Last news in Fakti

7 Януари, 2021 14:32 4 155 4

Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея

  • северна корея-
  • армия-
  • ким чен ун-
  • потенциал

Пхенян може да засили ядрените си способности

Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на страната си, предаде Франс прес. В доклад, представен днес на конгреса на управляващата Корейска трудова партия, започнал вчера в Пхенян, Ким се ангажира да повиши "отбранителните способности на държавата на едно по-високо ниво и да набележи цели в тази насока, които да бъдат постигнати", съобщи КЦТА, предаде БТА.

Севернокорейската официална информационна агенция не спомена нищо за ядрени оръжия, нито уточни естеството на целите, които ще трябва да бъдат постигнати в областта на отбраната, отбелязва АФП. Според анализатори обаче идеята на Ким е ясна и означава засилване на ядрените способности на Северна Корея. Това обещание бе дадено от севернокорейския лидер две седмици преди встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Джо Байдън.

При настоящата американската администрация, след размяна на обиди и заплахи за ядрена война, американският президент Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се срещнаха три пъти. Срещите им обаче бяха колкото исторически, толкова и символични, отбелязва Франс прес. Напредък по трънливия въпрос за севернокорейската ядрена програма и по тази за балистични ракети не беше постигнат. Преговорите по тези теми са в задънена улица след провала на втората среща на двамата лидери през февруари 2019 г. в Ханой. Причината за блокажа е липсата на консенсус по отстъпките, които Северна Корея трябва да направи в замяна на вдигането на международните санкции срещу нея.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    0 5 Отговор
    И на Путин му отива на бял кон.

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    Най-много му отива гол до кръста на кон. Защото когато застана до Вучич му стига само до оная раб.та.
  • 3 Йозеф

    0 0 Отговор
    На тоя миньон кой му прави прическата?
  • 4 Да е жив и здрав !

    0 0 Отговор
    Той показва на света , че Чичо НЕ Е ОНОВА за което се пише , Сиреч - " Голямата хурка " ! Оказва се , че въпреки малкия тиган е малък, ДРЪЖКАТАМУ е също голяма !
Новини по държави: