Last news in Fakti

12 Януари, 2021 13:45 1 946 8

Затягане! Британската полиция ще е по-строга към нарушители на коронавирусни мерки

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • ваксина

Все по-вероятно е тези, които нарушават законовите мерки за COVID-19, да бъдат глобявани

Затягане! Британската полиция ще е по-строга към нарушители на коронавирусни мерки - 1
Снимка: Shutterstock

Британската полиция ще действа по-строго по отношение на нарушителите на коронавирусните ограничения, предупредиха началникът на лондонската полиция и държавният секретар по борбата с престъпността, цитирани от Ройтерс и БТА.

Шефката на лондонската полиция Кресида Дик заяви, че полицаите ще предприемат по-твърди действия за налагане на карантинните правила, тъй като някои хора продължават да пренебрегват ограниченията за събиранията. "Все по-вероятно е тези, които нарушават законовите мерки за COVID-19, да бъдат глобявани", написа Дик във в. "Таймс".

Държавният секретар за борбата с престъпността и по въпросите на полицията Кит Молтхаус заяви, че правителството може да обмисли още по-строги мерки, ако данните за заразени и хоспитализирани с новия коронавирус покажат, че това е необходимо.

"Ако искаме да излезем от тази ситуация в добро състояние и да гарантираме, че това ще е последната голяма карантина, е много важно да спазваме правилата. За жалост, в някои райони на страната малък брой хора отказват да помагат на останалите", каза той пред Скай нюз.

След критики, че в неделя премиерът Борис Джонсън е отишъл с колело от "Даунинг стрийт" до Олимпийския парк в Източен Лондон, което е около 11 км, Молтхаус заяви, че е допустимо да се кара колело като физическо упражнение, но "на местно ниво", тоест в квартала, близо до дома. На въпрос дали дългите разходки с колело са в рамките на позволеното Молтхаус отговори: "Да. И молим хората да остават на местно ниво, когато се упражняват. Разбира се, "местно", е въпрос на тълкуване, но хората общо взето знаят какво значи това."

В Епсъм, в южното английско графство Съри, е открита временна морга заради многото починали от коронавируса, предаде Франс прес. В петък Великобритания регистрира рекордните 1325 смъртни случая за 24 часа.

Това влошаване на статистиките натоварва болниците, както реанимационните им отделения, така и моргите им. Поради липсата на места временната морга, направена на поляна в Епсъм, вече е приела 170 тела, като над половината са на починали от новия коронавирус, съобщиха местните власти. Тя е с капацитет 1400 места.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да стане

    12 1 Отговор
    На хората им дойде до гуша. Парковете бяха пълни в неделя. Вече никой не се съобразява в препоръки и нареждания.

    Коментиран от #4

  • 2 Последния Софиянец

    7 2 Отговор
    Утре в 11 часа пред старото Народно събрание е Националния Протест срещу Локдауна.Да си върнем живота .Нашия и на децата ни!

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    5 3 Отговор
    Лондон живота си тече хора автомобили автобуси хората пазаруват работят единствено не работят молове барове магазини за дрехи вав Лондон съм иго пиша с чиста съвест всичко друго е лъжа
  • 4 9ьц9ць9

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Няма да стане":

    НАмислили са го те.
    Първо ще са глоби, после ще има и принудително задържане, чипиране, забрана за работа и посещение на магазини и накрая ще се появят концлагерите, където ще ни затварят, ако не сме съгласни с новия ред. И всичко това ще е в името на "здравето" на останалите ваксинирани шилета.
    В момента се решава дали иозбщо ще има човечество, а шилетата блеят в камиона на път към кланницата.

    Коментиран от #8

  • 5 Ддд

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Който е измислил протест в 11 часа в работен ден, няма акъл. Протести се правят в събота, когато повече хора могат да се присъединят. Вижте как се прави в други държави бе, хора. Обричате го на провал с подобно недомислие.

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ддд":

    Има един милион безработни в България.

    Коментиран от #7

  • 7 Дано

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Надявам се да дойдат, но нещата не стават така лесно. Организация е нужна. Не може да се разчита само на надеждата, че ще дойдат.
  • 8 Добре

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "9ьц9ць9":

    че си ти единствен надарен с интелект народен будител че да просветлиш нам невежите.
Новини по държави: