13 Януари, 2021 10:10 2 455 6

В Лондон: Малцина британци излагат на опасност здравето на нацията

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Премиерът Борис Джонсън обаче е подложен на натиск от недоволни от локдауна депутати от неговата Консервативна партия, които искат облекчаване на мерките от 8 март

В Лондон: Малцина британци излагат на опасност здравето на нацията  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания министърът на вътрешните работи Прити Пател призова хората „да играят своята роля в борбата срещу коронавируса просто като следват правилата на локдауна“. Междувременно броят на получилите първа доза ваксина надхвърли 2,4 милиона души.

На брифинг на "Даунинг стрийт" Прити Пател изтъкна, че „малцинство излага на риск здравето на цялата нация“. Тя изрази пълна подкрепа за полицията да следи най-стриктно за съблюдаването на мерките и информира, че вече са наложени 45 000 глоби.

Това стана на фона на регистрирани 1 243 жертви на вируса за последното денонощие. 45 533 е броят на заразените.

В същото време повече от 145 000 души са получили първа доза от ваксина във вторник, а близо 21 000 – втора доза. Броят на ваксинираните до момента е респективно над 2,4 милиона с първа доза и над 412 000 с втора доза.

Здравни експерти обаче предупредиха министрите, че непосилното бреме за националното здравеопазване ще остане поне до март, като изразиха загриженост, че заразяванията могат да достигнат до 250 000 души на денонощие. Освен това те смятат, че въпреки масовото ваксиниране броят на жертвите едва ли ще започне да намалява преди края на февруари.

Премиерът Борис Джонсън обаче е подложен на натиск от недоволни от локдауна депутати от неговата Консервативна партия, които искат облекчаване на мерките от 8 март. Техният аргумент е, че до тази дата ще са минали три седмици от ваксинирането на четирите най-уязвими групи и няма причина локдауна да продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 2 Отговор
    Днес в 11 часа пред старото Народно събрание е Националния Протест.Да изгоним мафията и НОЩ и да си върнем живота.
  • 2 Да изринеме големият брат

    21 1 Отговор
    Скоро ще има бунтове по целия свят никой вече няма намерение да търпи тоя комунизъм

    Коментиран от #5

  • 3 план демия

    12 2 Отговор
    англо-саксонците начело с борис джонсън и не само той ,са в лапите на ония,които много точно е описал перуанския съд!
  • 4 8c9cx0

    9 2 Отговор
    „малцинство излага на риск здравето на цялата нация“
    Ето така, драги ковидианци ще се случват нещата. Ужким за наше/ваше добро ще бъдат дискриминирани хората. Не изключвам и принудителни мерки за тези които не вярват в новия световен ред.
    Например въдворяване в концлагери.
    Спомнте си средновековието. Който не вярва в наложената доктрина е бивал подлаган на заверски мъчение и изгаряне на клада, като "обсебен от Дявола".
  • 5 дж08д00д

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да изринеме големият брат":

    Добре звучи и е правилното решение, но уви, не само в БГ има 80%-тни. На някои места са над 98%.
    Тая игра са я замислили отдавна и са впрегнали невиждани ресурси. Няма да допуснат да изгубят.
    Когато имаш 100 овце, а е зима и хранта свършва, какво правиш? Колиш 90 от тях и оставяш 10. Така е и със света. Ресурсите привършват. Ако "богоизбраните" искат да не умрат от глад заедно с нас, те ще изколят 90% от човечеството, за дамогат да удължат дните си.
    Просто е и видимо, стига да не си съвсем сляп.

    Коментиран от #6

  • 6 Д.ИВАНОВА

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "дж08д00д":

    ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С/У ЧОВЕЧЕСТВОТО-ГЕНОЦИД