Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 22:05 9 578 80

САЩ ги чака разпад по сценария на Британската империя

  • китай-
  • сащ

Китайски политолог прогнозира борба за технологично превъзходство

САЩ ги чака разпад по сценария на Британската империя - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ ги чака упадък, който ще протече по сценария на разпадането на Британската империя. Това прогнозира деканът на Института по международни отношения на университета “Цинхуа” в Пекин Ян Сюетун в интервю за сп. “Шпигел”, цитиран от руското издание РБК. Според политолога всички империи в историята са минавали през 3 фази - разцвет, застой и упадък. Така че аналогичен процес в САЩ нямало да е изненадващ.

“Дълго време Великобритания е била водеща държава в света, нейният упадък е протичал много бавно и е продължил десетилетия. СССР се пръсна като стъкло, паднало на земята. Мисля, че падението на САЩ ще бъде подобно по-скоро на Британската империя”, каза китайският специалист. Ян Сюетун е смятан за един от 100-те топполитолози в света. Той е доктор по политически науки от Калифорнийския университет в Бъркли. Според него в бъдеще конфронтацията между Китай и САЩ ще бъде основана на стремежа към технологично превъзходство.

Руският експерт Алексей Давидов обаче е на мнение, че в средносрочна перспектива - 20-30 г., крах или падение на САЩ са малко вероятни. Той смята, че политическата поляризация е типична за страната и системата има достатъчен запас от стабилност във вид на икономическа репутация.

Докато доларът е силна валута, е трудно да се предскаже падение, присъединява се и американистката Александра Филипенко. Тя подчертава, че за разлика от Британската империя САЩ са демокрация и институциите ще се окажат достатъчно здрави.

Идва нова технологична революция, казва тя, която ще е отговор на всички предизвикателства, включително на пандемията. Тя ще е главен двигател на прогреса, но и двигател на противопоставянето САЩ - Китай.

Преди дни новият американски държавен секретар Антъни Блинкен заяви, че отношенията с Китай са най-важните за САЩ, само че те стават все по-враждебни. Противопоставянето между двете мегадържави се изостри по времето на Тръмп. В хода на търговската война Вашингтон въведе редица нови мита за китайските стоки. Пекин отговаряше огледално.

Също по времето на предишния президент американците започнаха активно да обвиняват Пекин в кражба на технологии. Компанията “Хуавей” бе включена в черния списък като заплаха за националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Топ 100

    9 28 Отговор
    Един от многото. За топ говорим до 3, тогава си топа на кека! Топ 100 вика....
  • 2 Това е

    85 9 Отговор
    Началото на края.Световен тероризъм,възприет като държавна политика.
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    80 8 Отговор
    ДЖО БАЙДЪН е кукла на конци СЛУГА НА СОРОС

    Коментиран от #40

  • 4 Уплашен

    63 3 Отговор
    А,е какво ще правим сега? Къде да се закрепим.С Дойч вече бяхме,айде след това с великия Съветски ,давай сега с янките ама те са пред разпад-бързо братя учете китайски натам отива работата,лесен е китайския само трябва да му се подложим както винаги е било.Иначе сегашните ни управляващи изобщо не са ку..ви мъжки.Жалко за БОТЕВ,ЛЕВСКИ И.......останали!

    Коментиран от #17, #32

  • 5 китаецаоптимист

    37 7 Отговор
    не са 20-30 години а 5-12 години.
  • 6 Софиянец

    31 81 Отговор
    Така ни промиваха мозъците края на 80-те, гнилия капитализъм ще се разпадне и как ядрената мощ на братския съвеЦки народ е най силна в света и само да натиснат копчето и ще се появи цациалистическото светло бъдеще. Нещо различно в днешно време?! Не са мръднали ватниците и там ще си останат. Пещерна държава!

    Коментиран от #9, #46, #58, #65, #79

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Criminal

    58 8 Отговор
    Европа трябва да е независима от кукувците от САЩ и Англия.....без Тея плазмодии ще е по добре.......едно на ум и за Франция, ама на по късен етап..........
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пръц

    11 16 Отговор
    А наш'то клепти баба Лена на дедо попТодор унуката нема ли да се ИЗХОДИ миризливо по темата?! Она нали е в БКП+ДС-Тато-топ-1'000'000 списъка!
  • 11 Няма лабаво

    57 20 Отговор
    На САЩ им предстои сгромолясване подобно на кулите близнаци, за съжаление - НЕИЗБЕЖНО!
    Докато Китай и САЩ воюват за технологични джаджи, които на практика са без значение при мащабен военен конфликт, Русия изригва с нова технологична бомба в енергийния сектор (нов източник на енергия със свръх секретна разработка). Целият свят е ошашавен и разбира скудоумието в което е изпаднал, но "Късно е либе за китка"....

    Коментиран от #14, #76

  • 12 Седесарят..

    26 2 Отговор
    Какви долари???.Долар не съм виждал от 1998..И то по 5 и 10..
  • 13 Тоз Китаец не е у ред

    17 55 Отговор
    САЩ могат да съществуват дори и ако не търгуват с никого. Петрол и плодородна земя иматдостатъчно. Китайците да му мисля.

    Коментиран от #47

  • 14 Кремълският хобит

    17 47 Отговор

    До коментар #11 от "Няма лабаво":

    Мъката ви край няма и къде буташ руснаците при големите 😂😂😂

    Коментиран от #19

  • 15 да питам

    8 4 Отговор
    Не остана ли само една империя??!
  • 16 Седесарят.

    29 3 Отговор
    1997 ,голяма сила беше долара.За 5 долара,банкет, за 100 ,сватба , за 200,Апартамент,за още малко ,и политик с реноме ставаш.!!!..

    Коментиран от #29

  • 17 Тиквата

    7 21 Отговор

    До коментар #4 от "Уплашен":

    Аз съм са закрепил към Турция. Петрол и ел-енергия ще вземаме от братята Турци, другото си го имаме

    Коментиран от #21

  • 18 Агенция Кънчо и Андрей

    14 34 Отговор
    Май не знаете как функционира света ако САЩ се разпадне това означава световна финансова и политическа криза което ще доведе и до регионални сблъсъци по света цялата планета ще гори кукловодите няма да позволят да се случи такова нещо

    Коментиран от #23, #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Радо Калинов

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Ех момче":

    Като гледам какъв ти е правописът - пишеш слято отрицателната частица - ясно се вижда чия тъпотия е обиколила света! :)
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 факти

    11 40 Отговор

    До коментар #18 от "Агенция Кънчо и Андрей":

    Естествено,че не е невъзможно САЩ да се разпадне.Първо ,че САЩ стават все по-силни и второ,че никой няма да позволи подобно нещо да се случи.Тая мантра с разпада я слушаме вече няколко десетилетия и от се натрапваше от комунистите ,ама нещо йок.Само сесесерето се разпадна ,както пише в статията "Пръсна се като стъкло".

    Коментиран от #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 факти

    6 36 Отговор

    До коментар #18 от "Агенция Кънчо и Андрей":

    Естествено,че е невъзможно САЩ да се разпадне.Първо ,че САЩ стават все по-силни и второ,че никой няма да позволи подобно нещо да се случи.Тая мантра с разпада я слушаме вече няколко десетилетия и от се натрапваше от комунистите ,ама нещо йок.Само сесесерето се разпадна ,както пише в статията "Пръсна се като стъкло".

    Коментиран от #30

  • 26 Монгола

    41 6 Отговор
    НЕ ГИ ЧАКА, ТОО ВЕЧЕ РАЗПАДА Е ЗАПОЧНАЛ!!!
  • 27 Private Spaсe

    20 4 Отговор
    Този на снимка на какво точно козирува като няма шапка с козирка? Изветрел кравар
  • 28 Баровеца

    6 21 Отговор
    Няма разпад на Америка! Повярвайте ,ако трябва и 3та световна ще стане ,но САЩ няма да се разпаднат!
  • 29 Де Факто

    12 7 Отговор

    До коментар #16 от "Седесарят.":

    Ако не бяхме купили картинките на Ф-16, сега всичко щеше да е на 50% от 1997-ма.
    $ пак щеше да е голямата работа.$1=5000лв.
    🤣🤣🤣
    Така, че каквото ни кажат от краварника, за Ганьо е закон.
    Иначе 1997-ма, ще ни се види Рай в сравнение с това, което може да ни се случи, ако не слушкаме краварите.
  • 30 Ти сега

    28 3 Отговор

    До коментар #25 от "факти":

    Слушай ,какво ти казва малкия Дракон! Това е важното.Щом малкия,го изрича в прав текст,зад гърба му шепне Големия дракон! Китаец,никога не си хвърля думите напразно.Това е древна,изключително умна,дисципинирана нация.И също толкова ,притворена и прикрита. Ге са ,койо ще сринат щатите.И точно през тяхната фалшива супер сила.НареченаЗелен тапет,който реално не струва цената за самото му отпечатване. Ако рухнел,щял да срути финасовата система на света.Да бе! Там празно пространство няма,и никога не е имало.Ще гърмят такива мижави ,несамостоятелни икономики,като нашата.Достатъчно е,в час Х,да пуснат внезапно дълговите им хартии на борсата.Това са над1,3 трилиона.Зеленчука ще го помете цунами,само за седмица максимум.Но юанчето драги оборофили,ще стане още по могъщо.Подкрепено и подплатено с хиляди тонове физическо злато.А Поднебесната има трезори със злато за три форд Нокса.Но по азиатски,дават мъгливи данни.Докато не ударят рязко и смъртоносно.Тогава ще кажат и покажат,колко притежават.

    Коментиран от #38, #41, #56

  • 31 оня с коня

    3 8 Отговор
    Еса на Китайците ли да вярвам че САЩ ще се разпаднат или на Руските Анализатори че това е АБСУРДНО?Всъщност май само Нащо "Галъп" казва истината,ама още не са се произнесли по Темата.
  • 32 Ле Пен

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Уплашен":

    Аз съм с френски и отивам натам вие учете китайски като алтави.
  • 33 Гоуст

    7 16 Отговор

    До коментар #23 от "факти":

    Ако Сащ се разпадне с китайската икономика е свършено.Едва лимискат това

    Коментиран от #36

  • 34 не може да бъде

    15 2 Отговор
    Този въпрос е за много информирани и умни хора,но и те често не познават.Това ,което за сега е видимо за публиката и диванните специалисти е,че с всяка измината година американските президенти стават все по-калпави и неподготвени.Чета най-различни материали по този повод и мога съвсем уверено да кажа,че никой от президентите на САЩ в съвременната история не може да се сравнява с Франклин Д.Рузвелт-нито Кенеди,нито Рейгън .А Клинтън,Джордж Буш -младши,Обама са просто смешни в сравнение с него,а за Байдън даже няма смисъл да се прави оценка.Според мен именно кризата на лидерите може да доведе САЩ до разпадане-въпреки устойчивостта на институциите!

    Коментиран от #35, #80

  • 35 Шекел

    5 13 Отговор

    До коментар #34 от "не може да бъде":

    Глупости.Криза на лидерите.Отиде ли си Сащ с китай е свършено тва е
  • 36 Седесарят.

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гоуст":

    Амиии,да,Така е.Тогава ще ги поддържат в постоянен ,лек нокдаун.. И малко вкиснати и изнервени..Не е лесно да си Първи.Да имат пари за китайски и корейски джунджурии..Иде Ковидж21.

    Коментиран от #37

  • 37 Гоуст

    19 1 Отговор

    До коментар #36 от "Седесарят.":

    Те Сащ пак кретат щото все още има бели изнесът ли се от там или изчезнат ли по-друга причина като например слабо възпроизводство със Сащ пак е свършено както и да ги държат и където и да ги държат.С латиносите и нграта ще си стане един голям Хондурас или Перу.Разберете бе ора една държава я правят хората.Не стават ли хората няма значение дали се казва Сащ Пакистан Швейцария и тн.
  • 38 Тираджия

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ти сега":

    Ти се моли да не дойдат жълтурите, че тогава ще разбереш кон боб яде ли !

    Коментиран от #57

  • 39 Всичко се връща

    9 2 Отговор
    Ще има и страшни природни катаклизми, ще платят за всичко!
  • 40 Стефан

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":

    Браво бе Нострадамус, личи си че си в кухнята на световната политика, казано иначе , пиеш вода от извора, абе Ганьо, ако пишеш за стотинки поне малко от малко трябва да разбираш от материала, кой ще ти повярва знаеш ли, децата които още не могат да осмислят тази боза дето си я разлял и феновете на Атака, те до такава степен са зомбирани милите че и медицината не може да им помогне.
  • 41 да си знаеш

    6 9 Отговор

    До коментар #30 от "Ти сега":

    Ти си толкова далеч от реалността ,че по-добре се завий през глава и недей писа по теми които са непонятни.Китай няма никакъв ,ама абсолютно никакъв интерес да пуска ценните книжа на борсата още повече пък както си написал "ВНЕЗАПНО".Това е абсолютно нереален сценарий ! Точно внезапното пускане би объркало най-много сметките на Китай ! Освен това подобен ход е абсолютно безсилен срещу САЩ и единственото с което ще "навреди" на САЩ е ,че ще забави с малка част разстежа на американската икономика,но само до там ! От друга страна обаче Юана ще си изпати много повече.Такива руски несъстоятелни тролове като теб трябва да разберат ,че американската икономика на практика е недосегаема и единствено САЩ диктуват световната икономическа сцена ! САЩ са 5 хода пред всички останали и дори и да има малка заплаха то тя е предвидена много отдавна.Самия "дълг" на САЩ към Китай се диктува именно от САЩ ,а не от Китай ! САЩ определят какво се случва с него ,а не обратното !

    Коментиран от #60

  • 42 Тиква Стайл

    6 5 Отговор
    Пиша го само веднъж:
    1. Тая китайски професор, дет е в топ 100 на политолозите в света да си завре дипломата там дето слънце не огрява. Защото:
    2. Разпад на САЩ ще се случи все някога, но никой от тук списващите няма да е жив да види. И децата им тоже. Така че ,чешете езици.
  • 43 6637

    3 2 Отговор
    "Идва нова технологична революция" каква е тази технологична революция?? в кое направление ? май май само ви се иска, но ралността е друга. Идва упадък на целия свят. В момента светът е в застой след разцвет и предстой упадък.

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Долара е слаб

    3 2 Отговор
    Задаващата се монетарна реформа към място и да е цифрова валута, ще го срине. Не вярвам да устискат повече от 10 г.
  • 46 Настрадамус

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Абе като гледам как джендъри и еднополови и гей паради се натискат да ни управляват май че найстина светът на розово либералният фашизъм наречен демокрация е пред свършване .Слушай ми думата и се подготви да гледаш последният мач на либералният деспотизъм .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Сатъра на Хана

    4 1 Отговор
    Във САЩ всички сме расисти и всяка раса мрази другата раса
    и Долара е единствената религия
    .....
    И това няма да свърши добре
    .......
    Затова ще купувам 10 акър - а в Канада - до едно блато в Северна Бритиш Колумбия
  • 49 Настрадамус

    4 6 Отговор

    До коментар #44 от "14/88":

    Китайските крадци са империя на над седем хиляди години и ще оцелеят още толкова .Докато крадците и разбойниците от САЩ във цялата си 240 годишна история имат само 16 мирни години и ще фръкнат във въздуха след има няма 5-10 години и помен няма да остане от тях .Половината им щати ще се върнат към мексико ,другата половина ще бъдат раздробени на малки феодални държавици .

    Коментиран от #51

  • 50 Сатъра на Хана

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "14/88":

    ............ Американските крадци оня ден откраднаха от Либия един руски РЗК Панцир - С
    ......
    ...... продаден от Рашките на Емиратите ...... Нали уж бяха виртуални самовари ?

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 14/88

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Сатъра на Хана":

    Русия мрази китай споко
  • 53 да попитам

    4 6 Отговор
    Пак ли?То и на коча топките щяха да паднат ама ссср се разпадна,а при гномика 1$-80рубли!
  • 54 Настрадамус

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "14/88":

    Ще има ще има хора след седем хиляди години ,основно китайци и други хора от тяхната боя .Само че ако я караме така нас Българите няма да ни има и ние ще потънем заедно със американската империя и новата Римска империя също наречена ЕС .
  • 55 Сатъра на Хана

    11 2 Отговор
    Оказа се че преди разпадането на СССР, Ние Американците сме имали комплекса че СССР е по-голяма супер-сила от нас
    .....
    А сега новата вълна Русофобия е подхранвана от това че ние вървим надолу а Русия пак си е супер-сила :))
  • 56 Истината

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ти сега":

    Аз на хора които ядат прилепи и къртици не вярвам!
  • 57 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тираджия":

    Или китаец къртица?
  • 58 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Живеем в динамично време. Всичко е възможно да се случи. Включително и разпадане на империи. Сори, че не си го разбрал, а живееш още във времената на социализма, когато с десетилетия нищо съществено не се е случвало, освен нов конгрес на КПСС.
  • 59 Гъчко

    5 6 Отговор
    Тия приказки комунистите ги говорят от повече от половин век а става точно обратното Все повече хора мило и драго дават да отидат в Америка да живеят
  • 60 Зайко Байко многознайко

    8 9 Отговор

    До коментар #41 от "да си знаеш":

    Нищо лично, всичко е биэнес! Всички пишат срещу САЩ, но със эъби и нокти драпат да идат там!

    Коментиран от #62, #64

  • 61 Русофил

    4 2 Отговор
    Не издържам повече На края ще имигрирам в Русия

    Коментиран от #72

  • 62 ❗❗❗

    8 4 Отговор

    До коментар #60 от "Зайко Байко многознайко":

    И като идат в САЩ, обикновено след година-две се връщат разочаровани!

    Коментиран от #63, #68, #78

  • 63 Еми това е

    3 5 Отговор

    До коментар #62 от "❗❗❗":

    Реално се връщат тези които ги подгонва носталгията към България или такива от които не става нищо ,както тук ,така и там, но в България при мама и тате е най-добре....Аз имам сума ти познати които заминаха към САЩ.Еми да ти кажа един не се е върнал и всички се устройха доста добре ,а някои даже направиха куп пари с личен бизнес.САЩ е мечта за всеки.То ако не беше хубаво ,нямаше да е търсена дестинация номер едно.Защо българите не бягат към Русия ,ами към гнилия запад ?
  • 64 Емил Боев

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "Зайко Байко многознайко":

    Ами гупаците свършиха вече няма никой свестен човек да отива във САЩ и да бъде роб .А наскоро САЩ приравниха и Славяните към другите малцинства . И да ти кажа мои съседи младо семейство Тя със две висши образования работеща като държавен служител ,А той си имаше собствен бизнес заминаха за САЩ със зелена карта . Сега тя работи като барманка ,а мъжът и като чистач във огромен мол разбира се машинизирано . Е да не стоят във България а да отидат там да работят на най ниско платената работа .Така че на злите Американци им трябват глупаци да им работят за без пари и да ги правят още по богати ей такива като нас .

    Коментиран от #67, #70

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 русия е леш

    3 4 Отговор
    Хахаха, тъпеците все чакат Америка да се срине, а тя става все по силна!
    Русоробите не издържат, газ пикаят.
  • 67 русия е леш

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Емил Боев":

    Като ти гледам правописа, мисля, че е най-добре да си стоиш в България, в Америка няма да прокопсаш, със сигурност.

    Коментиран от #74

  • 68 русия е леш

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "❗❗❗":

    Така е, отидох в Русия не останах разочарован! Каквото очаквах това и получиш! Рускините са евтини и се раздават.
  • 69 Иванов

    3 2 Отговор
    Хахахаха, ше умръ от смех. Комунистите от как са се появили на тоя свят, все чакат САЩ да се разпадне. И каква стана тя? Немислимото се случи още 90-та год- разпадна се комунистическата империя. Ще има да си чакате , другари комунисти.
  • 70 Иванов

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Емил Боев":

    Ти ако в Америка им работиш за без пари , за тук кво шъ кажеш ? Казваш , че за една и съща професия , тук се изкарва повече? Брато, пий си хапчетата редовно.И недей да ходиш в Америка- там не обичат комунисти.
  • 71 Симо

    4 1 Отговор
    ,,БОГ ще ги накаже,,
  • 72 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Русофил":

    Тръгвай.Ходом марш.
  • 73 Факт

    4 0 Отговор
    ЯВНО КИТАЕЦЪТ Е ЧЕЛ И БГ ИСТОРИЯ И ЗНАЕ,ЧЕ В КОВТО ИМПЕРИЯ СМЕ БИЛИ ВСЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛА ТА ТОЯ СБИРОТАК САЩ АСЙААХ
  • 74 ДядоСтою

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "русия е леш":

    А Бг кво е колонията циганистан щастливци
  • 75 джак

    0 0 Отговор
    Китайеца Ян Сюетун който е доктор по политически науки от Калифорнийския университет в Бъркли. Смях!

    Коментиран от #77

  • 76 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Няма лабаво":

    Тези да вземат да направят една технологична бомба с някоя пералня най-накрая Че са за смях на цял свят Даже и на китайците Ще се скъсам от смях Последната черешка Е как Дачия ще ги учи да правят автомобили Ха-ха-ха
  • 77 джак

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "джак":

    Китаец, сори.
  • 78 Баро

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "❗❗❗":

    Всички Отишли в САЩ И върна ли се Които съм видял Бяха разочаровани от това че са се върнали
  • 79 кЕтаец

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Тамамщях да пиша, че преди САЩ да се разпаднат, КЕтай ще е се е забравило че о е имало :)
  • 80 Да новият

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "не може да бъде":

    президен го интерисува да тече газ през Украйна. Ще трябва да се говори с някой на ушенце .Иначе синчето остава на сухо и ще трябва да продава тръбите за скраб.Не се хабете когато атовете се ритат магаретата страдат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания