Last news in Fakti

20 Януари, 2021 15:31 2 004 6

Скандал на Острова! Жители на село край Дувър против изграждането на огромен паркинг

  • брекзит-
  • дувър-
  • великобритания

Той е само един от общо десетте подобни съоръжения, които вече са готови, изграждат се или са в проект в района на Дувър

Скандал на Острова! Жители на село край Дувър против изграждането на огромен паркинг  - 1
Снимка: Shutterstock

Жители на село край Дувър започнаха битка срещу британското правителство да се откаже от плановете да превърне полета край техните градини в огромен паркинг за изчакващите митническите проверки заради Брекзит транспортни камиони.

Жителите на селцето Гастън са разгневени, защото според тях министрите са злоупотребили с властта си, след като нито са ги предупредили, нито са се консултирали с тях за последиците от плановете.

Вестник „Гардиън“ цитира местния англикански свещеник Питър Шеред, че „плановете са разработени тайно и са били представени на населението едва в навечерието на Нова година, независимо от опустошенията, които ще причинят в живота им“.

„Това е неетично, неморално и безпринципно“, казва свещеникът, който живее в селото от 25 години.

От министерството на транспорта казват, че паркингът, който се очаква да приеме 1200 тирове, е само временно съоръжение за пет години. Той е само един от общо десетте подобни съоръжения, които вече са готови, изграждат се или са в проект в района на Дувър.

Сара Глийв, която е местен координатор на Зелената партия, разбира нуждата от подобни паркинги, но смята, че освен, че решението е просто арогантно, самото място е избрано неправилно от екологична гледна точка.

Местните жители организираха протест. 70-годишният пенсионер Кийрън Джейнс казва пред „Гардиън“, че „не му стигат тревогите около коронавируса, та сега трябва да се тревожи и за имота си, който е на ръба на планирания паркинг, вместо да го оставят спокойно да си кара старините“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    20 2 Отговор
    Хак ви е ингилизки пенсионери...Вашият глас натежа при Брекзит....младите бяха за оставане в Е.С....
  • 2 Зевс

    4 3 Отговор
    Това новина ли, факти ни мисли за съвсем олигифрени.
  • 3 Asdfg

    3 0 Отговор
    Анатолииииииииииййййййй, нормален ли си? Как миже да пишеш “СКАНДАЛ НА ОСТРОВА”?!? За един паркинг, незнайно къде?!?
  • 4 Гост като гост

    3 0 Отговор
    През у.я. ми е за жителите край Дувър.
  • 5 Прави са,

    2 0 Отговор
    пазят си селото и не искат нито паркинг, нито занаятите покрай него.
  • 6 ДАН СЪМ ГИ КАРАЛ ДА ИЗЛИЗАТ

    1 0 Отговор
    ОТ ЕУРОПА...А.....КО МИ ДРЕ МЕ СЯ...УПРААЙТИ СА НАЛИ ТУЙ ИСКАХТЕ ВЕ....
Новини по държави: