Last news in Fakti

5 Януари, 2021 17:22 3 473 12

Бойна мощ! Иран тества дронове във военно учение

  • иран-
  • дрон

Въоръжените сили на Техеран ще тестват бойни дронове, използвани като бомбардировачи, прехващачи и за разунавателни мисии по време на двудневните учения в централната провинция Семнан

Бойна мощ! Иран тества дронове във военно учение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран започна военни учения, включващи широк набор от дронове собствено производство, съобщиха местни медии.

Техеран и регионалните сили, които подкрепя, през последните години все повече разчитат на дронове в Йемен, Сирия, Ирак и Ормузкия проток, предаде Ройтерс.

Иранските въоръжени сили ще тестват бойни дронове, използвани като бомбардировачи, прехващачи и за разунавателни мисии по време на двудневните учения в централната провинция Семнан, съобщи иранската агенция "Фарс".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yamaha

    32 9 Отговор
    Иранците не са за подценяване затова краварите седят далече от древните персийски земи!

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    17 2 Отговор
    Кат додат / ако въобще додат / нашти фърчила , ша видите дронове такива !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хвърчло

    19 0 Отговор
    бойната авиация има сериозна конкуренция от дроновете
  • 5 Да не видят нещо

    13 13 Отговор
    Сигурно си мислят щом Турция може, можем и ние хахахаха

    Коментиран от #9

  • 6 биодрон

    16 1 Отговор
    Ние пък си развъждаме брадати лешояди по препоръката на г-жа Бр.Бардо. Те ще фащат умните аеропланчета а после ще ги запокитват по скалите.
  • 7 Истината

    3 4 Отговор
    След преврата в Иран когато свалиха Шах Мохамед Ръза Пехлеви запада постави като пиона ходжата Айатуллах Хумайни. Всички които дойдоха след Хумайни са все слуги на запада. Шах Мохамед Ръза Пехлеви беше независим крал на Иран и искаше да създава модел като Мустафа Кемал Ататюрк в Турция.

    Коментиран от #8

  • 8 Седесарят..

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Не беше ли обратно??Щом янките си реват на умряло,и даже насъскаха Саддам да нападне Иран.1979.. Пак помисли!!!
  • 9 666

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Да не видят нещо":

    Че кво могат турските,само това не стана ясно,един елементарен пример от Либия......за да унищожат няколко ПВО установки ,турците губят общо 47 дрона,в същото време само с два самолета Хафтар заличи турската база там без никакви загуби

    Коментиран от #10

  • 10 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "666":

    Русофилистиче сериозно ли вярваш, че турците губят 44 дрона за панцир? Турция разполага с 110бр байрактар и с които разката фамилията на ушанки и асадисти в Сирия на ушанки в Либия и цял свят видя как се унищожават руски системи за пво в Карабах! Трябва да си русопитек за да вярваш на това! Самите ушанки си признаха за десетки унищожени панцири!

    Коментиран от #11

  • 11 хи хи

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Само за Сирия не се обаждай , че там за броени минути изчезваха от лицето на земята ,турски бази и турски военни конвои , та се наложи спешно Ердоган да ходи да бие теманета пред Путин. И направо не мога да ви мисля , ако Русия нямаше сериозни съвместни геостратегически и икономически проекти с Турция .
  • 12 ел техник

    2 0 Отговор
    Повечето дори и не предполагат , колко напред са иранците в графата БПЛА. Преди повече от десетина години , когато други южно то нас , се чудиха кво е туй нещо, яде ли се или се пие ? иранците на няколко пъти сваляха американски свръх нов експеримен разузнавателен дрон , като му влизаха в честотите , и кротко си го приземяваха на пистата цял целеничък . Последва американски натиск , дрона да бъде върнат цял целеничък , защото представлява свръх-секретна иновативна разработка , касаеща националната сигурност на САЩ , но трофейните екземпляри не бяха върнати , и логично е да са отдавна разглобени и проучени от Иран и съюзните му държави .