Last news in Fakti

7 Януари, 2021 18:20 7 153 63

Северна Македония е приоритет за Португалия

  • португалия-
  • ес-
  • северна македония

Страната ще търси междуправителствена среща

Северна Македония е приоритет за Португалия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Португалия ще се опита да свика първа междуправителствена среща с Албания и Северна Македония. Това обяви португалският външен министър Аугущу Сантуш Силва, цитиран от EUObserver.

Страната пое европейското председателство. Стартиране на преговорите с двете държави е приоритет.

Посочва се, че ЕС е бил много взискателен към македонското правителство. Определя се, че Северна Македония е свършила своята работа.

Сега ЕС трябва да изпълни своите обещания. Към момента България настоява да се решат двустранните въпроси, преди да започнат преговорите.

Португалският представител заяви, че предстоят усилени преговори с правителствата и на двете държави. Важно е да бъдат чути всички аргументи.

Експерти смятат, че може да се намери обща гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц..

    32 4 Отговор
    Таз Португалия тръгна и ни засече,кво прайм?!

    Коментиран от #10, #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    46 1 Отговор
    Явно Португалия е македонско! Маке на три галактики и това е!

    Коментиран от #53

  • 4 Абе

    16 1 Отговор
    И Роналдо национал на България ако може за 2-3 годинки поне

    Коментиран от #50

  • 5 Алесандру Македониш

    31 1 Отговор
    Имаме древни родови връзки със Скопиняуш..
  • 6 Кси

    10 76 Отговор
    България да върне назад Пирин на Македония и да бъде мир между два братски народа!

    Коментиран от #7, #9, #18, #41, #54, #55

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 36 Отговор

    До коментар #6 от "Кси":

    Прав си брато
  • 8 Минчо

    65 3 Отговор
    Аз предлагам Португалия да стане част от Испания а Каталуния и баските независими
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Как какво

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тц тц..":

    Ще игре куршума
  • 11 Македонците щото са испанци

    56 2 Отговор
    Македонска крава стъпила на испанска нива и казала:Ке паса!
  • 12 Хахаха

    20 14 Отговор
    Португезите са колко назе,ама Бразилия,Ангола и некви острови говорят на -шшш.. Ганьооо,де ти са Колониите?! Имаше една-РУСИЯ,но я изтърва Без-въз-врат-но..
  • 13 Сандо

    69 8 Отговор
    Добре де,за чий влязохме и сме в този коптор,гордо наричащ се ЕС,след като той не само не ни защитава,а застава срещу нашите интереси,т.е. той е против най-послушния си член?
  • 14 захариева

    47 1 Отговор
    ...ние ще направим референдум в бразилия за създаването на бразилски език.
  • 15 от гьола

    30 1 Отговор
    А за нас е приоритет Лихтенщайн !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Човек

    30 2 Отговор
    Смях и тия си вярват... С Ботсвана и Тобаго вече сте приятели и изнасяте Македонци за там.
  • 18 Каквото повикало, такова се обадило

    50 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кси":

    Македония да ми върне дядовите имоти, па после ще говорим. Те затова ни мразят: ако римското (а не Титовото право ) важи в РСМ тя трябва да върне всички имоти, които сърбоманите са ограбили от българи. Вярно, че тази нещастна държавица ще намалее наполовина, но като искат да влизат в Европа....
  • 19 Иван

    44 2 Отговор
    Тези май се взеха на сериозно
  • 20 Магелан

    39 3 Отговор
    Предлагам приоритет на Португалия да е разделяне територията на Македония на три равни части.Българаска,Гръцка и Албанска.И един път завинаго да се свърши тази амбиция на македоносръбска налудничева претенция.И без това до 15,20 гд. албанците ще бъдат мнозинство като етност и македонските бетонни тикви ще се чудят как ще опазят македонската идея.

    Коментиран от #24

  • 21 БЮРМ/FYROM

    57 4 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 22 аз предлагам

    15 17 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    да заселим всички роми и турци в Пиринска Македония и тогава да я харижем на скопяните.

    Коментиран от #44

  • 23 Eххххх

    37 3 Отговор
    Нямат място в ЕС така измислената държава Македония
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сертаки

    8 46 Отговор
    Господа не коментирайте. Ако коментирате истината ще ви Банват. Ако завиете опашка ще сте зависими от модуратора Пен... Чо който печели от вашите коментари. А Доколкото до Македония те винаги ще бъдат по-добре от нас. Имат си Охридско езеро чисто море и прекрасни ливади и пътища. А ние винаги ще си останем агресори за тях и до посмъртно ще ползваме тяхната азбука от Солунските македонски братя Кирил и Методи. А когато отида у Пирин планина на Ски местните хора там говорят на някакъв език далеч от българския ама все пак горе доло ги разбирам.И всички казват че са македонци. Какви сплоатени хора само. А ние искаме да им откраднем историята и уж Кирилицата са я измислили българските братя а не Македонските братя от Солун. Само че това дето го пиша е отразено от Еланските историци и Османските писатели архивът където днес е в Топ КАПЪ Истанбул. ЯД ме е че до сега са ме учили измислени корумпирани учители за което днес смешно ми става. Истинската история всеки който пожелае може да я прочете от архивите в Истанбул по дати А не със задна дата от пренаписаната история от комунистическия режим от измислени историци на щат. Айде честито. Отидох видях и се уверих

    Коментиран от #28, #32, #42, #59, #61

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кси

    36 4 Отговор

    До коментар #26 от "Сертаки":

    Ти не си сертаки, а си скапаняки, и Кирил и Методий са създали азбука за българския език на българската държава с книжовни школи в Преслав Охрид, тогава нито е имало македонска държава, още по-малко македонски език, той е от 1945 със заповед от комунистическия интернационал, а и да знаеш Методий се пише с Й
  • 29 Кси

    24 2 Отговор

    До коментар #24 от "Македонец":

    Ами просто НЕ Е вярно, вардарска Македония е откъсната от България и подарена на Сърбия 1919г, след като не може да я имаме цялата, поне някаква част, ако се раздели, не че някой си е умрял за вас, а за сънищата, вие още сънуване сръбски сънища
  • 30 Валентин

    25 1 Отговор

    До коментар #24 от "Македонец":

    Никой трезво мислещ не желае поредна подялба на Македония. След като е откъсната от останалите български земи на Берлинския конгрес, съвсем логично узрява идеята за политическа автономия. След като чисти българи създават ВМОРО, мисля че става ясно кои са били най-многобройни, напредничави и организирани в македонските земи. Македонски българи са и в основата на Българската Екзархия (1870г.). Само Бог явно все още знае какво са причинили сърбите на бедните хора в Македония за да продължават да се срамуват с корените си. Аз лично съжалявам, че България не е могла да защити хората си. Преди малко повече от век сме били трън в очите на всички народи около нас, задай си въпроса защо. Поздрави
  • 31 Симеон

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тц тц..":

    Не само за Португалия за цялата галактика е приоритет бившата Българска околия Македония
    .. СМЯХ 😂 кой ги измисля тези водевили Ха Ха Ха за кокосови те острови не са ли приоритет или за кралство Тонга ХАХАХАааа ще падне смях с тези чукундури измислени, забравени...... 🙃 Няма само да се ядосваме Яяя ХИХИХИ
  • 32 Античното Маке

    31 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сертаки":

    Абе как така Елински историци са писали за Македонските братя от Солун, когато Елинистичния период приключва едни 800 години преди да са почнали да съществуват тез Македонски братя от Солун??

    А тоз архив на Османските писатели, които са го писали едни 600-700 години след съществуването на братята Кирил и Методий, казва ли, че тия Кирил и Методи създават Глаголицата, а не Кирилицата, м??
  • 33 Симеон

    26 0 Отговор

    До коментар #24 от "Македонец":

    Ето как става бе македонец разделянето и губене то на територия..Чети-на тия "пaчи яйцa" ни нacaдихa в Бeрлин! В Caн Cтeфaнo 1878г. ce oпрeдeлихa тeритoриитe нaceлявaни oт бългaри! В Бeрлин ни рaзпaрчeтocaхa нa княжecтвo вacaлнo нa Турция, Изтoчнa Румeлия aвтoнoмия в Турция и Мaкeдoния изцялo пoд Турcкo! По същото време Австроунгария е налапала Босна и Херцеговина! Вeликитe cили Фрaнция, Вeликa Бритaния, Руcия и Aвcтрoунгaрия нe ca иcкaли гoлямa и cилнa БЪЛГAРCКA държaвa / да не забравим, че пруcaкa Бисмарк е направил каквото трябва за да НЕ влязат през 1878 година отрядите на ген.Гурко през Осоговската планина в Македонско и да освободят и българите в тази многострадална земя/! Фaкт e, чe след Първата световна война, когато в Ньой дават Беломорска Тракия на Турция и Гърция; Западните покрайнини и Вардарска Македония на сърбите и Добруджа на Румънците - aмeрикaнцитe ca ги прeдупрeждaвaли: oт тoвa щe имa мнoгo прoблeми в бъдeщe! Зaрaди тoя нaш бългaрcки caнтимeнт Мaкeдoния идвaт нaциoнaлнитe ни кaтacтрoфи! Дa cтaнeм cъюзници c гeрмaнцитe зaщoтo тe и прeз 1910-12гoдинa и прeз 1939 гoдинa ca ни oбeщaвaли Приcъeдинявaнe нa Мaкeдoния и Бeлoмoрcкa Трaкия! Двa пъти eднa и cъщa грeшкa! A Блeдcкaтa глупocт нa Гeoрги Димитрoв e прocтo нeвeрoятнa! Cрeщу oткaз нa Титo oт рeпaрaции 25 000 000 щaтcки дoлaрa e прoдaл вcичкo бългaрcкo в Зaпaднитe пoкрaйнини и Мaкeдoния! И дoceгa нaшитe пoлитици и иcтoрици ca cъщoтo мaзaлo! Македония е безвъзвратно загубена за БГ!

    Коментиран от #56

  • 34 Душ Сантош

    15 0 Отговор
    Макдония искат наркотрафика да е през тях! И за това България им е виновена за историята!!!!
  • 35 Македон

    8 23 Отговор
    ПИРИН Е НАШ

    Коментиран от #52

  • 36 БЮРМ/FYROM

    28 2 Отговор
    Измислената "държава" е последният проект на коминтерна. С население, колкото София. Половината са албанци. От останалата част, около 300 000 са с български паспорти, включително сегашните им и предишни министри.
  • 37 Иван Михайлов

    29 2 Отговор
    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Перо

    18 2 Отговор
    Симеон ще разясни българската позиция на Португалия! Не случайно царицата майка там живя десетки години! “Макетата” пак ще гризнат дръвцето!
  • 41 Перо

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кси":

    “Маке”,ти луд ли си?
  • 42 Перо

    20 1 Отговор

    До коментар #26 от "Сертаки":

    “Маке”,имаш бугарски пасош,а joш не знаш бугарски.Учи,учи,немои да си прости човек!
  • 43 Перо

    18 1 Отговор
    На кой му дреме за мнението на някакъв външен министър? Има вето,без оглед кой соросист лобира!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 винкел

    13 1 Отговор

    До коментар #24 от "Македонец":

    Посади ли си три стръка за лична употреба? Пушете си и си мечтаите!
    Да тук има и тъпи коментари но това не е държавна политика.А във вашите саитове само напушени!
  • 47 Перо

    17 1 Отговор
    “Макетата” да върнат имотите на 2 млн.бежанци в БГ,не е важно,дали ще остане измислената държава!
  • 48 Х Ман

    6 17 Отговор
    България да върне назад Пирин на Македония и да бъде мир🤝
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Дончо Горския

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Една птичка, пролет не прави и един футболист национален отбор, също!!!!
  • 51 Нема ум

    0 0 Отговор
    У Македония се рагя жито како френски.
  • 52 Мариан

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Македон":

    Кви сънища сънуваш, насърчително?
  • 53 МкДон

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Како така ги имате најлошите и нај-cringe вицови? xD
  • 54 Outfielder

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кси":

    Ти сърбоманско мекере недоправено,или нашенско кандидат такова,защо не кажеш в кой оркестър свириш.Май си от Кирилдобревите тронове комуноидни
  • 55 Да е ясно

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кси":

    А Северна Македония да върне, много назад, да смени името на България и така никой на никого нищо няма да дава
  • 56 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Симеон":

    Благодаря за КОПИ-ПАСТЕ-то, колега! Има и друго : заради грандоманията и лакомията на Кобурга Фердинад имаме катастрофата с Междусъюзническата война - Гърция, Сърбия и Румъния са ни опраскали много здраво! През Балканската война е трябвало да спре малко след Одрин и да удържи завоюваното! Другото трябвало да се довърши с преговори от дипломацията, ама не - говедото искало на бял кон да влезе в Цариград! По същото време Гърците са ни предлагали и част от Беломорска Тракия - знаели са, че е населена с българи и със задната идея да сме между тях и турците по суша, защото войската ни е била страховита тогава, но не той Кобурга искал и Солун! Затова нямаме загубена битка, но и нямаме спечелена война!

    Коментиран от #57

  • 57 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "АНОНИМЕН":

    Така че заради Кобургите имаме 3/ТРИ/ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ!
    1. След Междусъюзническата война.
    2. След Първата световна и
    3. След Втората световна война!
    За след 1944 нека пише друг колега по форум!

    Коментиран от #58

  • 58 Валентин

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "АНОНИМЕН":

    При Борис Трети си връщаме Южна Добруджа. Дори Ньой не го тълкувам като катастрофа.
    За мен единствената е тази в Междусъюзническата война. Там е разковничето на всичките ни следни беди. В географско и стратегическо отношение сме били в най-неизгодната позиция.
  • 59 Барборино

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Сертаки":

    Отивай бързо на доктор, защото тази параноя може да ти доведе "тъжни ритуали" !!!
  • 60 Перо

    2 0 Отговор
    Македонстващите в София все никой не ги разбира в Европа. Не съм видял и една страна да подкрепя позицията на София. За 15 г в ЕС не разбраха, че смисълът на ЕС е да се изоставят историческите претенции . С исторически претенции между държавите нямаше да има ЕС. Ганчо на власт обаче се прави на бавноразвиващ и спира съседи точно с исторически претенции. Ясно му е , че никой няма да го подкрепи , неговата цел обаче е вота на ганчовците , които наистина са много прости и се надъхват като муджухидини на македонците. Важното е Шкембе войвода да продължи кариерата си и да направи още шест тераси, че без македонски истерии бизнесът му умира.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    1 0 Отговор
    Абе португалец смотан ква е тае държава македония, що не видиш от кога е държава и от коя древна държава е откъсната тае територия.Така наречени на времето велики сили що се страхували от България и са я разпокъсали за да не бъде силна държава щото с по малка армия е била и англииска,сръбска,румънска,турска,руска,гръцка армии,водила е война на три граници със шепа хора и е победила а ти нехрани майко ще ми се застъпваш за държава без история която е част от БЪЛГАРИЯ,гледай си други работи не се мешай в Българските,защото европа ни е отнела територии които са Български но ви е било страх че е силна държава и ще промени историята която така наречени смешници велики сили са създали.Такава нация македонец нема па камо ли държава,тия боклуци където не си признават родината на бабите и дедите им какво може да очаквате от тях в ЕС,ще вземат да в македонизират.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: