Last news in Fakti

8 Януари, 2021 13:27 5 771 138

Никола Димитров: България не може да ни казва какъв език говорим

  • никола димитров-
  • северна македония-
  • език-
  • история-
  • ес-
  • българия

Република Северна Македония има с България истински интерес за приятелство и за превъзмогване на различията

Никола Димитров: България не може да ни казва какъв език говорим - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз не може да си позволи лукса и тази 2021 година да премине така, като премина 2020 година, с неуспех в разширяването, заяви вицепремиерът по европейските въпроси в правителството на Република Северна Македония Никола Димитров в празнично интервю за агенция МИА. В интервюто той засяга темите за българската блокада, европеизацията на страната, искането за вот на недоверие, внесено от опозицията, и готовността на администрацията за преговорния процес, съобщава в. "Слободен печат", предаде БНР.

Според Димитров Португалия, ротационен председател на ЕС, ще бъде заинтересувана да продължи усилията на Германия по отношение на разширяването, а Берлин също декларира, че остава посветен на този въпрос. На въпрос дали очаква напредък в разговорите с България след завършването на изборите, които е предвидено да се състоят през март, Димитров каза, че политически чувствителни въпроси се решават по-трудно преди избори и по време на кампания.

В интервюто Димитров посочва, че Република Северна Македония има с България истински интерес за приятелство и за превъзмогване на различията. По негово мнение обаче въпросите, които отваря България, нямат правна основа.

"След завършването на процеса в Обединените нации, нито България, нито която и да било друга държава в света може да ни казва какъв език говорим. Това е наша работа и в този смисъл Договорът за приятелство всъщност казва, че ние очевидно имаме различия в контекста на историята, ще формираме комисия историците да разговарят за тези различия, а ние като политика и като правителства ще работим за бъдещето, ще сътрудничим и между другото ще имаме подкрепата на България за членство в НАТО, което се случи и сме благодарни за това, и ще имаме тяхната помощ на европейския път, член 2 от Договора за приятелство", отбеляза Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 царевичак

    105 10 Отговор
    Говорите селски диалект и 100-200 измислени думички от сорта на кики рики и други подобни простотии.

    Коментиран от #126

  • 2 Македонец

    21 73 Отговор
    Македония на Македонците! България на българите

    Коментиран от #6, #34, #42, #94, #120

  • 3 choko

    96 3 Отговор
    Какво да ви казваме, то си има исторически факти !

    Коментиран от #27

  • 4 Македония

    28 48 Отговор
    Да попитам България дали има териториални претенции към Гърция, защото дядо ми имаше 100-Тина декара земя, която в момента е в южната ни съседка, или Каракачанов и Сие се дръвчат сама на по-слабичките? Нека само си отвори “пастта” за претенции и ще види от къде изгрява слънцето!

    Коментиран от #48, #98

  • 5 Чичо

    55 7 Отговор
    Отскоро признаваме, че има съвременна македонска нация и език, който е създаден и написан на сръбска печатна машина. За да печелят девиденти, македонските водачи се правят на улави и твърдят неща, които вече не са проблем в двустранните ни отношения. Това трябва да покаже, че нашата дипломация постоянно се проваля от 30 години насам.
  • 6 Шпек Салам Народен

    78 8 Отговор

    До коментар #2 от "Македонец":

    Кой ви иска Македонията,бе ,маке?!Нещо много на сериозно се взехте,ай кротнете се малко!
  • 7 ...

    47 10 Отговор
    Руснаци, Беларусци , Сърби, Македонци и всичките други , които ме мързи да изброя, бързо признавайте, че говорите на български 😂😂🤣😂🤣😂

    Коментиран от #12, #21

  • 8 Аве Адолф

    46 6 Отговор
    Няма нужда ви казваме , щото и вий си знаете, че говорите на чист български език , ама то журналята , нали трябва да списват норматива от статийки , все си дрънкат едни и същи дъвчици .....
  • 9 Гост

    45 3 Отговор
    Супата, маке, супата е гореща! И какво се прави при гореща супа, а маке? А, така! Ся прави същото и с таратора после .... абе, с всичко дето ти се поднася!
  • 10 Я па тоя

    62 7 Отговор
    Цитирам въпросния господин Димитров-"Европейският съюз не може да си позволи лукса и тази 2021 година да премине така, като премина 2020 година, с неуспех в разширяването.".....Я па тоя,той ще решава какво може и какво не може да си позволява Европейския съюз!
  • 11 тодоров

    30 6 Отговор
    профан. ес за северно марсианците никога .хахаха
  • 12 буда

    13 45 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    а ние говориме 10 процента български 30% турски 30%френски и тн. направи едно изреченое само от български думи ако можеш. тоеа е със всички езици не само с нашия затова е нагло да им казеаме какъв език говорят. ами ако турция ни забрани да наричаме българския български?

    Коментиран от #15, #31

  • 13 БАЙ Х@Й

    40 3 Отговор
    ‼ За нас македонския е като за немците австрийския‼ А те да му казват както искат ‼
  • 14 bbbbggggg

    35 4 Отговор
    Никола, нали знаеш, ЕС през крив макарон!
  • 15 некуда

    3 38 Отговор

    До коментар #12 от "буда":

    30% френси с тия 2 думи мерси и асансьор. Българите говорят 70% руски думи, 20% гръцки, 5% турски и 5% старобългарски.

    Коментиран от #17, #53, #90, #127

  • 16 Всичките проблеми

    14 10 Отговор
    Идват от Турция гледат да сме разделени политически зат колисно и ще извадят териториални и езикови претенции скоро време за това турците вън от България
  • 17 буда

    5 13 Отговор

    До коментар #15 от "некуда":

    хах немаш идея какво говориш нали. всички по съвременни думи в бг са френски пич

    Коментиран от #32, #33

  • 18 Д-р Менгеме

    32 5 Отговор
    Кавалът Димитров, нека си кръсти диалекта Патагонски език, ако иска, но няма право да крадат от Българската история!!!! Самуил и Гоце Делчев са българи... Това е обективна истина!!!
  • 19 Ганю-лъв с жълти гащи

    3 14 Отговор
    Yes man по рождение,обича да мачка по-слабите..
  • 20 Може може

    38 5 Отговор
    Ти , македонско лайно , говориш на български,макар и с диалект.Колкото и да си връткаш задника , не можеш да отхвърлиш този факт.Щом те разбираме без преводач , друго доказателство просто не е необходимо

    Коментиран от #26

  • 21 Нещастнико

    38 5 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    всички са говорили на старобългарски, известен още и като църковно-славянски език, на който и до ден днешен се служи на Бог в православната Христова църква в България, Македония, Русия, БелоРусия и МалоРусия (покрайна на Русия).
    България е първата славяно-българска империя в света. Втората е Руската славяно-българска империя. Българите и руснаците сме с една и съща славяно-българска кръв, език, обичаи, манталитет, култура и Христова православна вяра!!!

    Коментиран от #28, #41, #96

  • 22 що маке

    5 18 Отговор
    македонци,мачкайте фекалните ни гербави политици,и без това не заслужават уважение!
  • 23 Перо

    33 5 Отговор
    Баща му се определя за българин,а тоя за политическата нация “македонец,създадена с декрет на Коминтерна и ЮКП и език,измислен от комисия през 1944-45 г. Не разбраха ли “макетата”,че до като не признаят миналото си,нямат бъдеще! Омразата отива като цялата пара в свирката. Никой не може да нарушава правилата на ЕС,камо ли една мижава и измислена “държава”,като РСМ,която е кандидат,което често забравят! Вето до дупка!

    Коментиран от #131

  • 24 Мая

    34 2 Отговор
    На Португалия изобщо не им пука за вас.Както и на Германия разбира се.Разширяване на Европейския съюз повече няма да има.Това го знаят всички включително и РСМ.Поради тази причина те няма да подпишат нито договор нито анекс.Защото по този начин ще признаят българския си произход.
  • 25 123

    24 2 Отговор
    Прекъсват се всички връзки с Македония, затваря се границата.И се оставя Македония да Европеизира ЕС
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пропуснах

    19 2 Отговор

    До коментар #21 от "Нещастнико":

    Сърбите, босненските християни и румунците до преди 150 години... все православни християни на Христовата църква, не на измислената човешка църква на папата и на другите еретици - всички са служили и служат на нашия Бог Исус Христос, единосъщ със Своя Отец, на четвъртия Божи език - старобългарският църковно-славянски език!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Спасов

    19 1 Отговор
    Естествено, че може да ви казва, след като говорите на български и то нескопосан диалект!
  • 31 Трол

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "буда":

    Нямаш си на представа колко, какви и откъде чуждици има в турския език! Не пиши глупости, като не си запознат! То не са арабизми, заемки от фарси, а когато Ататюрк прави езиковата революция, заемки се внасят от тюркските средноазиатски страни! Нямаш си представа как са говорили в султанския двор и как простолюдието! Само цитат от факти за пример:Прeзидeнтът нa Турция Рeджeп Eрдoгaн призoвa зa изучaвaнe нa ocмaнcки eзик в турcкитe училищa, cъoбщи „Хюриeт дeйли нюз“. Cпoрeд държaвния глaвa eзикoвaтa рeвoлюция в рeпубликaнcкия пeриoд e нaнecлa щeти нa турcкия eзик.
  • 32 90fsd8dv08

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "буда":

    Я дай пример за френските думи, дето ги говорим!
    Напиши такива думи и дай аргументи и източници, че те са френски!
    Френски, грънци! Турски да, сръбски да, ромънски,, дори, ама френски..... Направо изкърти перваза на мивката с това си твърдение.
    Покажи кой от думите, които съм ползвал в тоя пост са на френски. Според теб тук трябва да има 30% такива думи. Посочи ги!

    Коментиран от #36, #38

  • 33 Трол

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "буда":

    Още от цитата: В имeтo нa „eзикoвa рeвoлюция“ нaшият турcки бe aтaкувaн c бeзвкуcни, бeзцвeтни, бeздушни думи, e кaзaл Eрдoгaн нa цeрeмoния в прeзидeнтcкия двoрeц зa рaздaвaнe нa нaгрaди нa учeници, учacтвaли в литeрaтурнo cъcтeзaниe. Бeшe нaпрaвeн oпит дa ce oтcлaби връзкaтa мeжду нaшaтa нaция и нeйнaтa дрeвнa цивилизaция, e изтъкнaл oщe Eрдoгaн.
    Ocмaнcкият турcки eзик, oфициaлeн eзик нa Ocмaнcкaтa импeрия, e изпoлзвaл aрaбcкaтa пиcмeнocт, a лeкcикaтa му cъдържa oгрoмeн брoй aрaбcки и пeрcийcки зaeмки.

    Коментиран от #75

  • 34 Перо

    32 3 Отговор

    До коментар #2 от "Македонец":

    Македонци има от 1945 г.,а българска държава от 681 г.Македонската е от 1993 г.образовай се извън РСМ,защото при вас историята е фалшива! Никой не ви иска РСВ,нито го интересува,но историческите факти не фалшифицирайте!

    Коментиран от #72

  • 35 Аз съм

    38 3 Отговор
    Българи съм, от Мадан. Ние тук, какъв език говорим, господине от СЕВЕРНА Македония? Не те ли е срам, да твърдиш, че твоят български диалект е друг език, след като в него няма и 10% думи, които да се отличават от книжовния БЪЛГАРСКИ ЕЗИК? Знаеш ли, моят диалект, че в 80% от думите си, е напълно неразбираем за българите, които не са от моя край? И все пак, твърдя, че е български диалект. С какъв аргумент можеш да подкрепиш малоумното си твърдение, че говориш друг, разичен от българския ЕЗИК? Нима не си минал началния курс на образователната си система, за да правиш разлика между понятията ЕЗИК и ДИАЛЕКТ? Жалко за държава, възложила управлението си на толкова нрграмотни индивиди!
    И, бегай да променуваш брже фамилиата си на Димовски, оти таа фамилиа не се користи во географското место Македониjа, уще от удбашите и веке не ти прилегнува.

    Коментиран от #56

  • 36 9дс8сд9с9

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "90fsd8dv08":

    Поправям се КОИ, а не коЙ. В бързината стават грешки.
  • 37 някой

    19 2 Отговор
    Ми то е ясно че не може България да ви казва какъв език да говорите. Може обаче да ви наложи едно лекинко .....,,вето" му викат. И да гледкате към ЕС през сварен и закривен макарон.Поне още десетина годинки. Съюза ,ако не знаете , няма нужда от други аутсайдери. Вече си има няколко, две от които достатъчно им бъркат лимонадите,че и вие да се намърдате. Сори,мандалото хлопна.
  • 38 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "90fsd8dv08":

    По-скоро аз мога да му дам френски думи използвани в турския език-рейс, вратовръзка, сервитьор, братовчед!

    Коментиран от #78

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Перо

    14 2 Отговор
    Баща му се определя за българин,а тоя за политическата нация “македонец,”създадена с декрет на Коминтерна и ЮКП и език,измислен от комисия през 1944-45 г. Не разбраха ли “макетата”,че до като не признаят миналото си,нямат бъдеще! Омразата отива,като цялата пара в свирката. Никой не може да нарушава правилата на ЕС,камо ли една мижава и измислена “държава”,като РСМ,която е кандидат,което често забравят! Вето до дупка!
  • 41 ...

    2 10 Отговор

    До коментар #21 от "Нещастнико":

    "Руската славяно-българска империя" ... 😂😂😂🤣

    Коментиран от #46

  • 42 Лошо нема

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Македонец":

    Само си измислете македонски език, който поне малко да се различава от българския. Иначе си признайте, че говорите български. Патент не ви искам. Само да си признаете истината.
    Но това едва ли ще е проблем -разполагате и с албански...
  • 43 Свобода на говор

    18 1 Отговор
    Тук говорим (може и с диалект), чувам турски (помашки), арменци, евреи, цигани ... Тук сме от 681 (някои казват и от по рано). Кой ви пречи да си говорите езика (диалекта)? Само дето в историческо време сте от ВЧЕРА, ок така нареченият КОМИНТЕРН, Сталин

    Коментиран от #54, #128

  • 44 Мнение

    22 1 Отговор
    Макета, четете бавно и осмисляйте следващите редове!
    Американците говорят на английски,но нямат нищо против този факт, макар да са си извоювали независимостта от Великобритания?!
    Австрииците говорят немски език и нямат нищо против това!
    В Швейцария официалните езици са няколко, сред които и немски език, но те нямат нищо против това!
    Само на вас ви пречи, че говорите български диалект и едва ли не го чувствате като обида???!!!
    Когато великите сили разпарчетосаха България, а на вас ви беше зачислен Тито да ви промива мозъците, колко велика (измислена) нация сте, тогава пак България призна първа "държавата" ви, защото искаше взаимно разцирателство!
    Сега видиш ли промитите мозъци се обиждали, че говорят на български??????
    Не просто няма да ви подкрепя в ЕС, но ако зависи от мен ще спра всяка комуникация и инвестиция с вас! Така ири иначе македонците сте си самодостатъчни!!!
    Република Измислена Македония е абсолютен пример за това до какво може да доведе промиването на мозъци!!!
    Жалко за единиците българи от областта с. Македония, които все още се определят като българи и биват тормозени за това!!!
  • 45 SDEЧЕВ

    15 0 Отговор
    ИСТОРИЯТА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЗАПОЧВА ПРЕЗ 1944 ТОЧКА

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бат Гечо

    20 1 Отговор
    Баща му на този шушлек, нали беше написал, че са българи. Той много добре знае всичко, но продължават с юго номерата.
  • 48 АНОНИМЕН

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Македония":

    След 1945 година са се изселили много хора от Беломорска Тракия в България, а не в Югославска Македония кой знае защо! Оставили са къщи, ниви, добитък...! Имало е описи точно какво, колко оценено в швейцарски франкове! Имало е такива репарации и за Първата световна естествено! Като не могат да останат неутрални - нашите политици се присъединяват към тези, които обещават повече - германците на два пъти една и съща грешка! А с тези имоти са оправени последните репарации дължими от България на Гърция заради Втората световна война! Срещу 25 000 000 щатски долара дължими на СФРЮ пак като репарации за ВСВ Георги Димитров в Блед продава на Тито всичко българско в Западните покрайнини и Вардарска Македония! За Първата световна война е имало репарации също! Два пъти една и съща грешка заради сантимента Македония да се съюзим с германците защото са обещали на управниците ни повече от другите!
  • 49 Факти

    15 0 Отговор
    Еми сменете си имената и спрете да говорите на Български пък ще се разберем.
  • 50 РСМ

    19 0 Отговор

    До коментар #45 от "SDEЧЕВ":

    РС Македония я измислиха миналата година:))), а през август 1944 г. под ръководството на хърватина и английски агент - Тито - се измисли "македонския" език от едни нещастни българи майкопродавци!
  • 51 смерш

    18 0 Отговор
    От 100 години насам ,след безумната авантюра на Фердинант да атакува съюзниците ни в балканската война,Солунско и Скопско са окончателно изгубени,българския етнос там е кърваво подтиснат.В днешна Сев.Македония репресивните и правораздавателни органи са изцяло под Сръбски контрол.Де факто тя е сръбския троянски кон в НАТО.
  • 52 АНОНИМЕН

    15 1 Отговор
    България не е казвала на Никола Димитров на какъв език да говори! България му казва : Не сме ви кош за душевни отпадъци! Ще признаят ли преследването, пращането в концентрационни лагери, убийствата на българите отказали да се пишат македонци! Оправете си "дълбоката държава" и пак заповядайте да си говорим! На това психиатрите му казват "Стокхолмски синдром"!
  • 53 Политолог

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "некуда":

    От къде ги творите тези небивалици бе неграмотници!?
  • 54 Учител

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Свобода на говор":

    Неграмотник, нищо не ти се разбира! Говори на какъвто език знаеш, щото като гледам никакъв не знаеш!
  • 55 Обикновените

    17 6 Отговор
    Хора живеещи в Македония, не се усещат,защо толкова меркелица натиска да влязат в ЕС.За да ви превземат икономиката бе,дървени глави.Мислите си,че ще се случи скоро пълното ви приемане в ЕС? Ще ви влачат с години.Хиляди условия и под условия в стотици томове.Милиони българи и към момента не знаем,точно какви клаузи са подписвали нашите управници.Ще забравите най -важното за човека: естествената,чиста храна,плодове, млечни продукти,месо.Тези който все още присъстват на трапезата ви.Ще ви погълнат цялата електропреносна мрежа.Цялата водопреносна мрежа.Всичко ще премине на тяхно директно управление.Такива Министри" не ги интересува,Вашето бъдеще.Тях ги интересува властта,а чрез нея- парите.Те ще са довреме,но запомнете,ще бъдат след това най големите приватизатори във държавата ви.Какво ще спечелите,като ви приемат? Да пътувате без визи в Европа? Голяма придобивка е,да знаете! Няма да имате пари да отидете в Охрид на почивка, каква Европа.Или да работите навън,да разфасовате пилета,свине,или да берете краставици и ягоди.Голяма печалба.Ще забогатеете.Но една шепа- не повече от 1-2%. Но не Вие-а тези,който сега ви натискат да влезете.
  • 56 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Аз съм":

    Хаххаха... Много точно казано! Много ми допадна поста! Направо ги удари в стената! Поклон и респект!
  • 57 хмхохохо

    4 0 Отговор
    мммда, тия джедайски трикове не на нас
  • 58 Fate

    9 1 Отговор
    Много арагантни тия макета
  • 59 Диамантената ръка

    15 0 Отговор
    И австрийците така, никой не им казва на какъв език да говорят и си говорят на немски хората.
  • 60 дончо

    11 2 Отговор
    О, НЕРАЗУМНИ И ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН.
  • 61 Перо

    3 12 Отговор
    Да живее МАКЕДОНИЯ и македонския език и комитите македонски Гоце ,Яне и цар Самуил основал македонското царство

    Коментиран от #66

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Перо

    1 12 Отговор
    България е създадена след македонската империя

    Коментиран от #65, #67

  • 64 Тираджия

    12 0 Отговор
    Ами то в Австралия говорят Австралийски , САЩ говорят Американски......... с тия кретени не можеш се разбра!
  • 65 Приятел

    7 1 Отговор

    До коментар #63 от "Перо":

    Ти луд ли си?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Маке

    10 0 Отговор

    До коментар #63 от "Перо":

    А Македония е създадена след големия взрив на вселената...

    Коментиран от #71

  • 68 Черен Петър

    10 1 Отговор
    Абе говорете ако щете и на суахили, само престанете да крадете и измисляте история! Само нека ви е ясно, че колкото и да крадете, собствената ви история се изчерпва с две страници, формат "джобно тефтерче"...
  • 69 Мунчо

    10 0 Отговор
    Къде точно е писано бе маке че разширяването на ЕС е задължително!?
  • 70 Родителите му са с български корени

    7 1 Отговор
    Тръгнал да говори глупости! Да се отрече от тях! Що за човек!?

    Коментиран от #79

  • 71 Черен Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "Маке":

    Не е вярно! Македония е създадена ПРЕДИ Големия взрив и след това го е предизвикала!
  • 72 Македонец

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Перо":

    Пере искаш западен прах за пране или моришеш на лук и чесен и джибри като до 1989г. Ела на границата ще мине Югославски ТИР.

    Коментиран от #77

  • 73 Vov

    7 0 Отговор
    Селският югозападен български диалект примесен със сърбизми. Е добре. Да си го записват такъв и да мирясат. Но това е най-малкият им проблем. Тотална промяна на отношението към България и промяна на учебниците. Това е разковничето на българския консенсус.
  • 74 Шиптар

    4 0 Отговор
    Каквото и да им се признае тях скоро няма да ги има.На запад граничим с Албания. Вече напрактика няма граници между Албания, Косово и Северна Македония.А ЕС какво иска да приеме не е ясно или не е наясно.По скоро целта е базата Бонстил да е в ЕС за да може проекта Триморие да се управлява по лесно.
  • 75 buda

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Трол":

    това ми е добре известно например ТАВА е арабска дума която ние използваме чрез турски и не разрешаваме на макета да я използват хах. турски думи:например чорба яхния гювеч тенджера чекмедже саксия торба чанта маса и тн. също не се разрешава на макета щот са си наши хахахах

    Коментиран от #100

  • 76 човек от народа

    4 0 Отговор
    ами като не знаете, ще ви го кажем !
  • 77 Перо

    9 4 Отговор

    До коментар #72 от "Македонец":

    Бил съм в Западна Германия,преди 1989 г.и ви знам колко ви е акъла и каква работа работихте там,а после като гастербайтери ходите в БГ за кашкавал и евтини стоки от Кореком.Циганска търговия дънки и парцали,срещу храни.

    Коментиран от #80

  • 78 ето ти френски думи

    5 5 Отговор

    До коментар #38 от "Трол":

    веранда
    гардероб
    диван
    канапе
    фотьойл
    камион
    шофьор
    панталон
    сутиен
    сак
    плаж
    бонбон
    гара
    каса
    етикет
    билет
    абонамент
    клиент
    портмоне
    портфейл
    мода
    душ... още искаш ли, преведи ми първо тези на български и ще ти дам нова порция.

    Коментиран от #83

  • 79 Маке

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "Родителите му са с български корени":

    Родителите му може и да са българи обаче дедо Сорос му е ментора и настойника. А копанята е голяма та и българските кратуни плюскат там.
  • 80 До Пере

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "Перо":

    Пере не сърди, а чорапогащи носи ли на момите при завръщане в родината си. Слушам от вьзрастните че с един чифт подарени доста чичковци си лъскали бастуна. Ха ха ха.

    Коментиран от #84

  • 81 Перо

    0 7 Отговор
    България ще помогне на Македония за ЕС
  • 82 Перо

    6 6 Отговор
    Българите говорим Македонски език

    Коментиран от #89

  • 83 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #78 от "ето ти френски думи":

    Не си от най-умните, да знаеш! Една не малка част от думите, които цитираш, произлизат от ЛАТИНСКИЯТ! И изобщо не вкарвай френски език, защото е добре да знаеш кога се появява този език като САМОСТОЯТЕЛЕН такъв! А сега - бягай да учиш!

    Коментиран от #87

  • 84 ааа ето това вече

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "До Пере":

    е типично българска дума при това много звучна и красива ЧОРАПО-ГАЩИ ем чорапи ем гащи хахаха
  • 85 Етнолог

    4 1 Отговор
    Някакъв български помак Перо се прави на патриот
  • 86 Кси

    6 0 Отговор
    Истината от историческите документи показват какъв език говорите, пък и никой не е глух, че да не различава българската реч, България да не ви казва истината, а вие да казвате, че в България говорим македонски, абе плужек долен, застреляй се
  • 87 Съгласен съм другарю

    0 10 Отговор

    До коментар #83 от "Гост":

    точно това е и мойта логика това че макета използват неколко български думи не значи да им забраняваш да си наричат езика както искат, освен това те използват доста повече чуждици от нас което дори прави езика им по богат

    Коментиран от #92

  • 88 Горд Българин

    4 0 Отговор
    Северна не знам си какво не може да ни казва, че сме татари, да присвоява българската история, нашите царе, претенциите за писмеността ни, че била тяхна, а не наша, претенции за някакво малцинство, както и териториални претенции, ЗАЩОТО СА "ДЪРЖАВА" СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 1944 г. ОТ КОМИНТЕРНА И КАТО ТАКАВА НЯМА КАК ДА ИМА КАКВИТО И ДА БИЛО ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЪЩЕСТВУВА ОТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ 1300 ГОДИНИ.
    Тези измислени "македонци" да почакат още 20 години и няма, за какво да преговаряме с тях, защото просто няма да ги има. Ще преговаряме с албанците. Ние за никъде не бързаме. То времето работи за нас.
  • 89 Кси

    6 0 Отговор

    До коментар #82 от "Перо":

    Ние да не казваме истината, а те да лъжат, че българският език е македонски, тъй ли, оле такива отврати няма в света. От вас вече трябва да се изисква, всяко нещо, което твърдите да го докажете, не можете ли, разговора спира докато спрете да повтаряте едни и същи лъжи, ако зависи от мен, разговора спира в момента, в който изречете нещо без основание и се приключва с тая сага
  • 90 чекай чекай малко

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "некуда":

    хахахах къде отиде със 70% руски ти си като тоя пт щаба дето си изсмуква каквато цифра му хрумне. второ гръцки думи изненадващо дори шокиращо малко в нашия език предвид близостта с тях с изключеноя на доста универсални международни думи като психология демокрация и тн но 20% хах пОсмали малко
  • 91 Миновач

    8 0 Отговор
    Ех Никола Николаааа
    Скачай Вардаро с камък на шията
  • 92 Кси

    8 0 Отговор

    До коментар #87 от "Съгласен съм другарю":

    Как няколко думи, те си ползват стари думи архаични български, има заповед за въвеждане ма македонски език 45г, махат Ъ, да не прилича на български, слагат j, да прилича на сръбски, но остава членуване и конструкцията на изреченията-говора, аналитичен език, а сръбския е синтетичен, ти като какъв се изказваш, личи си че нямаш представа, и не владееш чужд език, иначе щеше да разбираш разликите

    Коментиран от #99

  • 93 Кси

    5 0 Отговор
    Тоя иска да лъжат, а България да се съгласява с лъжите им, ние да се зачеркнем заради тях, че кои сте вие, бе "убавци" долни, БГ говори македонски, цар Самуил е македонски цар и БГ е била под македонск робство в пределите на древната македонска държава на Ал.Велики-гърци, вмро са се борили за освобождение на македонците от българите/нещо не се връзва/, тъй добре ли ще бъде да приемем
  • 94 9*19мм

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Македонец":

    Коя Македония имате предвид г-н македонец,гръцката област,или измислената на маса държава от преди 70-ина години?
  • 95 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    НИКОЛА ДИМИТРИЧ ИЛИ НОКОЛАКОС ДИМИТРИКУС , НО НИКОГА НИКОЛА ДИМИТРОВ !!!!!!!!!!!!!????
  • 96 Кси

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Нещастнико":

    Лъжат и нищо не искат да знаят. Киприян от Търново е първият митрополит на Киевска рус, разбира се, че старобългарски език са ползвали, има църковни документи, даже в кръщелните на екзархията пише българин, колко български надписи по църкви и паметници за заличили тия лъжци

    Коментиран от #103

  • 97 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ИДИОТИКУС : ВИЕ МОЖИ ДА ИМАТЕ "ИСТИНСКИ ИНТЕРЕСИ" ЗА КОМБИНА С БЪЛГАРИЯ , АМА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ ГИ НЯМАМЕ !!!!!
  • 98 9*19мм

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Македония":

    Явно четете темата м/у редовете! България няма териториални претенции към когото и да е било. В случая с РС мАкедония,става въпрос за исторически и културни претенции.
  • 99 аз не претвндирам да разбирам македонски

    3 9 Отговор

    До коментар #92 от "Кси":

    освен общите ни думи но като го слушам повече ми прилича на сръбски също разбирам какво казват сърбите руснаците и поляците това не ги прави българи... бе просто ги остави да си го наричат както си искат да ве еа в комплексарите идеята е че са славянски езици и имат общи корени и структура

    Коментиран от #101, #125

  • 100 Трол

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "buda":

    Нека тогава макетата да си карат само с турцизмите от българския език! А те колко са турски, друг въпрос! Защото дори за студент се използва арабизъм! Пък нека макетата да си карат само с турските думи! А и оставаше след 5 века да няма турцизми в българския! Проблема е съвсем друг и незнам защо някои го издигат на плоскост имате турски думи в езика-не може да забраните да ги използват други покрай всичко останало българско! Тъпо е!
  • 101 Д'мин

    11 0 Отговор

    До коментар #99 от "аз не претвндирам да разбирам македонски":

    Смисъла е друг, по-дълбок! Имаме език, царе, история, етнос! Част от този етнос е в Югозападна България! Е искаме признаване и партия! А усещаш ли за какво иде реч? Съвсем друго е-има македонски етнос, език и държава, но първите две произлизат от българско и точка на проблема!
  • 102 Геро

    7 0 Отговор
    В Бавария говорят баварски език който няма нищо общо с немския независимост за Бавария и баварския народ
  • 103 АНОНИМЕН

    9 0 Отговор

    До коментар #96 от "Кси":

    Така е! Бил е и мирополит Литовски! Геополитика и тогава е имало! Борбите са били между Константинопол и Рим! Доста са го разигравали Киприан, но в крайна сметка е бил тронясан като митрополит и на Московското княжество! И са наричали българи, тези които са можели да четат и пишат в столицата на Киевската Рус! Да не забравяме и държавното образувание на българите около град Казан, които пък са приели исляма навремето! Иван Грозни ги е разбил през 1547-1555 година и затова кубетата на руските черкви са с форма на чалма в чест на това изтребление! И се нарекъл цар на руси и българи защо ли?!По после ги наричат татари! Но не са татари! Много интересни са публикациите на Риза Бариев по темата Българи-Казан!
  • 104 хахохх

    7 0 Отговор
    Че никой ! не Ви казва какъв език говорите. Искането е да не вземате нищо от историята на България. Вие "македонците" се появявате след 1900-та година. Преди това, моля, не се ровете в нашата история. Това е! Пък си говорете на какъвто "език" Ви се говори. С уважение...

    Коментиран от #108

  • 105 хихихихих

    12 0 Отговор
    Вчера им набиха ново име, още не са си сменили личните карти дет се вика, те у ЕС искат. Както се казва в една песен - ти закъсня ужасно, ужасно закъсняяяяяяя.
  • 106 Една българка

    11 2 Отговор
    Аз лично не искам да имам нищо общо с тия бивши българи с бъдеще на шиптъри. То като човек няма грам достойнство...
  • 107 Тъка тъка Никола

    9 0 Отговор
    Те ще ти кажат с каква скорост да си миеш у и я. .ха ха
  • 108 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор

    До коментар #104 от "хахохх":

    ...КВООООО???Ква 1900'на година!!!1991 година!!!!!!!че и по-късно-след като ГЪРЦИЯ ИМ ПОЗВОЛИ!!!!!!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Тато из Правец

    5 1 Отговор
    Говорете си ! Ние сме доволни,че говорите български език!!!
  • 114 филолог

    8 1 Отговор
    Отново г-н Димитров изопачва това, което "иска" България. Той казва: "...нито България, нито която и да било друга държава в света може да ни казва какъв език говорим."
    А истината е, че България нищо не казва. България не е човек за да казва нещо. Българският народ признава за съществуването на съвремнната езикова форма, която е въведена като официален език в РСМ. Българският народ казва следното (и това един път завинаги трябва да запомни политическия елит в РСМ):
    1. Съвременният език в РСМ е изкуствено създаден с начало 1944 на основата на диалектна западна форма на българския книжовен език.
    2. Този език неправилно се нарича "македонски език", а трябва да се казва "официален език в РСМ". Това е така, защото колкото и да го изменят вече 76 години, по структура и граматически особености той си остава диалектна форма на българския език.
    Това е така, защото има исторически документи, които доказват, че в края на 19-ти век и годините до 1944 година (от 20-ти век) народът във Вардарска Македония е говорил именно не леко изменена диалектна форма на българския книжовен език.
    Именно това трябва да признае елита в РСМ, че Македонизмът е този, който отдалечва и изкуствено изменя автентичния западен диалект на македонските българи от Вардарска Македония с цел максимално да го отдалечи от българския литературен език и по този начин, крадейки от българската история, да създаде така наречения македонски "идентитет".
  • 115 Smooth Jazz

    4 1 Отговор
    На този даже и името му е чисто българско - Никола Димитров.

    Коментиран от #124

  • 116 булгаристанец

    2 0 Отговор
    барабанист......демек ТЪПАНАР
  • 117 кузман алиев

    3 6 Отговор
    в интерес на истината севрномакедонския език е по-близък до сръбския,но сърбите никога не са им казвали че говорят на сръбски и че са сърби,безумие е да им се внушава че горят български и че са българи

    Коментиран от #118, #123

  • 118 В интерес на лъжата

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "кузман алиев":

    Е мнението Ви.До 1945г. За пряка сърбизация пишат много небългари.Доколкото е известно резултатът към днешна дата, е че 10 процента от населението е продукт на смесени бракове.За Югославия всеки 5 ти брак е смесен и след сръбската музика иде и югославския махмурлук от 90-те

    Коментиран от #122

  • 119 Историк

    3 0 Отговор
    Между другото нямате статия тук от вчерашното изказване на руския посланик от Скопие.За македонската идентичност, там политиката на Москва си остава непокътната от времето на Кръсте Мисирков, парите за идентитета от Белград и Москва към новосъздащите македонска идентичност от началото на 19век

    Коментиран от #121

  • 120 То бива, бива , ама такова нахалство...

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Македонец":

    Когато върнете ЗАГРАБЕНИТЕ български земи на територията на РСМ, тогава ще си помислим дали да говорим с вас. Аха! И да признаете за геноцида над българи, защото одма ви цепим от Албания и кой от къде е!
  • 121 Старото

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Историк":

    Боко Кратуната е виновен - братя, та братя! ТЕЗИ БЕЗРОДНИЦИ СА УБУЙЦИТЕ НА НАШИТЕ БРАТЯ! ИСКАМЕ ТУРЦИТЕ ДА ПРИЗНАЯТ ГЕНОЦИД НАД АРМЕНЦИТЕ, А КОЙ ОСВЕН НАС ЩЕ ЖАЛИ ЗА НАШИТЕ? Руснаците отново си показаха рогата, но и за тях ще дойде Видов ден!
  • 122 Старото

    2 0 Отговор

    До коментар #118 от "В интерес на лъжата":

    И то какъв махмурлук!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Ебааси ГЛУПЕНДЕРА

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "аз не претвндирам да разбирам македонски":

    Говори си на кучешки ако искаш, но не кради! В ЕВРОПА НЕ ПУСКАТ С КРАДЕНИ ЦЪРВУЛИ!
  • 126 соМНОГОкютек

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "царевичак":

    Европейската система за Граничен контрол се нарича SIRENE / или нещо подобно е наименованието/. Ако МВР на България обяви паспортите дадени на северомакедонци -скопените,кастриоти и сръбски яничари ЗА НЕВАЛИДНИ , ще ги арестуват на всяка граница или при паспортен контрол и след санции ще ги есктрадират обратно в Раят Северна мЪкедония-РСВ.Това трябва да се прилага за всеки , който е заявил че е взел пасоша единствено за да пътува по белия сват, а НЕ че се чувства бУгарин , въпреки подадените документи и декларации.До си одат на Луната и да си вкарат у правиот пАт историчарите и политичарите , српски мекерета..А на бЕОГРАД да спрем газОт и ТРАНСПОРТНИТЕ връзки с Москва , да ги принудим да се молят и да ПРЕСТАНАТ ДА ПОДКЛАЖДАТ МАКЕДОНЦИТЕ В ИНТРИГИТЕ ИМ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ .СТИГА АВАНТИ НА СМЪРТНИТЕ НИ ВРАГОВЕ ОТ СКОПИЕ, БЕОГРАД И МАСКВА ЗАД ТЯХ.
  • 127 УМНЬооо

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "некуда":

    Академик Лихачов го е писал , че 55% от думите в рАЗИАтският язык са български , а останалите предимно са татарски , финландски и от европата ., че така наречените Церковнославянскый язык и Словене ВСЪЩНОСТ СА ОТ БЪЛГАРИТЕ. Затова и днес московитите надминаха Гьобелс с лъжите си , че сме татари и няма как да сме им дали вяра , език и АЗБУКА.САМО НА БЪЛГАРСКИ Е АЗ , А НА РУСКИ Е Я .Я .СЕГА ПРЕСТАНАХА ДА УПОТРЕБЯВАТ ТЕРМИНА азбука И ГО ЗАМЕНИХА С АЛФАБЕТ.Нашите историчари , които ЛЪЖАТ,КУПЕНИ ОТ ЧУЖБИНА С РУБЛы ,че сме татари и БУЛамач , да ги екстрадираме в АЛТАЙ , заради повтарянето на разийските лъжи , въпреки генетичните изследвания правени от швейцарци и италианци , че сме европейци и нямаме тюркски гени.Сега нашите предатели - историци и археолози пращат в Харвард за нови ДНК изследвания , екзотични , НЕБЪЛГАРСКИ МАТЕРИАЛ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ , само и само да докажат , че не сме местни и наследници на най -многобройният народ ТРАКИте , а сме пришълци и сме тук по милостта на комшиите ни. В същото време нашето тракийско наследство се граби абчно от данайци , румънци , сърби и албанци.А славянството и азбуката и езикът от буснаците.

    Коментиран от #130

  • 128 истината е друга

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Свобода на говор":

    Чети историята , но истинската , а не писаната в москва и повтаряна от рублофилите историци .За българите по днешните ни земи ,древните историци пи шат още от ІV век , има и карти. Само руските мошеници и фалшификатори продължават да се правят на македонци и продължават да ни лъжат , че сми турско-татарско племе занимаващо се с кражби .През 681 година е сключен поредният мирен договор между България и източната румска империя /ромеи - римляни/, не византия /от 17 век измислена /, с който те се задължават да ни плащат дънък /репарации/.Велика България от 630 на образованият в Константинопол , хпистиянин Кроват-Курбат граничи по р. Дунав с Франкската империя , обхваща днешните Унгария Румъния, Украйна и Русия до Кавказ .Сега братушките фалшифицират картите и я показват сато зържавица около Азовско море.Четете патриота- българин Павел Серафимов с факти , а не руските подлоги "български идторици" , които като македонците копират руските лъжи , и се правят на ударени за многото исторически автори и извори.

    Коментиран от #129

  • 129 Историята

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "истината е друга":

    е история - тя винаги служи на силните. Днес ние не сме силни, трябва да го признаем. А митът, че Георги Димитров е започнал процеса на македонизация на македонците следва да се преосмисли - той може би го е направил необратим, но не го е започвал. Погледнете събитията от началото на 20. век - кой с кого се бие в Македония? Кой арестува там Яворов /и четата му/например - и защо? Днес Македония Е Македония - и си имат и езику и територия - и опитите на България да бьде "по-големият брат" са обречени на неуспех. Исторически погледнато - процесът там е същият като процеса тук в средата на 19.век /прочетете публикациите на Раковски -аналогията на неговите твърдения с тези на днешните македонци са съпоставими .../
  • 130 Нещо си се

    0 1 Отговор

    До коментар #127 от "УМНЬооо":

    объркал. По твоите мъдрости СМЕ СЛАВЯНИ, по официалната версия сме по-скоро траки... е, какви сме по произход - или - в зависимост от конюнктурата,а? Впрочем - Алцек знаеш ли кой е, защо има фамилии "булгарелли" в Италия...?А ДА ПРоЧЕТЕШ "ИМЕННИКА НА ПРАБЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ" И ПЕРФЕКТНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ПРОФ. МОСКОВ НА ТОЗИ ПАМЕТНИК - ТОЙ БЪЛГАРСКИ ИЛИ Е ИЛИ КОЙ ЗНАЕ? Всъщност - обидно ли е да произлисаш от коя и да е раса или от кой и да е етнос - важно е кой и какъв си сега и за какъв се смяташ /правото на самоопределение е изконно право!/

    Коментиран от #133

  • 131 Пере

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Искаш ли истински шоколад тоблероне или още ядеш този безвкусния с кравата.
  • 132 Анализатор

    3 0 Отговор
    Чудя се на акъла на управляващия елит в РСМ! Искат да влязат в Европейския съюз, а не знаят, че после ги чака пълно икономическо и политическо заробване от Брюксел и от САЩ. Така РСМ ще замени своя командир "Белград" с малко по-европейски командир "Брюксел" и световният джандарм "Вашингтон". РСМ я чака КОЛОНИАЛНО робство!
  • 133 ТракитеБългари

    2 0 Отговор

    До коментар #130 от "Нещо си се":

    Не съм се объркал. Словени е по-новото име на траките ГЕТИ=ГОТИ , които заедно с траките МИЗИ= БЪЛГАРИ са образували държавата България. Митичните славяни са всъщност са ТРАКИ -мизи и гети които се връщат ва България от море МОРУСА/балтийско/ и от днешна Украйна , която е истинската Рус.Там са емигрирали и после се връщат траките , наречени по -късно славяни.Славяни няма .За това пишат много хронисти , а нашите историци верни на Москва се правят на ударени.Трябва до им се ударят по 1 00тояги на голо , защото работят против България вече 130 години. След войните с ъс Санде Македонски и след завладяването на Дакия от Траян, са бягали траки , които после се връщат , а московците са като македонците , крадци откраднали името на истинската Рус.Затова в България има 000,000 исторически "славянски"паметници , всички са трако-български .Измислиха лъжата , че славяните горели труповете и затова няма следи .Обаче ДНК изследванията показват , че тракийските гени и гените на днешните българи са идентични ,т.е. ние носим гените на траките.Затова езикът на руснаците е най-близък до българският , защото , за тях е нов език , който научават чрез църквата. Те се обявяват за вождове на славяните , а те самите са тюрки и фино-угорски племена.55%от думите им са български от старобъргарският език , четвъртият свещен признат от Папата по предложение на Константин Философ -Кирил .Няма древен славянски език , това е старобългарският , фалшифициран от московците , като църк

    Коментиран от #134

  • 134 СЛЕД ПЪРВОТО

    0 1 Отговор

    До коментар #133 от "ТракитеБългари":

    ти изречение няма защо да се чете нататък. Следва, че цялата балтославянска общност са траки - доста странно твърдение, да не кажа - съизмеримо с македонския изблик на патриотизъм, според който едва ли не светът произлиза от митичния Македон. Хайде по-кротко с удобното за момента патриотарство. Значи и голяма част от скандинавците, в чиято топонимика присъстват доста славянски по произход субстратни елементи, са наследници на траките? Предполагам, че следващият ти довод ще е, че думата "славяни" е доста по-късно "изобретение" - позната неубедителна теза. Яврението съществува , независимо как ще го наречем.

    Коментиран от #136

  • 135 Лондон

    1 0 Отговор
    Любопитно: Как от баща и майка Българи се ражда Македонец с чисто българско име!!
  • 136 ТракитеБългари

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "СЛЕД ПЪРВОТО":

    Браво достигнал си до същината.Виж колко общи думи има в литовския и латвийския /които не са славяни според , твоите гАспадары -московците/ и тракийският език , сега български . Има на 800 тракийски думи в съвременният български език..Средновековните автори наричат моравци , поляци и московци венети , а българите словени.Славянството е шовинистична великоруска докрина за господство изобретена по времето на Екатерина , и Византия е от тогава .Преди е била Източна Римска империя/ромейска/.Руснаците са фанариоти и живеят с химерата , че са Третия Рим и са богоизбран народ .Но грешат Вторият Рим е Улпия Сердика 13 години .От тук Тракът Константин Велики е управлява Империята/Веселина Вачкова/.Тук е писан сирдикийският -миланският едикт.После , по стратегически съображения се спира на града на Траките Бизанти и гради Константинопол-Третият Рим.Според арабски хронисти и пътешественици по това време , предците на днешните руснаци са АГРЕСИВНО ТЮРКСКО ПЛЕМЕ, КОЕТО ПОСТОЯННО НАПАДА И ГРАБИ СВОИТЕ СЪСЕДИ-СЛАВЯНИ.ЧЕТИ СЕРИОЗНИ ДРЕВНИ АВТОРИ , А НЕ ФАЛШИВАТА И СКАЗОЧНА ,БЛЯДСКА ХИСТОРИ , КОЯТО Е ОТКРАДНАТА ОТ КИЕВСКАТА РУС. СЕГА СКОПЯНИТЕ ПО СЪЩИЯ КАЛЪП И МОСКОВСКИ ТЕЗИСИ КРАДАТ НАШАТА....
  • 137 Патриот

    3 0 Отговор
    Ако прабългарите са номади и чергарско племе, живеещо само на коне (като монголците на Чингиз Хан) нека да идем в Плиска и Нови преслав. Вижте огромните каменни основи на дворците, изградени от тези чергари и номади? Ако се направи възстановка по основите (и това енаправено) ще се откроят страхотни дворци, зали, бани, водохранилища... Въобще, древна култура. Това дразни недоброжелателите на България.
  • 138 боклук професор

    2 0 Отговор
    На зла круша-зъл прът ! Тея макета май оглупяха тотално, гърците бързо ги прекръстиха на северно маймуния,и во веки веков си плещят северномаймунския изсърбан диалект на изкривен български език !
Новини по държави: