

    2 3 Отговор
    Неизвестните приключения които се очертават за криминален западен авантюрист !
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Сороснята

    3 3 Отговор
    Голям глад настана шекела падна на 20 ст, а бях събирал за голф 3 с години!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Хасан 2

    3 1 Отговор
    Защо ни занимавате стези , игнор и това е
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Напикана соросня

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "7777":

    Усещаш щото си пасивен!
  • 86 КОНТРАТА

    7 5 Отговор

    До коментар #76 от "По... МИЗЕРИЯ":

    Педерастията е офи политика в Uk дори кмета на Лондон е шпенди
  • 87 Виждам че си в бизнеса

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "7777":

    Веднага заплува в собствени води ! Чик/ дж/я ! Магарищар !
  • 88 Хупман

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Борето Попов":

    Прав си "Слава на руската кочина" Тия са толкова зальохани, че не виждат положението си. Дори Турция не поскмя да купи от зоовксината им. Кой британец се натиска да ходи в парчето от СССР, в което могат да го заколят, само защото има по-голям телефон. Така заклаха съкурсникът ми грък , с който спяхме през стая. Даже не ги откриха до 26.12. Изкараха го виновен, че е парадирал с телефона си. Гнус. Абсолютна кочина. А какво е на 100-200 км от Москва във всички посоки не можете да си представите. Искам един от тия нещастници, дето пишат ... Слава на Руската Федерация!.... да дойдат с мен на 04.01. , да се качат на самолета за Москва и там да ги поразходя. Ще им се доповръща още в самолета, ако е на Аерофлот, а това е показната им авиокомпания и съм член на SkyTeam.

    Коментиран от #90, #93

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Бесен Язовец

    10 13 Отговор

    До коментар #88 от "Хупман":

    Кви британци беее бритите избягаха от острова отдавна, това там е индо - пакистанска колония Бамгладеш Нигерия манджата е черна и мирше на шафран отдавна!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Пaчо Пичa

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Борето Попов":

    Лелиииии, cън не могa.дa cпя , че нямa дa моa дъ ходъ в руcкaтa cмрaдливa кочинa. ще.ми.липcвa Коми ACCР , нямa дa.моa дa цепя дървa , ни дa cлaгaм трaверcи нa Бaйкaло-Aмурcкaтa мaгиcтрaлa
  • 93 Ти за съквартиранта ли тъгуваш ?

    6 5 Отговор

    До коментар #88 от "Хупман":

    Гърка, дето спяхте заедно ! И какво излезе от вас -Катър , Муле или просто си остана ти все същото хюм/е ?!

    Коментиран от #95

  • 94 Гоце

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "Давай вместе пообщаемся !":

    Подумай хорошо прежде чем писать , я тебя найду и обещаю тебе не понравиться
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Седесарят.

    7 7 Отговор
    На всеки ,80,100,Запада се лъже,сам и напада Русия,яде шамарите и се скрива в кьошето...да поплаче,Сибир,, ГУЛАГ,лошии,хора русите..Еййй...
  • 97 Августо Пиночет

    9 7 Отговор
    Не им обръщай внимание, тези русофилски гъзоблизци са тотално увредени но аз ще ги излекувам.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Волен С

    1 0 Отговор
    Ще им подам златния пръст да си го заврът в ...... .
  • 101 Посе/ко !

    3 3 Отговор

    До коментар #99 от "Августо Пиночет":

    Калуде, ти кога ще си у дома да се видим ?
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Екзарх Йосиф 59

    4 3 Отговор

    До коментар #99 от "Августо Пиночет":

    Връщай се обратно Пурко стига ходи по покрива!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Както и да го въртим , вече става ЯСНО !

    1 6 Отговор
    На ЗАПАДА ще му е много неприятно, особено там дето му е аслъ - ТЯСНО !
  • 107 Гоце-вицоо

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гоце":

    Що тьи спрашивал далба/йоб и Незнал,
    За тем!!!
    Понял тьи б/ядь !
  • 108 Я иду и пою !

    1 1 Отговор
    Тря ля ля , ля - лю ! А тъй будеш петь со мной ?
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Пръдни си гомн/о !

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "Августо Пиночет":

    И ще ти улекне ! Нямаш много време !
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Пенява соросня

    7 35 Отговор
    Отново сороснята са с пеня на устата и се гърчат като глисти на ламарина! Колкото и да се пенявите, няма да промените факта, че Русия пак е номер 1 и всички се съобразяват с ВЕЛИКАТА МЕЧКА!

    Коментиран от #116, #117, #124

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Гра

    7 3 Отговор

    До коментар #113 от "Пенява соросня":

    Номер едно по бедност и безправие
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Слава Россия

    4 27 Отговор

    До коментар #33 от "Слава Украине":

    Скоро те нямаа държава да имат. то на жал'кия Хохал ядрено оръжие му се приискало
    Ха ха Хаа..на тоя гладен укро- сиромах.
    Хааа Хаааи..Хааа
    "и тогава ще видим чий е Крим".
    Кво да Гледаме??
    П-ов Крим е Руски уррайнско шлю/хо..
    Беше просто заграбен от укритие,за 70 години 1954 г -2014 г. Това е!
    Запомни го На Всегда хо хол заблуден.

    Коментиран от #129

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 yovan

    10 4 Отговор
    Ха-ха-хаааааа колко са смешни путинците да чак жалки,че за какво да ходят там,да не са малоумни.
  • 121 Това я чака и русия. Пиночет

    3 1 Отговор
    . Радикалната левица е започнала да се въоръжава и мобилизира за гражданска война, при която да наложи тоталната си власт по съветски модел над страната. Армията извършва преврата, преди тя да е готова, и така спасява народа си от съдбата на попадналите под комунистическа власт.

    В първите месеци след преврата, всякакви политически партии са забранени, а най-силно протестиращите „в защита на демокрация“ – около 3000 души, основно членове на въоръженото крило на левицата биват избити, за да бъде наложен ред в страната. За арестите е използван Законът за контрол над оръжията, гласуван от самата левица само година по-рано, за да си осигури безпроблемното съществуване на своята власт. Днес в Чили почти няма престъпност на фона на съседните страни, защото както казват самите чилийци, „тях ги изтребиха още през 70-е“, и страната бързо се превръща в най-богатата в Южна Америка (измерено като БВП на глава от населението по паритет на покупателната способност). Чили е държава, от която България може да научи много що се отнася до най-проблемните сектори на родна почва, а именно здравеопазване, енергетика, образование и пенсионно дело, както и действия спрямо левите радикали.

    Salvador_Allende_(1970).jpg
    Чилийското списание Praetera Plana с водеща тема: Чили: „Демократичен“ комунизъм?, 1970 г.
    Едно от големите постижения е пенсионната система, която води до голямо увеличение за работещите и истинска справедливост. Чили е първата държава в света, която прилага

    Коментиран от #130

  • 122 Изкарай си ръката из гащите !

    0 2 Отговор

    До коментар #112 от "Шопа":

    Ще си сплескаш шикалките !
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 pepy

    46 2 Отговор

    До коментар #113 от "Пенява соросня":

    "... всички се съобразяват с ВЕЛИКАТА МЕЧКА!"

    Коментиран от #139

  • 125 Русия е враг на България

    12 4 Отговор

    До коментар #39 от "Гюро Михайлов":

    Много сте ограничени русофилите, тя самата русия си е във вечно робство.
  • 126 Това я чака и русия. Пиночет

    3 2 Отговор
    . Чили е първата държава в света, която прилага напълно частна пенсионна система, в която всеки данъкоплатец разполага със своя лична сметка, управлявана от посочен от него пенсионен фонд. Сегашният пенсионен модел в Чили е въведен през 1980 г. от социалния министър на страната по това време Хосе Пинера, с помощта на икономисти от школата на Милтън Фрийдмaн, известни като „Чикагските момчета“. Рязкото преминаване от напълно държавен разходо-покривен модел към т.нар. капитало-натрупващ модел става по време на управлението на Аугусто Пиночет.

    След като не допуска страната му да стане бедна, комунистическа страна и спира геополитическия възход на СССР в региона, създава работеща икономика за народа си, Пиночет легализира политическата опозиция през 1987 г. и допуска свободни избори през 1988 г., на които той губи властта и си тръгва с чест, след като е свършил работата си.

    Коментиран от #127, #128

  • 127 Русия е враг на България

    6 1 Отговор

    До коментар #126 от "Това я чака и русия. Пиночет":

    Велик човек е бил Аугусто Пиночет, само някои като него може да помогне на русия.

    Коментиран от #134, #140

  • 128 Ти галиба си много

    1 1 Отговор

    До коментар #126 от "Това я чака и русия. Пиночет":

    П/ост, пък ти се Е/е , та чак и шапката ти падна ! Успокойсе , куклата е гумена, също като жена но не е реалма. Престани да и се фъчкаш, като див петел !
  • 129 Слава Украине

    9 3 Отговор

    До коментар #118 от "Слава Россия":

    С Киевская Русь се почна с нея ще се свърши. Когато имаще Киев, Москва столетия е била неплодородно поле

    Коментиран от #131

  • 130 Чак немога да повярвам, че има такива

    1 12 Отговор

    До коментар #121 от "Това я чака и русия. Пиночет":

    Самонадейци ! Свърши вашето лодуване ! Филма свърши ! И отново в Белене , този път с One way ticket !
  • 131 А сладолед " Скрежко" ?

    1 1 Отговор

    До коментар #129 от "Слава Украине":

    Любиш ! Любиш ! Обешаю , будеш, будеш кушать !

    Коментиран от #132

  • 132 Жигули

    1 1 Отговор

    До коментар #131 от "А сладолед " Скрежко" ?":

    А бе ей!!!!
  • 133 Шопа

    1 1 Отговор
    Че ве тепаме , че ве копаме
  • 134 Гюро Михайлов

    5 3 Отговор

    До коментар #127 от "Русия е враг на България":

    Русия не я мисли , на България и трябва някой като Пиночет , която я управляват бивши доносници на ДС.

    Коментиран от #135

  • 135 Русия е враг на България

    11 4 Отговор

    До коментар #134 от "Гюро Михайлов":

    Точно на русия и трябва някой като Аугусто Пиночет иначе никога няма да се оправи.
  • 136 Ранд

    3 12 Отговор

    До коментар #36 от "Като е време":

    А ти четеш ли как живеят хората , от както се "освободихме " от лошите руснаци . Свободни сме да ходим в Европа и да бъдем слуги там , свободни са Топлофикация и Частните съдебни изпълнители да съдят и преследват хората, защото със заплатите не могат да си покрият разходите , свободдни са да внасят наркотици и т. н. ...даже не ми се избрява повече .Сладко е да си от малцината , които живеят добре и да обясняваш горделиво и снизходително на бедния народ , колко е неблагодарен и не оценявао свободата , която има . Та исках д кажа .... я , се разк..... ай...
  • 137 Стефан

    10 1 Отговор

    До коментар #49 от "Майкати през задния двор ли те е":

    Как само ви личи безсилието и липсата на аргументи, какви окови бълнуваш, каква ярост, та това си чиста проба царска Русия с крепостни селяни, а езика който използваш е просташки, така се държат и говорят само хората чийто горен етаж е слабо мебелиран, трябва да поумнееш за да разбереш че си прост, много прост, за жалост не мога да ти отговоря по твоя начин, не обиждам майки и бащи, имам уважение към старите хора, а и възпитанието ми е такова.
  • 138 Кога за

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "То па некои затърчал":

    последно си бил в Русия? Ако Русия е кочина, то една страна - член на ЕС и управлявана от ТИКВА - ДОРИ И КОЧИНА НЕ Е...
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Диверсант

    4 15 Отговор

    До коментар #127 от "Русия е враг на България":

    30 години те демократизират и това е резултата. Пълна неграмотност и невежество. Докато пиеше кока кола и ядеше пуканки от мухлясала генно модифицирана американска царевица, можеше да прочетеш малко. Така щеше да знаеш че Чили е най богатата страна на мед в света. Същия този мед за да го откраднат, днешните ти благодетели са финансирали и поставили Пиночет. .. Тъй както е,Бойко,, тъй както ще е Цветанов. Но за това трябва два грама мозък, не да интерпретираш само опорни точки за парче сух хляб

    Коментиран от #159

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Бесен Язовец

    2 26 Отговор
    Седесарски пръдни се наср*** тая вечер!

    Коментиран от #143

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Посмали Ман го

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Гюро Михайлов":

    300 години монголско нищо ли са 🤣🤣🤣

    Коментиран от #147, #164, #165

  • 147 Д'мин

    5 2 Отговор

    До коментар #146 от "Посмали Ман го":

    Мдаа, значи нашето 5 века (ако не се лъжа 482години) е присъствие. Тяхното със съхраняване на държавническите структури, независимост във вътрешното управление, цар, боляри, аристокрация е робство? Това се казва васалитет! Ние сме били тотално заличени, като държава и да злорадстваме срещу руснаците е меко казано лицемерно!

    Коментиран от #148

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Гост

    1 24 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е враг на България":

    СССР и Германия не са били съюзници, а само са подписали акт за ненападение.Въореки обширния монолог, образованието и логиката не ти достигат, за да осъзнаеш разликата. Между другото някои други интересни страни подписват този акт за ненападение с Германия преди СССР.

    Коментиран от #154

  • 150 Гост

    1 22 Отговор

    До коментар #11 от "Русия е враг на България н":

    Става дума за освобождение на Европа от фашизма. В което естествено има логика, тъй като първи в Берлин влизат руснаците и те са онези, които понасят най-големи поражения от тази борба и то на собствена територия.
  • 151 Случаен

    1 22 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е враг на България":

    Значи в навечерието на ВСВ Германия и СССР са съюзници? Ти да видиш исторически интерпретации!!! Кой ли в училище ти е преподавал история?

    Коментиран от #152, #155, #156

  • 152 pepy

    28 1 Отговор

    До коментар #151 от "Случаен":

    "... Ти да видиш исторически интерпретации!!!..."

    Както и съвместни военни паради... а някои да искат да забравят топлите отношения между Хитлер и Сталин...

  • 153 Ужас

    6 1 Отговор
    Голяма загуба за Англичаните Няма да могат да ходят в любимата Русия
  • 154 Рико

    6 0 Отговор

    До коментар #149 от "Гост":

    "Пакт за ненападение"(пък и цял "пакт")е съвършената глупост и не може да съществува. Значи ние открито си казваме,че сме врагове непримирими,ама за сега(само) ще му драснем една хартийка. Щом сте врагове хартииките са безсмислица, хартийката просто всеки може да скъса. ТЯ НЕ Е ГАРАНЦИЯ. Когато има междусъюзнически договор вече е друго. Като повтаряте непрекъснато "пакт", та "пакт",няма такъв договор само от заглавие-дайте всички клаузи по договора. И ще се види за какво е бил.
  • 155 Рико

    6 1 Отговор

    До коментар #151 от "Случаен":

    Когато Москва затъва във Финландия, Хитлер се обажда на Сталин и му предлага помощ!!!
  • 156 Рико

    6 1 Отговор

    До коментар #151 от "Случаен":

    По това "пише го в учебниците" се познава че си руснак-за каквото и да се говори на руснака "аргументът" му е "не си ли учил история". Точно това е зомбиране! Единствено меродавен е оригиналният документ,а не някой някъде нещо написал.
  • 157 Рико

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е враг на България":

    Това със знамето беше сделка. Англо-американците няма да дават животи, а Москва ще се бие в гърдите. Мръсна сдалка върху реки от руска крав,ама вие се гордеете. Знамето трябваше да бъде забито по заповед на Сталин за 1 май.Ама не успяха.Защо тогава бяха тези кървища огромни,когато Германия очевидно губеше войната? Освен за пропаганда. Неистовият напън към Берлин беше заради АРХИВИТЕ, заради архивите в Берлин. За отношенията СССР-Германия документи има на две места: Москва и Берлин. Тези документи беше жизненоважно за Москва да не попадат в чужди ръце. Близките на загиналите за Берлин да знаят-много по-малко щяха да са загиналите, ако не трябваше да се скрие мръсната политика на господаря в Кремъл.
  • 158 ха ха ха

    9 1 Отговор
    То защото някой се е засилил да тича към тоя руски обор ...ха ха ха.Тръгнали да отвръщат на удара северноазиатските смешници ха ха ха
  • 159 Рико

    4 1 Отговор

    До коментар #140 от "Диверсант":

    Даваш пример с медта в Чили. Интересно, аз също го давам. Чили има медна мина,която е фактор в отрасъла изобщо в света; огромни печалби. Идва Алиенде. Назначава нови шефове. И само след 3 месеца мината която е била световен фактор с огромни печалби ... започва да работи на загуба! Комунистите навсякъде са идиоти, вкл. в Чили.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 А де ?

    4 0 Отговор
    Не стана ясно само с какво отвръщат на удара тея пeepacи !
  • 163 234

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Русия е враг на България":

    Изпий си хапчетата и не ги пропускай
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "Посмали Ман го":

    -Нищо-, ама на всичките са им драпнати очичките. Я го виж вожда.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Сталин

    1 0 Отговор
    Молодци!
    Вставай страна огромная! Победа будет для нами!
    Хорошо друзья, хорошо!
  • 168 Чърчил

    1 0 Отговор
    Накажи моите сънародници да им дойде акъла!
    Аз им казвах да не правят това, ама те не ме послушаха.
    Сега да си ходят у дома!

    Коментиран от #169

  • 169 Рузвелт

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Чърчил":

    Уинстъне, браво!
    И аз бях действал като Сталин!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания