Last news in Fakti

30 Декември, 2020 16:38 5 586 42

Рекорден брой жертви на COVID в Германия. Все по-сигурно е, че локдаунът ще бъде удължен

  • германия-
  • коронавирус

На 5 януари се очаква да се проведе следващата среща на канцлера Ангела Меркел с министър-председателите на 16-те федерални провинции, на която политиците трябва да решат какви мерки ще бъдат предприети след 10 януари

Рекорден брой жертви на COVID в Германия. Все по-сигурно е, че локдаунът ще бъде удължен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За първи път от началото на пандемията Германия регистрира над 1100 жертви на COVID-19 за едно денонощие. На този фон е все по-сигурно, че локдаунът ще бъде удължен и след 10 януари.

Нов мрачен рекорд за Германия: 1129 смъртни случая, свързани с COVID-19, за последните 24 часа в Германия. Това сочат данните на института "Роберт Кох" от 30 декември. Така броят на жертвите от началото на пандемията досега вече надхвърля 32 000 души. Предишният рекорд в броя на жертвите беше обявен преди една седмица - тогава за 24 часа бяха регистрирани 962 смъртни случая. Същевременно броят на новозаразените за последното денонощие в Германия е 22 459. От "Роберт Кох" подчертават, че в края на годината актуалните данни за инфекциите постъпват и се обработват със закъснение, поради което тези числа може да не предават реалната картина.

Локдаунът ще бъде удължен? Това е все по-вероятно.

Седмичната заболеваемост, т.е. броят на новите инфекции на 100 000 души население в рамките на една седмица, е спаднала - от 149,2 на 141,3. Най-високата стойност беше регистрирана на 22 декември, когато на 100 000 души население се падаха по 197,6 новозаразени.

Между отделните германски провинции обаче има големи разлики. Така например най-висока е заболеваемостта в Саксония и Тюрингия, съответно седмично по 330 и 255,1 новозаразени на 100 000 население, а най-ниска в Долна Саксония, Мекленбург-Предна Померания и Шлезвиг-Холщайн - около 80 на 100 000. Целта, която германското правителство си поставя, е седмичната заболеваемост да падне под 50 души.

Преди две седмици в Германия бе наложен твърд локдаун - магазините останаха затворени (освен тези за стоки от първа необходимост), както и ресторантите, кафенетата, спортните центрове и местата за отдих и почивка. Мерките засега важат до 10 януари, но най-вероятно ще бъдат удължени. Това става ясно от изказване на министър на здравеопазването Йенс Шпан. Днес по време на съвместна пресконференция с шефа на института "Роберт Кох" Лотар Вилер, здравният министър обяви, че на фона на високия брой жертви и новозаразени, удължаването на локдауна изжлежда все по-сигурно. Само преди ден Шпан бе казал, че не очаква до 5 януари заболеваемостта да спадне до нива, които ще позволят разхлабването на мерките. Подобно мнение тези дни изразиха и други водещи политици в страната, както и шефът на канцлерската служба Хелге Браун.

"Нека заедно спрем вируса"

На съвместната пресконференция Лотар Вилер и Йенс Шпан настоятелно призоваха хората в Германия силно да ограничат контактите си и да спазват противоепидемичните мерки. "От затварянето на публичния сектор има смисъл само ако и в личния си живот хората ограничат контактите си", каза Шпан и отправи апел за спокойна Новогодишна нощ, призовавайки хората да се откажат от по-големи събирания на 31 декември. Вилер подчерта, че въпреки старта на имунизациите положението остава тревожно и през следващите месеци хората трябва да продължат да се придържат към хигиенните мерки - да спазват дистанция, да носят маски и да си мият редовно ръцете. Той помоли германците да не пътуват, да ограничат максимално контактите си и ако имат такива - да се срещат само с едни и същи хора и то навън. "Нека заедно спрем вируса", призова шефът на института "Роберт Кох".

На 5 януари се очаква да се проведе следващата среща на канцлерката Ангела Меркел с министър-председателите на 16-те федерални провинции, на която политиците трябва да решат какви мерки ще бъдат предприети след 10 януари.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    63 16 Отговор
    ЛОКДАУНИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДОКАТО САТАНИТИТЕ НЕ СИ ПОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ И НЕ ВИ ИЗТРЕБЯТ НЯМА КОНСПИРАЦИЯ ,ИМА ИСТИНА ВСИЧКО Е САТАНИСТКИ ПЛАН.

    Коментиран от #2

  • 2 учен

    15 45 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    МАЙ ТИ СИ САТАНИСТ, СТАНЧО

    Коментиран от #6

  • 3 БАЙ Х@Й

    18 2 Отговор
    ‼Този не носят ли маски⁉️

    Коментиран от #30

  • 4 Сила

    58 9 Отговор
    Тия ще ги побъркат окончателно! Бабичката проектира болните си фантазий върху нещастния народ!
  • 5 Тоя бабет

    44 8 Отговор
    Ще ги ошашави!
    Голям изрод е и тя....
  • 6 ХАХАХА

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "учен":

    ЕЙ, УЧЕНИЯ, ДЪРВО ТАКОВА, АЗ НЕ СЪМ САТАНИСТ, А ХОМОСЕКСУАЛИСТ !
  • 7 Миризлив пор

    11 20 Отговор
    Тук Мангъров дава все хубави идеи, вижте от как започна да лекува и заразените спаднаха. Защо не го пратим там? Ей-така, да вземе да помогне, много разбира човека.
  • 8 Същевременно Швеция

    14 3 Отговор
    (според Worldometers) имаше до днес 8484 смъртни случая. След днешната актуализация са 8727. Разлика от 243 смъртни случая от вчера до днес! Пък нека пак си пишат "+23".
  • 9 Същевременно Швеция...

    11 2 Отговор
    А след 10 дни,когато всичките смъртни случаи към днешна дата са влезли в системата, ще се окаже, че случаите към днешна дата са били дори повече, както се случва открай време.

    Коментиран от #13

  • 10 Ventura

    27 3 Отговор
    Демек, строгите мерки не помагат!

    Коментиран от #26

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 0 Отговор
    Не личи по разговорите с другата част от фамилията ,да е страшно!Вчера знаехме за 01.март тогава е затварянето за Германците!Понеже ваксините.....много ще....Най вероятно ще ги затворят, до средата на Април!При католиците Велик ден си е на Мястото,от към цъфтеж и природа!Нас ще ни държат без никаква нужда до 1 март!Залагам на 1ви март,защото имаме празници и избори!Убеден съм,че достоен човек, като президент Радевняма да промени датата на изборите и те ще бъдат на 28и!
  • 12 Боко

    11 2 Отговор
    Ще дойда и ще ви избоцам всички с 200 по аутобана А7 Улм-Вюрцбург с джипа Тойота със Севда, Венци и Балтов ще ви боцаме.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Същевременно Швеция...":

    Тези статистики.....Зверих се -Х дни в статистиката на Countrymeters.....Данните до днес еди колко си часа за 2019г бяха 105598 починали....Днес ги погледнах по някое време иииии ...Demographics of Bulgaria 2019-106,368 deaths...Влезте и ги вижте.На кое да вярвам???Явно и бг и другата интернешенал статистика е ПЪЛНА Х.....йовина!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Информирайте се

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    как функционира Countrymeters.
  • 15 Ха сега

    19 3 Отговор
    Не искат да се ваксинират повечето, и сега големия натиск.... ваксина=свобода
  • 16 загрижен

    8 1 Отговор
    Все пак това е водещата европейска икономика...ще се отрази на всички останали
  • 17 Иван

    31 4 Отговор
    Колкото повече се заключвате,завивате през глава,запердвате,дишате на пресекулки,биете си задниците за да ходите по-рядко до тоалетна,ходите като нинджи по улиците, толкова повече нищо не се получава! Справка за отличниците в ЕС: Франция,Германия,Италия,Испания!
    Явно че не става нищо с "мерките"!

    Коментиран от #28

  • 18 Боби

    14 2 Отговор
    Нашия Бай Ганьо ще гледа от Меркел.
  • 19 Вирус

    14 4 Отговор
    Така им се пада на швабите! Понеже искат да командорят Европа. Да се ваксинират до един, не само да дават акъл. На първо място Бабет, дето не й се слиза от сцената.
  • 20 село Борово

    28 2 Отговор
    Китайската лаборатория в Ухан е собственост на Glaxo.
    Glaxo се явява собственик пък на Pfizer – производител на ваксини.
    Pfizer се управлява от фонда Black Rock.
    А Black Rock се контролира от SOROS FOUNDATION,
    SOROS FOUNDATION обслужва френската АХА.
    АХА владее немската корпорация Wintertor.
    Wintertor пък е построила китайската лаборатория в Ухан.
    После срещаме Vanguard който е акционер в този немско-френски буламач и пак срещаме Black Rock.
    Black Rock контролира ЦЕНТРАЛНИТЕ банки и управлява 1/3 от световния инвестиционен капитал.
    Те са и основен акционер в MICROSOFT /собственост на Гейтс/, а той е основен акционер в PFIZER, които са също основен и най - ГОЛЯМ спонсор на СЗО!
  • 21 Кутиите

    13 2 Отговор
    Нали носят маски навсякъде, защо има умрели?
  • 22 Уди Кълвача

    13 3 Отговор
    Увисналите немски бузи иска да затрие EС.
  • 23 та кой

    8 0 Отговор
    та кой казваше - идвайте, ще се справим.
    колкото с тях се справиха....
  • 24 Боцко

    1 8 Отговор
    БОЛЕСТТТА ОТТСТТЪПВА....ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ
  • 25 Днес

    2 9 Отговор
    Германците са изпусната нация и дойде време сега те да се учат и взимат пример от евреите, защото Израел успя със заучена германска дисциплина да ваксинира населението си много по бързо...!!!
  • 26 Гърците са го измислили

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ventura":

    Това със садистичните мерки дори тъпоумните гърци почти го схванаха и измислиха "бърза писта" за ваксинирани ! Още от границата да те хързулнат хаха !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 да ги продадем

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Иване, важното е да продадем ваксините
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 този който

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й":

    Моят носи маска...!
  • 31 баба мичи

    14 1 Отговор
    Ликвидирането на меркел става все по належащо и германците е време да свършат тази полезна за Германия дейност, като отстранят този паразит мразещ германците.
  • 32 Ала бала стъкмистика

    7 0 Отговор
    Нали има ваксина що става😂😂😂😂
  • 33 Леле

    3 1 Отговор
    Германия с 80 милиона 1120 жертви днес.А нашите тази сутрин ,колко бяха на 6.5млн.?
  • 34 меркелщина

    3 1 Отговор
    Тая противна бабка само Сара Вагенкнехт я тура у место.
  • 35 Знайко

    3 0 Отговор
    Германия 80 млн. 1100 починали, което е 14 починали на 1 млн. население. България 7 млн. 150 починали, което е 21 починали на 1 млн. население. Дали не е почти едно и също? Даже в България изглежда по-сташно. Какво ми треперене от страх, все някога ще умрете, ако не утре, то със сигурност някой ден в следващите 50-70 години. Никой от вас няма да живее вечно в това си тяло. Все от нещо ще умрете, я от инсулт, я от инфаркт, я при катастрофа..., а може и от глад или жажда, ако продължаваме да гласуваме така дебилно по същия начин.
  • 36 садсдд

    2 0 Отговор
    Тия не разбраха ли: вирус с "локдауни" не се спира!
    Няма какво да направят - просто агонизират още повече!

    Нали са локдауннати от месеци, а са маскирани вече близо година.... какво постигнаха?
  • 37 цоциолог

    2 0 Отговор
    това е то в природата празно нема ще се освободт места за другите гости на баба меркел дето се пръснаха по цела европа
  • 38 антифашист

    0 1 Отговор
    това им се пада на швабите, които започнаха 2-те световни войни, в които загинаха милиони хора! маи сега те ще мрат от собствената си злоба и алчност!!
  • 39 ПРОСТА КЕСА

    1 1 Отговор
    ОЩЕ МИГРАНТИ ИСКА ЛИ ТАЯ ФАШИСТКА ?
  • 40 КРАДЦИИИИИ

    0 0 Отговор
    НЕ Е МНОГО ПРИЯТНО ДА УМРЕ ЧОВЕК ЗАРАДИ МЕРКЕЛ ИЛИ БОЙКО - МНОГО НЕПРИЯТНА СМЪРТ Е ДА УМИРАМЕ ЗАРАДИ ЧЕКМЕДЖЕТА !

    Коментиран от #42

  • 41 даскала

    0 0 Отговор
    Баба Меркел е като вечната Амбър или по - скоро като Хелмут Кол , няма да слезе от политическата сцена докато не се гътне !
  • 42 пророк Исай

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "КРАДЦИИИИИ":

    Хората умират постоянно от какво ли не - инфаркти , инсулти , злополуки , самоубийства ! За никой няма краен срок , но аз за себе си знам , че НЯМА ДА УМРА ОТ СТРАХ , криейки се от този грип , наречен с псевдонима КОРОНАВИРУС19 ! Страхът и отчуждението е най-опасния прецедент , създаден от творците на истерията , което е и целта на мепоприятието КОВИД19 , последван от налагането на контрол .